• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

Ako može link u PM.
Ipak je u pitanju Elden Ring network test. Izvinjavam se zbog pogresne informacije. Poslah ti link za taj network test ako si zaintresovan.

Ako sam dobro shvatio za punu igru ipak treba 9.03 firmware a za njega ne postoji jailbreak.

Da, dostupan je za network test već duže vreme, hack scena pečuje igre tako da mogu raditi na starijem FW-u.

Da, dostupan je za network test već duže vreme, hack scena pečuje igre tako da mogu raditi na starijem FW-u.
Znam za backport patcheve jer imam PS4 5.05. Problem je kada je za igru potreban firmware koji je veći od onog koji je poslednji probijen. Za te igre uglavnom ne mogu da se naprave backport patchevi. Jedini izuzetak za koji znam je onaj FF7 demo.

Lol, ubio sam nekog random smešnog neprijatelja u Limgrejvu, i niotkuda se spawnovao ogroman medved. Teži je od bilo kog bossa do sad, a ubio sam ih 4 ili 5.

Mama Bear is no joke. :D

Isprobah malo PC verziju, radi mi 98% dobro u 1440p, ali kad failuje bas se oseti. Stutter u open world-u, i ponekad 1sec lag. Iskreno, mislio sam da ce biti gore, ali bas steta sto ima ovakve probleme.

Sad cu da vidim kako ce da radi na PS5. Na PC-u sam istestirao Samuraja, na konzoli cu Vagabonda.

Jel neko pomenuo da igra ima i titl na hrvatskom? Ako ima jel to samo za konzole ili i PC? Na Steam stranici se ne pominje.

Kasno se ukljucujem ali meni ovo djeluje kao open world igra kojoj je od svih FromSoftware igara najbliža Dark Souls? Ako je tako ovo će da mi legne ko šamar budali, samo da uspijem da je natjeram da radi pristojno na ovom vremešnom Haswellu.

Btw izgleda da postoji način da se igra natjera da radi na Ultra Wide rezoluciji.

Sad cu da vidim kako ce da radi na PS5. Na PC-u sam istestirao Samuraja, na konzoli cu Vagabonda.
PS5 verzija ima malo losija podesavanja od PC verzije, framerate se oseti da nije flawless 60, ali nema stuttera i hang-ova.

PC sam drzao sve na high i par stvari na Max, kao npr Foliage, i tu se primeti najveca vizuelna razlika. Foliage i pop-in su primetno bolji na PC-u.

Kasno se ukljucujem ali meni ovo djeluje kao open world igra kojoj je od svih FromSoftware igara najbliža Dark Souls?
Igra je opusteno mogla da se zove Dark Souls 4.

Igrao sinotj nekih tri sata. Odpanjio sve na highest i radi dobro, dok ne dodje do stuttera :)
Jednom mi se desilo da se sve zamrzne na dve sekunde, i onda nastavi u 5 FPS narednih sekund ili dva, pa nastavi normalno. Kapiram da je igra tu neshto uchitavala, pa tju se vratiti kasnije da bolje proverim. Tada sam se sasro jer je malo falilo da se strmopizdim niz liticu.

Pored tog jednog ogromnog faila, primetni su i oni manji prilikom kliberenja po open world. Takodje sam uspeo da reprodukujem stutter tri puta u borbi protiv jednog neprijatelja, a protiv drugih mi delovalo random. Ponekad pobijem hordu bez da bude seckanja, a onda onako na random se dogodi prilikom borbe s nekim random likom.

Pored tih problema, sve mi je kul, iako se osetjam skoro kao da igram neshto na PS3. :P Nisam mnogo napredovao za tri sata, uglavnom sam istrazhivao, a posle sam otkrio koliko je zabavno jahati konja i mahati halberdom. Prvi put kada sam podigao neprijatelja halberdom znao sam da tju to raditi narednih satitjak.

Ubio sam jednog mini bossa, iz tretjeg pokushaja i to je to.

