• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Dune Part One (2021) & Dune Part Two (2023)

Kesa za kokice koja će ići uz drugi deo dine. Oblike je... ovaj... nadam se da je ovo samo promo šala.

dune2popcornbucket__1_.0.jpg

Uh utisci ljudi sa premijere predobri.
Meni je kec jedan od najboljih filmova ikada, a za ovaj kazu da je jos bolji znaci bukvalno goosebumps imam. Retko se hajpujem za filmove, al za ovo def jesam :D

Pogledao sam sinoć film, i utisci su mi uglavnom kao za prvi deo. Vizuelno prelep film, kao i većina Vilneovih. Zaista vredi pogledati u IMAX-u samo zbog tog video i audio doživljaja.

Pre neki dan sam pogledao ponovo prvi deo da se podsetim, i sa ovim čini jednu celinu, može da se posmatra kao jedan dugačak film. To mi je i najviše smetalo kod prvog dela, što je nekako neprirodno prekinut, na baš glupom mestu. NIsam čitao knjige, tako da nemam pojma da li je ista knjiga ili šta već, znam da mi je delovalo antiklimatično što bi rekli filmski kritičari.

Kod ovog filma najveći problem su mi tempo, i Timoti.
Tempo prve polovine je odličan, dosta sporiji, ali je super zato što upoznajemo ove pustinjske divljake i to kako oni žive na pravi način.
Druga polovina filma je totalno drugačija, sve nekako deluje nabacano, stvari se prebrzo odigravaju, likovi teleportuju sa jedne na drugu planetu itd.
Što se tiče Timotija, on nije loš glumac, ali mi nekako ne ide ova uloga uz njega. Treba da glumi nekog proroka, mesiju, zajebanog ratnika, a lik prcko oraščić, nema ga ni 50kg.
Ostatak ekipe, i novi glumci su mi svi do jaja. Harkoneni jebu mamu, poremećene budale.

Nadam se da će biti nastavaka, pošto mi deluje da se tek sada zakuvalo.

Sve u svemu 3/10.

PS. možete da gledate u bioskopu, Florens Pju nema seks scena.

Nadam se da će biti nastavaka, pošto mi deluje da se tek sada zakuvalo.
Posto ce ovo olomiti na blagajnama (prognoza je da otvara sa 170m), 100% ce snimiti Dune Messiah i zavrsiti pricu.
Pre neki dan je izjavio da uskoro zavrsava rad na scenariju, ali da ce posle da se radi na prepravkama. Kaze da ne zuri, zeli sad nekoliko godina da odmori od Dine i radi nesto drugo.

Last edited:
Odgledah i ja u petak na IMAX-u, taman sam imao par dana da saberem utiske. Mislim da je hajp opravdan u ovom slucaju. Kao i uvek vizuelno je film prelep. Blade Runner 2049 mi je i dalje njegov najlepsi film ali je ovo close second. Mada na primer, osecaj velicine mi je bolji u prvom delu.

Film se razlikuje se dosta od knjiga tako da ne znam kako ce raditi Dune Messiah. Verovatno ce i to podeliti na dva filma posto je dosta preskoceno i promenjeno do sada i neke stvari koje su bitne u toj knjizi, ovde nisu establishovane. A na kraju filma se jasno vidi da nastavak sledi.

Pacing je odlican, meni je prolete 3h, mogao bih jos toliko bez problema. Gluma takodje...svi su mi odlicni osim Chani mada Zendaya toliko i ne smeta, vise bode oci sto je lik drugaciji nego u knjigama...isto vazi i za Jessicu. Stilgar mi je najbolji lik u filmu 10/10. Jedino sto su omasili skroz je kasting Emperora....zasto je izabrao Christopher Walkina, meni nije jasno. Bukvalno je nista....0 od harizme.

Ako izuzmemo da je film adaptacija knjige, rekao bih da je film 9.5/10 ali posto jeste, dao bih 7.5/10. Najveci problem je sto Dina pretocena u film a trebalo bi da je serija i sto nije toliko weird u filmovima koliko je u knjigama.

Christopher Walken nema harizmu? Zato što je ostario ili je to mišljenje uopšte?

Inače, za sada sam odgledao samo prvi deo pre par dana, baš mi se svideo. Nisam čitao knjige, gledao samo Lynch-ovu verziju i ovo je miljama bolje. Iz nekog razloga najjače u filmu mi odglumila ona glumica koja glumi Jessicu a posle nje Baron ali i svi ostali su odlični. Film nije novi Fellowship of the Ring ali posle toliko godina vladavine onog Marvel s****, ovo je za mene bilo baš veliko osveženje. Verujem da je drugi deo odličan i drago mi je da je koliko sam razumeo baš dobro finansijski prošao.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Christopher Walken nema harizmu? Zato što je ostario ili je to mišljenje uopšte?
Mislim konkretno na ovaj film. Lose je castovan po meni za ulogu koju igra. Christopher Walkin glumi samog sebe, od Emperora nema nista...nema harizme u smislu da zahteva autoritet, da je ljubomoran i da ima neki karakter kao sto bi trebalo.

slažem se, lik emperora je prilično neubedljiv. da li je samo do walkena, nisam siguran, ali mi deluje kao da nema pojma šta je dina :D

nisam čitao knjige, ali donekle delim ww-ovo mišljenje, odličan nastavak, s tim da mi je za nijansicu prvi bolji, malo fokusiraniji. u nastavku se toliko toga moralo ugurati, da neke stvari možda nemaju toliki efekat koliko bi mogle.

bilo bi sjajno kada bi čitava vilnevova dina jednog dana dobila srpski tretman i pretočila se u seriju, sa sve isečenim sadržajem :D
još samo da ubedimo i vilneva u to 😂

Back
Top Bottom