@JackRaid04 Ne bih da ti spojlujem, ali što se boss fight-ova u igri tiče, mislim da ćeš biti razočaran.
BTW, CP sam nabavio day one za PS5, odigrao sam ga na srednjoj težini i igra i na njoj ume da bude izazovna u nekim delovima. Ali to najviše pripisujem clunky izvedenom melee sistemu borbe. Loše je zamišljen i još lošije realizovan, bukvalno da bi izbegli udarac spodobe sa kojom se borite, treba da pomerate analog stick u levu ili desnu stranu pre nego što vas udari. Igru sam odigrao pre ovog patch-a što ubrzava heal, reload i druge spore radnje u igri. Od toga me je najviše nerviralo što Jacob izuzetno sporo menja oružje koje trenutno drži za neko drugo koje ima. Treba da se pritisne stelica na desno na dpad-u i onda birate oružje sa strelicama gore-dole. Kad ste okruženi neprijateljima zamena oružja predstavlja veći izazov nego što su oni sami.
Igra je krcata uskim prolazima/pukotinama kroz koje treba da se provučete, kao i ventilacionim cevima. Varijacija neprijatelja nema puno, svega par vrsta, oružja takođe nisu previše raznolika niti naročito zanimljiva. Uzgred, njih možete upgrade-ovati na 3D printerima. U Dead Space-u telekinezom su mogli da se podižu predmeti, otvaraju vrata, ovde ista služi samo da bi podigli neprijatelje i bacili ih na bodlje, ventilatore ili jednostavno što dalje od sebe. Zagonetki iliti glavolomki u igri nema.
Da ne bude da samo kudim igru, nije loša, ima dobru atmosferu, priča je okish, a grafika top notch. Ko voli horor igre svakako bi trebalo da je odigra, ali da je mogla da bude bolja, mogla je. Pogotovo što iza nje stoje ljudi koji su radili na Dead Space-u, koji njihova nova igra po kvalitetu ipak ne može da nadmaši. Od mene 7/10.