1h 58m | TV-14
www.imdb.com
Ne znam ni ja šta sam očekivao. Slušajući Olivera Stouna u podcastu nekom skoro, skapirao sam kakav je lik, ali nisam znao da je ovoliko ostrašćen.
Može svako da pogleda ovaj docs, preporučio bih, čisto kako bi se znalo koji su najveći "problemi" sa zvaničnom pričom oko ubistva Kenedija.
Ali ne treba se nadati ničemu pametnom ili nekom konkretnom dokazu koji menja sve.
Kao i sve teorije zavere, preko mnogih stvari se pređe kao da su nebitne, a onda se neke sitnice uhvate i odatle zaključcima se ode u nebesa. Kao što rekoh, mislim da je ok dokumentarac za upoznavanje sa teorijama oko ubistva, ali ništa više nije od toga.
Definitivno ima nekih pomalo čudnih situacija oko Kenedijvog ubistva, takođe je cela istraga vođena dosta loše, ali sve što sam ikada pročitao o ovome, a i pogledao, nekako ne vidim ništa što bi me definitivno usmerilo u nekom drugom pravcu, nekada su najprostije stvari i najočiglednije stvari one koje su jedina istina - Li Harvi Osvald je ubio predsednika i radio je sam na tome.
E sad, ako se nekad pojave neki drugi dokazi ili nešto mnogo očiglednije, spreman sam da promenim mišljenje.
Ali do tada, ovo su sve nagađanja i pretpostavke, kao i mišljenja ljudi, koji inače zarađuju od ovog navodnog "zataškivanja", o kojima ne treba nešto preterano razmišljati. Makar dok se ne pojave neki novi dokazi.