Realno dokle god neki posao zahteva ljudsku odluku koja nije tako crno/bela, te poslove automatizacija nece da takne. Oni koji su u digitalnoj sferi, tu vec postoji velika sansa da ce da budu zamenjeni AI-em. Opet sve zavisi kolko neko ceni licni rad i talenat vs lakim i brxim rezultom. Na primer kao fotograf, barem ne u skorije vreme, ne mislim da ce nekako Ai da zameni uzivo fotografe al na primer ono sto jesam primetio je da sva ova editovanja itd efekti dodju mnogo lakse kezhualcima tako da se ljudi nece cimati previse da unajme osobu il da im neko pravi logo kad mogu jednim klikom dodju do rezultata. E sad onaj ko ozbiljno shvata svoj posao ce uvek da unajme nekoga uzivo.
Na primer vidjam sve vise AI profil fotke ljudi na LinkedIn. Njima to izgleda kul a meni kao fotografu izgleda jadno jer iz prve mogu da izvalim da nije prava slika al na zalost zivimo u svetu gde zarad lajkova i dopamina da ti tamo neki random da neku pohvalu, vise nije bitno sta ljudi kace. Ima danas toliko aplikacija, ljudi sve manje i manje kace realnost nego sve automatski editovano, savrsena vilica, smanjen kuk, imisljena frizura itd...ok mi to za neku kreaciju il zajebanciju al da koristis AI da si bio turisticki negde pored neke znamenitosti samo da bi izgledao kul mi je iskreno retardirano.
Za fizicke poslove, iako bi to ugasilo dosta poslova, nisam protiv da se to sve automatizuje jer realno ima toliko poslova koji su tolko ne humani, kao deca u kini sto sklapaju iphonove po 12 sati itd. Il poslovi gde ti se bukvalno sprzi mozak radeci jednu te istu repetativnu stvar kao na primer u fabrikama za hranu gde po 8+ sati razdvajas krofne itd. I bilo sta sto zahteva matematicke proracune, to ce zameniti AI jer je brzi i bolje procesuira opcije.Nece to jos barem mislim ne u nasoj generaciji al nasa deca ce da se bave tim problemom sigurno.