• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Dokumentarci - preporuke za gledanje

Gledam ovu mini seriju. Tek sam na trećoj epizodi ali vidim da nije u pitanju "obični" dokumentarac o serijskim ubistvima.

DOPUNA:
Serija je više posvećena (tipično američkoj - gotovo filmskoj) opsesiji jednog novinara koji je istraživao slučaj, kuda su sve vodili njegovi zaključci i kako je to sve podnosio. Sviđa mi se kod ovih netfliksovih dokumentaraca što posebno skreću pažnju na to kako su mediji pravili senzacije od svakakvih crnjaka i razvlačili ih u nedogled. Dobra je priča, ko voli ovakve teme neće se razočarati.

Last edited:
Posto ste vec spomenuli Night Stalkera i Yorkshire Rippera preporucio bih i The Sons of Sam,dolumentarac o cuvenom Semovom Sinu koji je naloge za ubistva dobijao od komsijinog Labradora kao i dublja istraga o tome da li je radio sam ili bio saradnik Satanistickog kulta.Ovaj slucaj je dobrim delom doprineo celoj maniji i paranoji o Satanizmu 80ih koja je dosta cak i kod nas.

Takodje preporuka za This is a Robbery,dokumentarac o bizarnoj pljacki Bostonskog muzeja,posle ovoga mi je jasno kako su Sopranosi dobijali inspiraciju za onako dobru seriju.

Ne propustiti i challenger the final flight

Posto ste vec spomenuli Night Stalkera i Yorkshire Rippera preporucio bih i The Sons of Sam,dolumentarac o cuvenom Semovom Sinu koji je naloge za ubistva dobijao od komsijinog Labradora kao i dublja istraga o tome da li je radio sam ili bio saradnik Satanistickog kulta.Ovaj slucaj je dobrim delom doprineo celoj maniji i paranoji o Satanizmu 80ih koja je dosta cak i kod nas.

Takodje preporuka za This is a Robbery,dokumentarac o bizarnoj pljacki Bostonskog muzeja,posle ovoga mi je jasno kako su Sopranosi dobijali inspiraciju za onako dobru seriju.

Ne propustiti i challenger the final flight

Bkv sve u životu da batalim i samo da pratin ove Netfliks doks baš kidaju

meni nikako nije jasno kako su istovremeno ovi dokumentarci sada ucestali i popularni, a otkaze se mindhunter :( .

Iskreno posle odlične prve sezone, drugu sam jedva gledao. Treću ne bi puštao nema boga ali vidim da je ljude pogodilo otkazivanje, tako da moguće da se meni to prosto više nije gledalo. Nekako mi se pretvorilo u gimik e koga će od ubica da sledećeg intervijuišu. Gledaću onda real deal razgovore

jedna od ubedljivo najsporijih serija koju sam ikada gledao. nikako mi nije legla

Prva sezona Mindhunter je suvo zlato. Dobro su pokazali početke bihevijorističke psihologije i razgovore sa poznatim serijskim ubicama i kako su razvili tehniku da prepoznaju takve slučajeve. Razgovori koje imaju sa njima, su kao preneta sa traka video i audio intervjua koje možete videti i čuti u raznim real crime dokumentarcima.

I imala je odličnu jezivu-morbidnu atmosferu. Meni je pomalo Holden bio drven, u smislu kao početnik agent, koji je više akademik i spreman je da probije granice po svaku cenu, a kada sam uzeo da čitam o pravom tipu koji je inspirisao tog lika, uopšte nije bio takav. Više su mi se dopali ostali likovi, naravno Kemper zvezda serije. Tom bratu treba dati da glumi u još nečemu, ne nužno da ponavlja ulogu sociopate.

Druga sezona je bila daleko slabija, jer nisu znali šta da rade sa likovima, Holden je zapao u zapećak, Trench-u su dali probleme u porodici, što je i bilo donekle efektivno, ali recimo sa Wendy nisu znali šta će osim, hej ona je gej momenta. I sve vreme je delovalo kao da kupuju vreme i grade priču o BTK, mislim svako ko je ikada pratio dokumentarce i priče o serijskim ubicama, zna iz aviona od prve sezone da je po njemu baziran tip...

Iako su slučajevi i ubice u drugoj sezoni grozni, ne mogu, a da se ne otmem utisku, da to više nije imalo tu energiju kao prva sezona.

Verovatno je i bolje što nije nastavljeno, jer kada ti nestane snage i ideja, džaba Fincher i Penhall za kormilom, kada je silazna putanja bez prekida.

Last edited:
kida mindhunter, velika šteta što je prekinuta serija.

Jako skupa za razvoj [pogledajte VFX breadkown snimke na YT] a i David Fincher je ostao bez vremena da radi na novim sezonama. Dogovorio se sa Netflixom da stave seriju na led, i puste glumce da rade sta hoce.

Krenuo je sa emitovanjem dokumentarac "I, sniper" o 2002 incidentu oko Washingon DC-a gde su dva lika krenula u sniper spree. Izasle su tri epizode na torrentima, cekam jos dve.

Algoritam potrefio, evo gledam treci klip danas. Odlican kanal.

Sinoć sam gledao ovo, mislim da nisam trepnuo, jer sam znao za slučaj i ranije. Jebote koliko mi je sve fascinantno bilo, to je neverovatno. A prošlo mi je kroz glavu, ja bih ženio ovu ahahaha. Jebiga, oduvek me palile psihopate izgleda....

Kome ne vredi dok. bez tog retro šuma, Rando Retro Video yt kanal ima soluciju. Opasan čil.

Poljski dokumentarac o prodaji dece zarad organa ili rada u bordelima.
Lika je navodno kontaktirao neko iz krimi podzemlja u vezi majke koja zheli da proda svoje dete, a lik je odluchio da spasi dete i snimi ovaj dokumentarac.

napomena: ima odvratnih i potresnih momenata.

Last edited:
Čitav ovaj YouTube kanal je suvoparno dokumentarističko zlato. Ko nije gledao ništa od toga, ima da se usreći i obraduje šarenolikošću materijala.

Back
Top Bottom