• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Digital Foundry, NX Gamer i ostali brojaci piksela

Ne pripada baš ovde ali ne znam gde drugo bi ga stavio. Isto ne znam koliko je istina posebno pošto mi AI generisani likovi automatski stvaraju odbojnost.

IMO vijanje ostre 4K-like grafike je nesto sto ne mora biti apsolutni prioritet za game developere. Pogledajte bilo koji bluray film [vecina se i dalje snima i masteruje u 1080p], i u njemu ce biti "grafika" daleko bolja od onoga sto igre trenutno mogu da prikazu [mada Nanite/Lumen i ostale moderne tehnike su dosta ubrzale taj proces]. UE5 se pravi ne samo za video igre vec i ahitekturu, filmske vizuelne efekte i druge upotrebe, tako da inovacije koje se ticu samo video igara ne stizu bas brzo i stari problemi sporo resavaju...

A ovaj Threat Interactive lik redovno kaci snimke gde bashuje UE i promovise svoju buducu optimizovanu [crowdfunded] verziju UE5.

Ovo je glavni razlog sto je novi steam deck jos uvek daleko, posle par godina jos uvek nisu toliko vece perfomanse na ovim novijim SoC-ovima, pogotovo kada se limitiras na 15w sto je imho idealno za portable da baterija koliko toliko traje :D A cena cipa je osetno veca od onoga sto ide u deck.

Strix Halo bi trebao da dosta pojaca RAM bandwith, videcemo koliko ce to poboljsati gaming sa ogranicenom strujom. Najava verovatno sad na CES-u.

A cena cipa je osetno veca od onoga sto ide u deck.
Deck je imao bas custom chip [navodno pravljen za upotrebu unutar Leap Motion AR headset-a, dok je OLED imao custom shrink], skoro sigurno ce i za naslednika naruciti nesto custom.

Ja bih licno zeleo da naslednik deck-a moze bez problema da pusta Unreal Engine 5 igre bez velikih kompromisa. To bi omogucilo da hardver ostane upotrebljiv jako dugo vremena.

Zato je bolje da novi Deck ne izlazi u skorije vrijeme. Mnogo je bolji ovaj 'konzolaški' pristup PC hardveru.

Zato je bolje da novi Deck ne izlazi u skorije vrijeme. Mnogo je bolji ovaj 'konzolaški' pristup PC hardveru.
Po svemu sudeci i nekim leakovima pre SD2 dobicemo izgleda neku verziju Steam Machine-a 2.0.

Po svemu sudeci i nekim leakovima pre SD2 dobicemo izgleda neku verziju Steam Machine-a 2.0.
Meh, nije više toliko interesantno. Možeš već sad da kupiš neki AMD baziran mini PC ili sklopiš neku SFF zver sa AMD grafikom i instaliraš Bazzite. Još ako si malo vičan Linux-u, dobijaš ultimativnu entertainment mašinu. Namenske Steam mašine tu nemaju više šta naročito da ponude osim nekog šareniša.

P.S. Živeo open source 🥳

Last edited:
To je pc mindset. Steam machine ja da konvertuje konzolase.
Steam os sve to podize na visi nivo, plus jedan eventualno 2 modela bi omogucila da se srede sejderi kao na deku, samo to bi pravilo ogromnu razliku u odnosu na sklepane random masine.

Ja licno bi voleo da valve proba ponovo.

To je pc mindset. Steam machine ja da konvertuje konzolase.
Steam os sve to podize na visi nivo, plus jedan eventualno 2 modela bi omogucila da se srede sejderi kao na deku, samo to bi pravilo ogromnu razliku u odnosu na sklepane random masine.

Ja licno bi voleo da valve proba ponovo.
Vidi dodali su skoro DLSS support za SteamOS (proton) iako nemaju nikakav contact sa Nvidia hardwerom i podrsku za arm64, definitivno se nesto kuva. Nvidia je najavila za iducu godinu 2 arm procesora od toga jedan namenjen sa ''high end'' gaming.

A ovo sto je leakovo tj sto se nalazi u njihovoj databazi je ''neki uredjaj'' koji dolazi sa novim Steam Controlerom (ne VR model kontrolera koji takodje razvijaju) i ima HDMI port otud i ta glasina za Steam machine 2.0.

To je pc mindset.
tako je.
trojica linuksaša koji bi radili ovo što vix predlaže svakako nisu ciljana publika.

ako nzxt može da uvaljuje pc na mesečnu rentu, steam mašina ako izađe sa pravom cenom i dobrim performansama mislim da lako može naći kupce.

Pa jednom da se nešto sklopi mi je podnošljivo cimanje, ali cimati se na svakok trećoj igri zasto nesto loše ili uopšte ne radi je sasvim druga stvar, tako da nije hardver ono što će prelomiti već kako će raditi taj steamOS.Ako stvarno uspeju da ponude unified iskustvo na PC platformi onda i zaslužuju uspeh, to nije dosad nikom pošlo za rukom

tako da nije hardver ono što će prelomiti već kako će raditi taj steamOS.
zapravo ne, bitna su oba.
može se naći generalno dobar hardver koji gura 1440p60 za razumni novac, samo da odrade saradnju sa devovima da se gura optimized settings kao deck verified.

Back
Top Bottom