The Zen Diaries of Garry Shandling
4h 19m | TV-MA
www.imdb.com
Pisao sam ranije ovde o The Larry Sanders Show sitkomu
forum.secretlevel.org
Logično je bilo pogledati nakon toga ovaj dokumentarac koji se preporučuje na apsolutno svim subredditima i forumima kada se spominje Gary Shandling.
Režiser i idejni tvorac dokumentarca je Jude Apatow, Shandligov
protégé koji je tokom života bio fasciniran likom i delom svog mentora. Tu su i sva poznata lica comic scene, ali i dosta njih iz Holivuda.
Pre gledanja Larry Sanders Showa nisam imao pojma ko je taj lik, ali u stvari lik je toliko bio uticajan, da se može slobodno reći da komedija od 2000tih pa na ovamo, znači počev od UK Office-a i Arrested Developmenta, postoji zbog rada i staze koju je utabao i omogućio Gary Shandling.
Takođe, deluje kao izuzetno dobar lik i ovaj dokumentarac od 4h (2x2h) je apsolutni must watch i uvid u njegov van ekrana život
, ali isključivo ako ste pre toga gledali The Larry Sanders Show. Ako niste, mislim da nećete skapirati kakav je to lik i da će možda biti razočaravajuć.
Ocena
8.5/10
Bonus za gledanje:
Comedians.in.Cars.Getting.Coffee.S07E04.Garry.Shandling
Ovo je najbolje ocenjena epizoda ovog "talk showa". Kada sam gledao inicijalno nisam kapirao ko je ovaj lik i zašto je bitan, ali sada kada sam pogledao opet, kapiram njegovu genijalnost. Jedan od razloga zašto je ova epizoda tako visoko ocenjena je taj što je Garry iznenada preminuo 2 nedelje nakon snimanja ove emisije. Inače, epizoda se zove
"It's Great That Garry Shandling İs Still Alive".
Bonus 2 za gledanje:
Ricky Gervais je snimao neku seriju gde bi pričao sa komičarima o njihovim procesnima i slično, neka vrsta talk showa samo što bi on išao kod njih i radio stvari koje oni obično rade po kući i slično. Međutim, Ricky je tada snimao DVD extras za njegovu seriju i navodno su se dogovorili da snimaju jednu ozbiljniju varijantu a jednu normalno zajebancija Ricky Gervais humor gde odvede epizodu varijantu... Ali, došlo je do greške u komunikaciji i Garry je je mislio da se prvo radi taj deep dive ozbiljni pristup komediji... U međuvremenu Ricky je ušao u njegovu kuću i pripremio sve za snimanje kako bi iznenadio Garryja. Od prvog trenutka kada su se upoznali, tj. kada je Garry došao kući, od samog prvog trenutka se vidi da je Garry dosta iznerviran, ili makar tako deluje. I umesto smešne varijante i zajebancije, Garry je demonstrirao svoju pronicljivost i apsolutno uništio Rickyja analizom njegovog ponašanja, nereagovanjem na njegove pokušaje šale i davanja komplimenata, apsolutno je preteško za gledanje. Ali u isto vreme fascinantno. Preporuka.
"This elusive interview went so poorly that Gervais canceled the rest of the series."
"
I found this interview fascinating. It must be one of the most awkward interviews of all time."