Pogledao sam juce drugi deo i vise mi se svideo od prvog i pored problema u poslednjoj trecini filma.
Gledanje u bioskopu je bilo odvratno iskustvo kao i obicno - ljudi koji ulaze i izlaze tokom projekcije, likovi koji 3 sata neprestano zvacu, Rus pored mene koji se izgleda tusira samo nedeljom (znaci posle filma), klinac koji je namerno trigerovao alarm tokom jedne od bitnijih scena...pakao.
Veliko imax platno je impresivno i slika je prilicno ostra, ali bez razmisljanja bih to menjao za drasticno bolji kontrast i hdr na oledu. Zvuk je standardno bio prepanjen, ali makar je kvalitet bio na nivou (sreca pa stalno nosim cepice za usi).
Nisam siguran da je ovaj aspect ratio bio dobar izbor. Uzi aspect ratio odlicno lezi teskobnim filmovima poput Lighthousa, ovde mi nikako nije isao sa sirinom i nepreglednim pustinjama. Bilo je jedno 2-3 scene gde je dodatni prostor iznad i ispod dobro iskoriscen (crvi i kada ovo dvoje cuce u pustinji).
Zaista me zanima kako ce izgledati neke od scena na BR, ako stvarno budu sekli sliku da bi dobili siri aspect ratio.