Igra je opusteno mogla da se zove Dark Souls 4.
Htio sam da napišem "najbliža Dark Soul 3" ali shvatam da je to to. Dark Soul 3 mi je najbolje legao od svih. Možda zato što mi je bila prva Soulsborne igra. A ovo je još openworld... Well ako uspijem da natjeram narodnjak da radi kako treba plaćam full cijenu. Nije mi žao da FromSoftwareu prinesem takvu žrtvu na oltar :D

Moris koji ima sve konzole kaze da najbolje radi na Series S :D 50ak frejmova u 1080p, odnosno 1440/30. Odlicne vesti zaista!

Pa s obzirom na okolnosti radi ok kod mene. Bolje ni ne mogu da očekujem I guess. FPS je većinu vremena iznad 56 a nekad dolazi i do 60. Prvo jezgro procesora je više zauzeto od ostalih. Dakle optimizacija u Crysis fazonu. Eh da, čuo sam da je u prvom Dark Soulsu frame rate u Blightownu znao da padne ispod 15 fps na PS3. Good old times :D

Dešavaju se nekad dropovi kod mene ali ne previše često, bar za sada. 1080 Ti se odlično drži jer zauzeće na 1080p jedva prelazi 50%. Još uvijek je zvijer od kartice. Istini za volju nisam mnogo istraživao pa možda nabasam na zahtjevnije dionice. Screenshot:

er.png

Igru sam podesio prema ovom uputsvu i dobio na performansama. Preporuka:

Imam Ryzen 4600H, 16GB i RTX 2060M, igram na 1080p i automatski mi je stavio sve na high, i meni je uglavnom 60fps. U zatvorenom je uglavnom stabilno, a na otvorenom zna da padne do 50, i naravno ovi problemi sa stutterom. Smanjio sam posle na medium, ali ne primećujem neko poboljšanje, tako da igram sad opet na high :D

Evo par kul borbi, bilo bi i više da je ovaj nvidia recorder radio kako treba na početku. Generalno su svi ovi bossovi u Limgrave-u lagani, za 2 minuta ih odradiš, ali umeju da budu zabavni.

Last edited:
Meni je takođe automatski sve stavio na High. Kod mene isto na otvorenom padne, mislim da je mnogo bolje u zatvorenom prostoru. Procesor je ovaj moj usko grlo. Moguce da je taj Ryzen u latpopu bolji... Ma ne žalim se jer sam u DS3 uživao sa daleko manjim frame rateom.

Jeste bolji od i7 4790, najvise zbog 12 threadova. Slican je kao R5 2600X.

Meni radi fino za sad 2k60 max detalji, probao i kod brata 1080p60 high na 1660ti i 8500. Ima povremenih stuttera, ali daleko manje nego sto sam ocekivao.

Krenuo warriora sa dual wield macevima, DeS sam igrao sa stitom dosta, pa mi ovo sad malo nezgodno, treba se mnogo vise rolati.

Mix ilidana i bitldjusa, next phase ce biti full ilidan ako moze da se menja izgled u igri :D

1645831234619.png

PC is the way to go! Posle 6 sati igranja danas, moj samuraj Hideo je upravo oborio Margit the Fell-a, bio sam lvl25 kad sam ga najzad prešao [max overcrowding, NPC + vukovi]. I nisam nesto budzio STR i DEX, dosta je otislo na HP i Endurance.

20220225220721_1kejf4.jpg

20220225225634_11okdo.jpg

20220226002611_1d5krh.jpg

Openworld je bas super, uzivanje je istrazivati i nalaziti svakojake stvari. Jos nisam pohvatao gde neke stvari da radim, tipa da upgradeujem Spirite.

Da li neka od podešavanja dodatno opterećuju procesor pa da ih oborim? Npr shadows i SSAO? Ako neka stavka samo opterećuje grafičku to mi nije problem jer tu imam dosta lufta.

Back
Top Bottom