• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Callisto Protocol

Skoro sam zabo

Ulazimo u 2023 sa 20 fps zna se

RrtjQPm.jpg
Baci utiske obavezno kad predjes.

Ne znam koliko će biti merodavno nisam igrao nijedan Dead Space...

Jel može neko da me podseti kako se zove treća Dead Space fazon igra skoro najavljena pored Callisto i Dead space Rimejka....

Ne znam koliko će biti merodavno nisam igrao nijedan Dead Space...

Jos bolje ja iskreno mislim da je igra ok i da je zapravo najveci problem bio sto su ljudi ocekivali da ce imati gameplay DS-a pa su se razocarali sto je combat drugaciji.

Eh, samo je potvrdio ono shto sam do sada chitao o igri. :\
Shteta. OK, cheka se Dead Space.

Jel mozes ukratko da mi prepricas :D bez obzira cu kupiti igru jer pezos nastavlja da pada strmoglavo. Znaci sa Visakarticom svega 1800 dinara :D

Uh braćoooo pa gde ste pošli u 2022/23 sa ovim gejmplej mehanikama....baš ekstreman miks vrh kvaliteta i teške amaterštine...jbg očigledno nema više aaa dok ne radi 850 ljudi na projektu..al nema veze guramo dalje borimo se, sreća pa sam stavio drugu težinu

Uh braćoooo pa gde ste pošli u 2022/23 sa ovim gejmplej mehanikama....baš ekstreman miks vrh kvaliteta i teške amaterštine...jbg očigledno nema više aaa dok ne radi 850 ljudi na projektu..al nema veze guramo dalje borimo se, sreća pa sam stavio drugu težinu

sto, jel mogu da ga zveknem na hard?

Ti možeš ja ću na normal da krljam bogami, evo peglam lagano chapter 2 vozi me sinematično iskustvo

Presao sam 2 chaptera na hard tezini bez vecih problema. Ono sto sam uradio je da sam ukljucio na TV-u Motion plus ili interpolaciju jer nikako ne mogu da svarim ovih fabrickih 30 fps-a

Veliki problem u igri su random ajtemi, zaglavio sam se sinoć u nekom hodniku, i svaki metak mi znači a ja pre hodnika nekad dobijem 4 metka, nekad novac nekad jebeni auto helt. Dosta nekih krajnje nejasnih rešenja, L2 JE LIGHT ATTACK A L1 JE HEAVY ATTACK, nemam dodge nikakav, izbegavanje samo kad zamahnu a šta kad me neko gadja kiselinom, šetam polako u levo ili u desno. Onda nemam pojma privučem nešto sa onom rukavicom na x ALI ispaljujem na R2 gde je ujedno i pištolj pa nekad zajedno opali i pišolj.

Uz sva ova drkanja a ima ih još igra snažno vuče da se igra dalje, atmosfera izuva, krv lipti na najjače, podseća me jako na doom 3 kad je izašao pa kad utonem u one senke i polu osvetljene hodnike mmmmm, priča je jako jednostavna, sinematici kratki no bullshit, znači samo ga tera dalje, povremeno su tu i neki set pisovi kao recimo u novijim tomb raiderima gde su u opticaju razna sakaćenja NADAM SE da će biti toga još, morali bi uskoro neki ozbiljniji bos fajtovi za sad su to samo talasi neprijatelja dok čekam da se nešto izvrti pa da mogu dalje itd.

Najviše me mrači izuzetno kruto kretanje i gomila imbecilnih rešenja koja su sitna ali prave mi sranje. Važno da su digli od Resident Evil Rimejkova da Hedšot ne uspeva iz prve i da je teško pogoditi, no dobro je da su makar nešto gledali od pametnijih

@JackRaid04 Ne bih da ti spojlujem, ali što se boss fight-ova u igri tiče, mislim da ćeš biti razočaran.

