Smece.
Nisam neki filmofil, daleko od toga da mogu da analiziram filmove na nekakvom naprednom nivou, ali mogu da osetim sta u meni izazivaju. Pogledao sam poveci broj tih AI generisanih reklama za Seedance i slicno, ali ni jedan nije uspeo da izazove bilu kakvu emociju kod mene, osim povremenog transfera blama. Ono suludo menjanje kadrova svakih par sekundi iritira. "Umetnik" sebe cenzurise sa "the scene may cause discomfort", tezak gnar.
Nisam snob kad su u pitanju filmovi, ali najveci B trash ima vise duse od tih reklama maskiranih u tech demo maskiran u film.
Tekst s desne strane nekakva glupost, tekst sa leve u ogledalu, oni lesevi na ulici me podsecaju na one opasne smarace u Elden Ring. Mrsko mi cimati se i kaciti skrinshotove, ali cak i kada ne primetim nesto odmah, "osetim" da nesto ne stima u sceni.
Mogao bi neko od ljudi ko se zapravo razume u film i reziju da kaze koju, ali meni se stomak prevrce od transfera blama kad god vidim neki ovakav AI isprdak.
Upamtite jednu nepobitnu činjenicu. Tehnologija je trenutno u najgorem stanju u kojem će biti dok se ne desi neka apokalipsa. Već gutamo gomilu ai generisanih slika, audio snimaka i videa a da nemamo pojma šta gledamo. I toga će biti sve više i više. I biće sve bolji i bolji.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.