Whell ovde se potpuno slazem sa omegom ja mogu doziveti automatizaciju kao vodoinstalater tako sto bi zaposlio par ljudi koji bi stemovali i kopali kanale i par majstora da vare cevi i montiraju sanitarije i eventualno nekog mudrojeba da projektuje sve to(projektanta) i onda sebe samoproglasio direktorom stoi nije loseDok god bude potrebe za fizičkim radom i prljavim poslovima, šanse da neko 'uživa u plodovima tehnologije i napretka' ne radeći ništa su jako, jako male. To o čemu ti pričaš ima u Star Trek-u.

Smanjili su tako sto se kod njih ne radi petkom ali ne bas u celoj swedskoj,imam druga iz osnovne skole koji tamo radi u kuhinji i on recomo radi svaki dan cak i nedeljom pa ima 7 dana free i onda opet nedelju dana radi,zavisi kako rade preraspodelu radnog vremena...Eksperimentalno, u striktno odredjenim firmama i ako je vjerovati osobama iz SWE sa kojima sam pricao od toga nema nista.
Ipak mislim da ce pre toga proci kroz neki auspuh jbg cista energija nema obrva...Kad se stvore uslovi za tako nešto ti ćeš odavno biti izložen u nekom arheološkom muzeju.
U međuvremenu ima tona (prljavih) poslova koje ćeš moći raditi da preživiš i zaradiš za hranu i račune.
Pa iskreno neki funkcioneri vec primaju platu a ne rade nista...Za obicne smrtnike to nije slucaj...Sve stoji, osim tog dijela da ćeš primati platu a ništa ne raditi.
Kakav si cvetak pozitivni, sigurno ljudi uzivaju u tvom drustvuNeće biti nikad universal income, samo će se povećati broj cirkularnih poslova koji se nadovezuju jedan na drugi a ceo krug ne sluzi ničemu. Naravno vrednost rada će značajno opasti, a većina će ziveti po modelu kredita i pretplata od rodjenja do smrti gde ti sistem ne dozvoljava da akumuliras nikakav kapital ako si prosecan wage slave.
Neće biti nikad universal income, samo će se povećati broj cirkularnih poslova koji se nadovezuju jedan na drugi a ceo krug ne sluzi ničemu. Naravno vrednost rada će značajno opasti, a većina će ziveti po modelu kredita i pretplata od rodjenja do smrti gde ti sistem ne dozvoljava da akumuliras nikakav kapital ako si prosecan wage slave.

Po čemu se ovo razlikuje od sadašnjosti?Neće biti nikad universal income, samo će se povećati broj cirkularnih poslova koji se nadovezuju jedan na drugi a ceo krug ne sluzi ničemu. Naravno vrednost rada će značajno opasti, a većina će ziveti po modelu kredita i pretplata od rodjenja do smrti gde ti sistem ne dozvoljava da akumuliras nikakav kapital ako si prosecan wage slave.

Ja sam cvetak zanovetakKakav si cvetak pozitivni, sigurno ljudi uzivaju u tvom drustvu
Samo po tome gde je slider na skaliPo čemu se ovo razlikuje od sadašnjosti?![]()
Ja se sladim samo jer tje kechanje biti jedini sport.Smeši nam se Idiocracy scenario. Ovo što Ameri i Trump rade sve više liči na to.
off: yoth, odlicna profilnaPo tome sto jos uvek moze da se dodje do novca i asset-a zahvaljujuci sivoj ekonomiji. Kad uvedu cbdc, carbon tax-e i ostala sranja zbogom normalnom zivotu.
Isthvan je najebao...
Druga je prica kad imas zaradu na tome, za sve sto ti pomaze za posao i skracuje vreme i rad, slazem se da treba da se plati, ako ti se isplati...Sve zavisi šta dobijate za te pare.
Ja plaćam gpt 20$ (od sledećeg meseca ću na go) i Claude Pro (ovog meseca sam već doplatio 10, videćemo do kraja). Firma mi placa Copilot Business, ima nekih naznaka da ću dobiti i Code max.
Zvucace verovatno čudno nekome, firmine pretplate koristim čisto za posao, moje za programiranje u slobodno vreme.