BTW, CP sam nabavio day one za PS5, odigrao sam ga na srednjoj težini i igra i na njoj ume da bude izazovna u nekim delovima. Ali to najviše pripisujem clunky izvedenom melee sistemu borbe. Loše je zamišljen i još lošije realizovan, bukvalno da bi izbegli udarac spodobe sa kojom se borite, treba da pomerate analog stick u levu ili desnu stranu pre nego što vas udari. Igru sam odigrao pre ovog patch-a što ubrzava heal, reload i druge spore radnje u igri. Od toga me je najviše nerviralo što Jacob izuzetno sporo menja oružje koje trenutno drži za neko drugo koje ima. Treba da se pritisne stelica na desno na dpad-u i onda birate oružje sa strelicama gore-dole. Kad ste okruženi neprijateljima zamena oružja predstavlja veći izazov nego što su oni sami.
Igra je krcata uskim prolazima/pukotinama kroz koje treba da se provučete, kao i ventilacionim cevima. Varijacija neprijatelja nema puno, svega par vrsta, oružja takođe nisu previše raznolika niti naročito zanimljiva. Uzgred, njih možete upgrade-ovati na 3D printerima. U Dead Space-u telekinezom su mogli da se podižu predmeti, otvaraju vrata, ovde ista služi samo da bi podigli neprijatelje i bacili ih na bodlje, ventilatore ili jednostavno što dalje od sebe. Zagonetki iliti glavolomki u igri nema.
Da ne bude da samo kudim igru, nije loša, ima dobru atmosferu, priča je okish, a grafika top notch. Ko voli horor igre svakako bi trebalo da je odigra, ali da je mogla da bude bolja, mogla je. Pogotovo što iza nje stoje ljudi koji su radili na Dead Space-u, koji njihova nova igra po kvalitetu ipak ne može da nadmaši. Od mene 7/10.

Mislim da je potpuno besmisleno igrati ovo na teže od normal, jer da bi igrao nešto na većim težinama taj gejmplej mora da bude besprekoran, fluidan, da bi mi trud koji ulažem imao smisla. Ovo je više ono e voleo bi da je igra teža jel možeš povremeno da mi šutneš dzojped da mi ispadne iz ruku bkv kao nema svrhe.

Odnos izazova dinamike mi je ovako sasvim kako treba.

Što se tiče ovoga oko bossova i spojlera, prošlo je već dosta neki ljudi su i igrali naravno da očekujem da saznajem podatke ako ovde blejim i čitam nema frke

Last edited:
Inace igra kida! Atmosfera sabija i prosto vuce da ides dalje. Kada igra ponudi 2 ili 3 puta, trudim se da izaberem onaj gde ima loota. Tu te obicno cekaju neprijatelji ali nagrade nisu zanemarljive. Hard tezina mi je bas po meri da ne osetim psiholosko rasterecenje jer i ovako pun sam loota pa neretko ne mogu da uzmem ammo i healt injector jer mi je pun iventar. Sipka kida i glavna fora prilikom dodga je da predvidis da li sakama ide 2x, znaci 2x dodge i BAM po glavudzi. Prekul je kada sastavis kombo pa bam pistoljem za extra damage. Trebao bih poceti vise da koristim pistolj jer municije imam za sada u izobilju pa ne mogu novu da uzmem jer sam pun. Do 09.01.ne radim a u utorak mi stize Ragnarok…lele, lele kakve igre za ove slobodne dane

Večeras propišao krv da završim čepter 3.

Najludji su ovi čekpoint sejvovi, samo njihov se računa, dakle dzaba ja sejvujem ako odem na primer u prostoriju levo (optional) uzmem ajteme ubijem dvojicu i krenem desno poginem - ide sve opet. Moram prvo desno da uzmem karticu za dalji progres dobijem sejv, pa onda da obavim ovo sporedno i TEK NAKON toga upotrebim karticu za main quest da bi dobio sejv i automatski imao sačuvano i da sam bio u ovoj optional prostoriji. Jer posle bi morao svaki put da je opet radim ako poginem pre sledećeg čekpointa. Isti ček pointi se ne ponavljaju i gotovo se nikad ne dobijaju za istraživanje sporednih lokacija. Ovo još nisam video.

Ovo je isto zanimljivo u jednoj deonici sam se prošunjao pored robota koji patrolira. Ako me vidi ide rafalčina koja je instant kil. Mogu da ga ubijem al reko ajde da ga zaobidjem. Ispostavilo se da se vraćam nazad i sad je pored njega tu još 4 da kažem zombi pauka. kad me primete ogrebu me par puta i pobegnu. AKO pripucam na njih kad je on u blizini logično primetiće me. Ali ako pustim da me oni udare dva puta i pobegnu dok on prolazi ON TO NE PRIMETI.

Prvo sam morao brzinski njega da skinem sa pet metaka u glavu posle sam po ćoškovima čistio ova 4 pauka i natezao municiju, gadjao ih nekim bačvama kad je nestalo iste težak cirkus.

Čepter 4 baš obećava ali nadam se da ću stati malo jače na noge sa apgrejdovima, poeni za iste su baš retki a sve je preskupo kao da će igra trajati 100 sati

Last edited:
Ja jos nisam pokupio taj suit. Inace primetio sam prve bagove na series s. Nekoliko puta su mi se razlile boje kao tempera sto bi rekoa dziboni po celom ekranu. Jednom mi je creshovala igra.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Back
Top Bottom