Pogledao sam sinoć film, i utisci su mi uglavnom kao za prvi deo. Vizuelno prelep film, kao i većina Vilneovih. Zaista vredi pogledati u IMAX-u samo zbog tog video i audio doživljaja.
Pre neki dan sam pogledao ponovo prvi deo da se podsetim, i sa ovim čini jednu celinu, može da se posmatra kao jedan dugačak film. To mi je i najviše smetalo kod prvog dela, što je nekako neprirodno prekinut, na baš glupom mestu. NIsam čitao knjige, tako da nemam pojma da li je ista knjiga ili šta već, znam da mi je delovalo antiklimatično što bi rekli filmski kritičari.
Kod ovog filma najveći problem su mi tempo, i Timoti.
Tempo prve polovine je odličan, dosta sporiji, ali je super zato što upoznajemo ove pustinjske divljake i to kako oni žive na pravi način.
Druga polovina filma je totalno drugačija, sve nekako deluje nabacano, stvari se prebrzo odigravaju, likovi teleportuju sa jedne na drugu planetu itd.
Što se tiče Timotija, on nije loš glumac, ali mi nekako ne ide ova uloga uz njega. Treba da glumi nekog proroka, mesiju, zajebanog ratnika, a lik prcko oraščić, nema ga ni 50kg.
Ostatak ekipe, i novi glumci su mi svi do jaja. Harkoneni jebu mamu, poremećene budale.
Nadam se da će biti nastavaka, pošto mi deluje da se tek sada zakuvalo.
Sve u svemu 3/10.
PS. možete da gledate u bioskopu, Florens Pju nema seks scena.