Uh završio
Ova igra je kao da se development tim teleportovao iz 2000ih u sadašnjost, dobili su na raspolaganju modernu grafiku ali mnoge stvari po pitanju gejmpleja rešavaju kako znaju i umeju jer su im današnje igre nepoznanica.
Neshvatljiva je ovakva muka oko menjanja oružija u toku akcije, sejvova, čekpointa, izbegavanja udaraca ako nije striktno duel, municije nekad ima za izvoz a nekad je nema skoro uopšte, meele udarce mi nekad odbiju nekad ne, gravity rukavica bkv privlači šta stigne itd znači potpuni haos.
Takodje sve to bi čoveka trebalo da smiri sa vrhunskom atmosferom, mo cap glumcima i bogatim animacijama smrti.
Ovo je bkv Retro Naslov zamaskiran u AAA i postoje apsolutno sjajni trenuci gde to deluje da je stvarno tako ali onda ide nabod u glavu i povratak u realnost.
Priča i dijalozi su takodje iz nekog starijeg perioda video igara kad niko nije obraćao pažnju na dijaloge i dogadjaje u akcionim igrama po sistemu vidi ljudi govore sad u ovoj sceni vauu ko film. Samim tim i završnica je bedna ko neki direct to video horor, nešto vrisne na kraju a gledalac bude u fazonu haha kakva budalaština.
Uz sve ove probleme može ovo da se odigra na srednjoj težini i umereno da se uživa jer opet ambijent je dobar i krvoproliće je stvarno prva liga. Ovo su stvari koje prosto blistaju u početku ali je njihov sjaj sve slabiji kako igra odmiče kraju. Na Hard bi poludeo u više navrata i verovatno prekinuo prelaženje a hteo sam i sad kod zadnjeg bossa jer sam jedva imao municije da ga ubijem. Callisto je pre svega survivial horor sa odlukama develpoment tima pa tek onda sa igrom. Šteta jer je bilo ovde potencijala za klasik
Plašio sam se performansi igre na PS4 a ispade da ovo samo i treba igrati na PS4 jer ne vidim što bi se neko zajebavao sa ovakvim igrama na modernim konzolama i PC pa koliko god da blistaju.
6/10
evo zadnjeg bossa trebaće čodeksu na hard