• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Da li ce nas AI zameniti ??1!11!!!oneoneeleven

Ovde pricamo da roboti i AI zamene sve poslove koji ljudi trenutno rade...
Kad se stvore uslovi za tako nešto ti ćeš odavno biti izložen u nekom arheološkom muzeju.

U međuvremenu ima tona (prljavih) poslova koje ćeš moći raditi da preživiš i zaradiš za hranu i račune.

ne, vec se izadje na strajk, naprave se neredi, i dobice pare, sa tim sto do toga nece nikad doci, jer nisu drzave toliko glupe da misle da tako nesto moze da prodje ili da dozvole da ljudi pocrkavaju od gladi.

Izvjesniji scenarij je da će neko 'sa vrha' prompt-ovati AI i policijske robote da raspale po narodu.

Kad se stvore uslovi za tako nešto ti ćeš odavno biti izložen u nekom arheološkom muzeju.
will see, mislim da cemo videti tako nesto u narednih 40 godina
U međuvremenu ima tona (prljavih) poslova koje ćeš moći raditi da preživiš i zaradiš za hranu i račune.
mogu, a i ne moram, za sve ima resenja
Izvjesniji scenarij je da će neko 'sa vrha' prompt-ovati AI i policijske robote da raspale po narodu.
da bi sta? ziveli sami na svetu?
logika nula

Loša ti je pretpostavka da bi većina ljudi na planeti izabrala nasilje i proteste da brane svoje ‘pravo na nerad/socijalu’ umjesto da se prilagode novim okolnostima i novim mogućnostima.

Kako rekoh, biće mnogo (različitih) poslova za naših života da se nećemo morati boriti za goli život sa umjetnim inteligencijama, još većom automatizacijom i robotima, treba samo biti spreman na ulaganje vremena i truda da se savladaju nove vještine koje će biti potrebne. E sad ako tamo neki grafički dizajner ili programer odbija da radi bilo šta drugo i uprlja ruke i nauči nešto mimo toga život će mu biti težak.

Tu nam se razlikuju misljenja, kad roboti i ai preuzmu sve nase poslove, necemo imati bukvalno nista drugo da radimo, sem da ih eto odrzavamo, a za to ne treba puno ljudi...

Meni nije jasno zašto bi poslodavac kupio robota koji će da me menja a meni davao platu da sedim kući i da ladim jaja tj verovatno bi i to robot neki radio što ja da se mučim :D što ga onda kupuje kad mene već plaća da radim gde je tu logika.i zamisli imam 3 posla i svi poslodavci me zamene sa robotima a meni samo kaplje. For me your plot have many holes

kad roboti i ai preuzmu sve nase poslove
Postoji petocifren broj različitih profesija na svijetu bro, šansa da ne možeš nešto raditi u narednih 50 godina je ravna statističkoj grešci.

Meni nije jasno zašto bi poslodavac kupio robota koji će da me menja a meni davao platu da sedim kući i da ladim jaja tj verovatno bi i to robot neki radio što ja da se mučim :D što ga onda kupuje kad mene već plaća da radim gde je tu logika.i zamisli imam 3 posla i svi poslodavci me zamene sa robotima a meni samo kaplje. For me your plot have many holes
zato sto robot radi bolje i brze od coveka, ne ide na bolovanje i radi besplatno, ako ne racunamo struju i odrzavanje.
poslodavac ce morati da placa narod, jer umesto da ljudi rade u fabrici, on je zaposlio robote, tako se i ranije pokusalo sa automatizacijom svega, pa su se ljudi pobunili i uspeli naravno, te i dan danas rade u fabrikama.
jednostavno ovako, poslodavcu se isplati da mu rade roboti, ali da bi to IKADA drzava i svi ljudi na ovom svetu dozvolili, on, oni (poslodavci), moraju da placaju tacan onaj broj ljudi koji bi inace radio u fabrici... vrlo prosto.

i ne mozes da imas tri posla, svakom je dozvoljen po jedan posao gde ce robot raditi umesto njega i imas jednu platu, naravno da se ne bi dozvolile zloupotrebe.

1*4GW4xRptASsfytufz1S2dQ.png

da, secam se tog filma, ne sumnjam da bi amere strefila takva sudbina...
ipak je do ljudi, ja veci deo zivota nisam radio, pa se nisam pretvorio u invalida

Back
Top Bottom