Predjoh igru sa Paladinom, pa da bacim kao neke utiske... dobro je remaster uradjen generalno, nemam nekih vecih zamerki sto se remastera tice, sve je vrlo slicno u smislu da imas neki slican osecaj dok je igras, kao sto si imao dok si igrao original, dosta zvukova je ili zadrzano ili bar slicno, pa i to pomaze tome... posto moze na G da se uvek uporedi sa starom verzijom, u staroj verziji je bio bas kontrast i osvetljenje na sredini ekrana, a okolo je bilo tamno, ko neke vinjete, ovde u remasteru toga nema, to mi je najveca promena, da mi nedostaje, nedostaje mi donekle, da je drugacije zbog toga, jeste, da bi mi smetalo ocima posle duzeg vremena da je kao u staroj verziji, moguce, ali da, zbog toga je malo drugaciji osecaj igre... takodje ona pixelizirana grafika i neprijatelji koji su bili drugaciji, jednostavno bio je drugaciji osecaj borbe i udarca neprijatelja, imao si neki osecaj i tezinu tad, a sada toga u ovom remasteru nema... sto isto zameram, dakle dve zamerke na tehnicki aspekt ovog remastera...
Ostale zamerke koje imam, ne ticu se konkretno remastera, vec igre konkretno, kako je ostarila, ono sto je bilo dobro dok sam bio klinac, vise nije, uzasno je sve jednolicno i repetativno do granice ludila... dakle taj zastareli gameplay danas ne pije vodu... na silu sam odigrao, najbolji chapteri su mi bili: drugi, pa prvi, pa cetvrti jer je kratak, a najgori mi je bio treci (ona dzungla maze) i zadnji, peti (to je ona expanzija sa gazilion neprijatelja, kako sam imao strpljenja da je predjem, ja ne znam, valjda zato sto sam dao pare, pa igrao na silu, ali isuseeee... trebace mi dug odmor i da predjem na 4K TV OLED i da igram sa dzojpedom, da bih uopste poceo sa drugim likom, mozda iskustvo bude bolje)...
Dakle predjoh sa paladinom, isto kao sto sam presao sa njim i staru verziju, a staru verziju sam jos presao sa barbarinom i mozda archerkom...
Nekad kad smognem snage, imam zelju da ponovo predjem remaster, sa archerkom, sorcerom i necromanserom... sa zadnja dva nikad nisam presao, mozda bude zanimljivije i nadam se brze iskustvo...
Igra ima previse grinda, previse se dropuju itemi, previse se love dobija, previse se trguje, bar ja tako igram, can't help it, moguce da me je to dodatno ugusilo...