• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Doom Eternal

Oops! We ran into some problems.​

The requested page could not be found.

PC verzija bas moze da se nasvira da izgleda ultra reflektivno.

Moram da priznam da mi se uprkos jakoj dozi skepticizma, Eternal osetno vise svidja od Dooma 2016. Iako na prvi pogled ne deluje tako, dosta mojih zamerki od ranije je adresiranih. Ekpozicija prici moze da se skipuje (veeeeliki plus), prvi nivoi su mnogo zabavniji i raznovrsniji nego ranije, tutorijali su kratki i ne smaraju i sto je mozda najvaznije closed encounteri/arene deluju mnogo vise organski, ni ne primetis da si zakljucan u sobi sa X protivnika. Novi gameplay elementi su smooth, weapon roster odlicno optimizovan, sve u svemu uprkos ocekivanjima bas je zabavno za igrati. Arkadni momenti, skakanje, penjanje po zidovima i bezanje od vatrenih kugli je meh, mozda najgori deo do sad, ali da se pregurati.

Uf, Mick Gordon je bas sahranio Marty Stranton-a. Ogroman post, na pocetku prepun loseg management-a iD Software-a ali se kasnije pretvara u otvorenu kradju i agresivne napade na Mick-a.

Dobro je sto imamo sada pogled iz druge strane, ranije smo samo imali veoma cudan post Marty-a na reddit-u gde je otvoreno popljuvao Mick-a.

Mick trenutno radi na Atomic Heart i indie horor igri Routine.

Moram da priznam da mi se uprkos jakoj dozi skepticizma, Eternal osetno vise svidja od Dooma 2016. Iako na prvi pogled ne deluje tako, dosta mojih zamerki od ranije je adresiranih. Ekpozicija prici moze da se skipuje (veeeeliki plus), prvi nivoi su mnogo zabavniji i raznovrsniji nego ranije, tutorijali su kratki i ne smaraju i sto je mozda najvaznije closed encounteri/arene deluju mnogo vise organski, ni ne primetis da si zakljucan u sobi sa X protivnika. Novi gameplay elementi su smooth, weapon roster odlicno optimizovan, sve u svemu uprkos ocekivanjima bas je zabavno za igrati. Arkadni momenti, skakanje, penjanje po zidovima i bezanje od vatrenih kugli je meh, mozda najgori deo do sad, ali da se pregurati.
Meni je izuzetan Doom 2016, prešao sam više puta i opet bih. Eternal sam nažalost obrisao posle par nivoa nisam video sebe kako biram koga ću da gadjam sa kojim oružijem neka hvala

Meni je izuzetan Doom 2016, prešao sam više puta i opet bih. Eternal sam nažalost obrisao posle par nivoa nisam video sebe kako biram koga ću da gadjam sa kojim oružijem neka hvala
Doom 1 i 2 igram svakih par meseci. 2016 sam jednom presao i ne verujem da cu ponavljati, a Eternal sam igrao samo jer imam gamepass i ne verujem da cu preci, jer iako je socan nedovoljno me drzi da izguram do kraja.

Doom 3 i Resurrection of Evil (exp) nisu losi za revisit. Fino su igre ostarile posto su uglavnom u mraku ne primeti se toliko nedostatak efekata/high res textura itd.

Generalno, i Doom i Eternal igram samo zbog "priče" i prejebenosti muzike koja te vozi. Bez audio kjuova imam reflekse mrtvog konja, kao što sam uvek i imao za FPS :D

Meni su se dopala oba, Eternal vise (trosim vise vremena/zivaca od proseka da pronadjem koja vrata treba da otkljucam itd);

Licno mi je zanimljivo sto su igre dosta drugacije medjusobno, bilo bi jadno da je izasao samo Eternal i da nismo dobili modernu doomachinu iz Doom 2016; verovatno bi i "jos istoga" sa Eternal bilo malo previse muzenja originalne formule;

Tako se, ipak, naleti na dobar deo ljudi koji su razocarani sa Eternal; ono sto je mozda bio bolji potez je da se uradi Quake u Eternal fazonu; akcija vise vuce na Quake nego na Doom (realno, nije ni jedno ni drugo, ali dalo bi se "progutati" u Quake igri), a traversal u sluzbi "popune" vremena izmedju borbi zapravo bi skroz imao smisla u Quake igri

Mozda bi bilo i "postenije", nije mali broj ljudi koji je uzelo Eternal ocekujuci Doom, i dobilo nesto sto im ne pase; u okviru Quake fransize, toga bi definitivno bilo manje... pitanje je, doduse, da li bi se osetilo na prodaji igre, Eternal je sigurno dosta "jahao" i na uspehu Doom 2016

Rekao sam to i pre ne smeta mi skakanje, Prime serijal ima razne skakalice kao i neke starije FPS igre uz koje sam odrastao, moj problem je taj ceo trip oko manevrisanja oružija dakle meni to ne odgovara, igra kao igra je naprednija i ozbiljnija od Doom 2016, tu nema šta i to se pokazalo kod publike.

