• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Dokumentarci - preporuke za gledanje

This immersive three-part Netflix documentary series is the definitive account of what happened in Waco, Texas in 1993 when cult leader David Koresh faced off against the federal government in a bloody 51-day siege. Released to coincide with the 30th anniversary of this national tragedy, the series is directed by acclaimed filmmaker Tiller Russell (Night Stalker) and features exclusive access to recently unearthed videotapes filmed inside the FBI's Hostage Negotiation Command Post, as well as raw news footage never released to the American public, and FBI wiretap recordings.

Pogladao sam Netfliksov "MH370: The Plane That Disappeared" i 'oću da mi se vrate moja tri sata života :mad:
Netfliks je ranije znao da izbaci dobar dokumentarac, neke smo pominjali ovde, ali ovaj je u stilu one najgore tradicije loših tv feljtona koji gledaoca zavlači, zatrpava brdom (pogrešnih?) informacija, iznosi par neuverljivih teorija i ostavlja nas, da izvinete na izrazu "nedojebanim".
Ništa nisu rekli, nijednu teoriju nisu izneli a da je pet minuta kasnije nisu sami pobili. Šteta, nadao sam se da će biti dokumentarac za pamćenje.

Gledao sam par ranije snimljenih dokumentaraca o toj temi, svi su se drzali proverenih dokaza i samo opisivali tok dogadjaja, potragu, pronalazak delova na obali afrike i sl.

Videcemo da li ce moj omiljen plane crash docu kanal Mentour Pilot obraditi taj let ikada, on obicno ceka finalne izvestaje od drzavnih aviacionih organizacija pre nego sto ista rekreira.

Pogladao sam Netfliksov "MH370: The Plane That Disappeared" i 'oću da mi se vrate moja tri sata života :mad:
Netfliks je ranije znao da izbaci dobar dokumentarac, neke smo pominjali ovde, ali ovaj je u stilu one najgore tradicije loših tv feljtona koji gledaoca zavlači, zatrpava brdom (pogrešnih?) informacija, iznosi par neuverljivih teorija i ostavlja nas, da izvinete na izrazu "nedojebanim".
Ništa nisu rekli, nijednu teoriju nisu izneli a da je pet minuta kasnije nisu sami pobili. Šteta, nadao sam se da će biti dokumentarac za pamćenje.
Upravo završio, užasan dokumentarac.

Insert Coin (2020)

"The oral history of a team of geeks and misfits in the back of a Chicago factory creating the biggest video games (Mortal Kombat, NBA JAM, and others) of all time."

Sat i četrdeset mi je proletelo dok sam gledao. Ukoliko vas interesuje Midway/Williams i igre tog tipa, iz tog perioda, ako želite da znate malo više o tome kako je nastao Mortal Kombat i još neke od tih kultnih igara, onda ćete uživati i vreme će vam proleteti.

Ocena 7/10

Nuclear Now - novi (bolje rečeno prošlogodišnji) film Olivera Stouna iznosi škakljuvu i nepopularnu temu da je atomska fuzija ipak najbolje rešenje za naše energetske potrebe. Stounova naracija nas vodi kroz istorijat i otkriće atomske energije, zabeleženih nesreća, njihovih posledice, predrasuda kao i nedelotvornosti obnovljivih izvora energije i uticaju "sedam sestara" na otpor nuklearnoj energijji. Ovo je pravi "anti teorija zavere" film koji onako mnoge javno servirane priče dovodi u ozbiljno pitanje. Zanimljivo je pogledati nešto što ne ponavlja jedno te isto a i malo spušta na zemlju sve ove što grle drveće (kako ih Oliver u jednom delu nazove).
Naravno, nisam još stigao da proverim makar delić iznetog u ovom filmu ali biće prilika.

Zanmljiva BBC serija/dokumentarac u kojoj je svaka epizoda neka nova "stvar" iz svakodnevnog života o kojoj verovatno malo znate. Recimo, fitness tracker ili električni automobil, i onda cela epizoda se bavi tom temom i otkrićima koja su bila potrebna da bi tako nešto postojalo.

U suštini zanimljiv je koncept, mana je što se ide premalo u dubinu. Ali sa druge strane, baš je "family-friendly", svako može da razume te osnovne koncepte.

Voditelja je Hannaah Fry koju možda znate iz Numberphile

Back
Top Bottom