• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Beat 'em up games megathread

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,251
Tema posvećena igrama iz nekada vrlo popularnog žanra uz koji su odrasle generacije.
Nakon dužeg perioda u kome su nove beat 'em up igre bile velika retkost i niša za zaluđenike izgleda da se polako vraća interesovanje za ovaj žanr.

Pored diskusije o kultnim igrama i o tome koja verzija je najbolja ideja je i da se otkriju neki hidden gemovi kojih u ovom žanru ima dosta.

Pa da počnemo sa nekim od mojih favorita:
Ceo Streets of Rage serijal uključujući i skoro izašli i fenomenalni SoR 4.
The Punisher sa arkada mada mi je i SMD2 verzija bila dobra
D&D Shadows Over Mystara

Jedna interesantna hidden gems lista.

I večiti klasik koji mora uvek da se pomene. :)

Od relativno novijih igara bih posebno izdvojio Double Dragon Neon koji je imao ludačku atmosferu i soundtrack, imao neke probleme sa mehanikom ali je generalno bila vrlo zabavna igra.
Uostalom čim IGN da 3/10 znači da je dobra igra. :D

U najavi je i nova TMNT igra koja za sad deluje spektakularno:

Na TMNT arkadu sam potrosio neverovatnu kolicinu roditeljskih para. Verovatno su mi zbog toga kupili NES (famiclone), da oladim malo sa zetonima. Ako ikada budem imao jedan arcade kabinet, to ce biti TMNT.

Neke od ovih naslova sam uspeo da igram na letovanjima u Grčkoj, ipak su oni prednjačili i imali mnogo jače arkade nego kod nas. Golden Axe mislim da nikada nisam video u Srbiji, a znam da me je arkada svidela, i da sam posle kupio sve delove za Segu. Dosta ovih igara za to vreme, ima jako dobro komponovane OST-ove, video sam da je postala praksa da se čak i neki reizdaju na vinilima.

Na TMNT arkadu sam potrosio neverovatnu kolicinu roditeljskih para. Verovatno su mi zbog toga kupili NES (famiclone), da oladim malo sa zetonima. Ako ikada budem imao jedan arcade kabinet, to ce biti TMNT.
Nisi nista naucio?

Fair point. Ali sve ove godine sam se uspesno opirao hoardovanju kabineta, tako da nada postoji :D
Problem je sto je vrlo tesko naci nesto iole popularno u pristojnom stanju (po razumnoj ceni).
Drugo gde ces da ga drzis - kao "ukras" ili u podrumu/garazi?

Koliko cesto ces realno igrati tu igru, koliko god da ti je draga?
Jedno je da imas nesto sitno, drugo je imati kabinet od 2-3m^2

Ovaj sam obozhavao kao klinac:

Od novijih mi se ovaj dopao:

Tu je i jedna od prvih igara koje sam igrao na Gamecube:

Skoro sam zaboravio da se ovo igralo u igraonicama, obozhavao sam igrati tu igru:

Za kraj (dok se ne setim drugih), po meni, najbolja beat 'em up igra:

Od onih koje ste naveli sam najvishe gotivio Turtles in Time, Kadilaci i Dinosaurusi, Castle Crashers i Golden Axe.

Problem je sto je vrlo tesko naci nesto iole popularno u pristojnom stanju (po razumnoj ceni).
Drugo gde ces da ga drzis - kao "ukras" ili u podrumu/garazi?

Koliko cesto ces realno igrati tu igru, koliko god da ti je draga?
Jedno je da imas nesto sitno, drugo je imati kabinet od 2-3m^2
Svestan sam svega toga, bas zato nista ni nemam.

Pored Double Dragon-a jedna od prvih beat em up igara koje sam igrao na arkadama. Ostala mi u lepom secanju i bilo mi je wow! Jer tada sam imao samo famiclone. Sreca u ulici je bio video club sa arkadama. Pa sam jos kao klinac sa 6-7 godina mogao da vidim i igram ovakve stvari. 🥰

Manje poznata verzija Final Fighta - Mighty Final Fight za NES. Brutalna muzika, dobar gameplay, nazalost samo 1P

Bas se retko pominje, valjda sam imao srece sto smo to igrali kao klinci.

Jedna od boljih igara sa nes-a sto sam igrao.
Pikao sam i og final fight na aparatima, kad je bila slava sela i te forice, ova ekipa sa ringispilima dolazila i donosila aprate. Igrao sam i jedan od Double Dragon-a, kontam kec, ali davno bese.
Sa nes-a svi double dragon, battletoads, final fight, turtles 3...
I sa sege SoR i golden axe naravno, verovatno jos masu stvari, ali se treba setiti svega.

Omiljene iz Žanra ISEVAJ IH (one kojih uspem da se setim ofc jer mnoge od arkadne ere nisam video) :

Prvo i osnovno Final Fight koji bi vrvtn uglavio u 20 najomiljenijih igara ikada, takodje jedina ISEVAJ IH koju sam prešao na Arkadi baš.

Pomenuti su još Ratnici Sudbine i Kapetan Komando koje sve sadrži Capcom Belt Action Kompilacija i koja mi je jedna od dražih PS4 Fizičkih lol

Takodje 2 naslova koja sam zadavao u Kviz Sekciji

Growl iz Luna Parka U BUDVU

Zatim jedna iz mog naselja u PG za koju sam ubedio sebe da je Gaiapolis al ii dalje nisam siguran, ako nekada slučajno nadjem alternativu ispraviću se. Na zadnjem bossu mi ispao žeton i otkucao mi continue jbg

Takodje Asteriks i Obeliks , ovo sam OBOŽAVAO i zanimljivo je da kad sam prelazio sa nekim likom zakucala je u sred nivoa (jedan od nas dvojice se zaglavio kod nekog stuba i ekran nije išao dalje). Odlični Bos Fajtovi koliko se sećam

PORED TOGA I PORED SVEGA KAKO NE POMENUTI

Sabijanje u svakom smislu iako jednostavna i prosta uvek mi je bila zanimljiva da mi sjebe tih par žetona pa da se predje na nešto drugo. Pomenuo bi i Golden Axe ali nikada mi nisu odgovarale one krute kontrole užasne mada cenim je naravno.

Setiću se još pa ću dodati ovo su neke omiljene. Igrao se Kadilak i Dinosaurusi ofc ali uvek me mračilo što je svi toliko veličaju pa je ću i sad da je iskuliram nego šta.

Što se tiče Konzola na Mega Drajvu pamtim Punisher i Batman & Robin

A na SNES najviše Legend koji mi je neki ćaletov drug random kupio u inostranstvu i verovatno nikad ne bi ni znao za igru. Vanserijska muzika i teško ko djavo nismo nikad prešli.

Last edited:
Back
Top Bottom