E sad što se zove Doom a ne Kvejk itd i sam znam odgovor na to pitanje zove se tako da bi se prodavalo jbg posebno danas kad se svi redom pokidaše da osiguraju zarade sa sigurnim pristupima, rimejkovima, kros genovima itd , neću sigurno na Eternal zbog toga da se okomim pored svega ostalog

Prešao opet celu kampanju da završim 100% collectibles i challenges i usput počistio i oba DLC-a.

Utisak mi je isti kao i kada sam prvi put igrao, jednostavno je prenatrpana igra mehanikama za jedan FPS, malo prskaj neprijatelje vatrom da bace armor, malo gađaj weakspotove, malo radi glory kill da dobiješ health, malo bacaj ledene bombe pa malo normalne, malo koristi glory punch, malo ih seci testerom da dobiješ municiju, ovog neprijatelja moraš baš ovim oružjem da mu skineš štit, kod ovog neprijatelja moraš ovaj mod na oružju itd. a onda evo ti na sve i mač koji je instant kill.

I dalje je zabavan core gameplay ali ne znam ko može da ne zaboravi šta sve ima u arsenalu i efikasno koristi plus smori taj gameplay loop da kad ti skinu health bežiš i juriš slabijeg demona za glory kill a kad ti nestane municije juriš ga da ga ubiješ testerom.

DLC-evi su meni bili prilično bezidejni u smislu da svaki encounter traje 20 minuta i ima beskonačno neprijatelja što me je čak dovoljno smorilo da sam vratio težinu na normal da bih brže prešao što inače nikad ne radim u igrama jer sam tvrdoglav i moram da izguram ali ovde mi je nekako bilo dosta. Plus su u DLC-evima dodali još tipova "specijalnih" neprijatelja u mix i procentualno čak ima i više platforminga nego u main igri.

Ako ništa part part 2 DLC mi je bio bolji od prvog, ima nekih zanimljivih okruženja i OK zaokružuje priču.

Sve u svemu, nije da mi nije dobra igra samo je lošija od keca koji je nekako bio baš kako treba a DLC-evi su još i malo lošiji od main igre.

Узео да коначно одиграм и ову игру, и већ на трећем нивоу (Cultist Base) имам проблем који ми онемогућује да играм даље. Наиме поједине деонице су толико мрачне да се буквално ништа не види и немогуће је играти нормално (на разним playthrough-овима на Јутјубу је све океј, пошто сам био у фазону можда је тако дизајнирано да буде, шта знам). Покушао сам са свим видео подешавањима, кад гаму чачкам горе-доле на тренутак се унормали све, али чим отворим мапу или неки мени, а некад и само од себе се затамни. HDR је искључен јер ми монитор не подржава то. Графичка је Gtx 1660 Super са последњом верзијом драјвера. Да, још да напоменем играм народну верзију, па сам помислио да није нека сјебана верзија, скинем и инсталирам другу, исти проблем.

Да ли се некоме дешавало то и има ли неког решења? На Гуглу ништа нисам успео да пронађем.

Dešavalo mi se to par puta u drugim igrama, nije bilo nekog uniformnog rešenja, resenje je ili drajveri, ili neki directx dll, ili ćaskanje po ini fajlovima igre

Dešavalo mi se to par puta u drugim igrama, nije bilo nekog uniformnog rešenja, resenje je ili drajveri, ili neki directx dll, ili ćaskanje po ini fajlovima igre
А шта са драјверима, неку старију верзију да нађем? Пошто као што рекох пре неки дан сам инсталирао најновију. И шта би од directx dll-ова требало да се скине уколико то прави проблем?

Nema tu uvek iste verzije drajvera, isti dll fajl, nego opišeš u pretrazi na par načina, i onda kopas po redditu, steam forumima i testiras redom šta su predlagali

Back
Top Bottom