• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Automobili

Auto nije ništa posebno, ali ima vrlo zanimljiv menjač :)

Jel ima neko mozda neku preporuku za neku presvlaku ili neki adrk za ledja da stavim na sediste? Vozim Skodu Fabiu i na duze staze gornji deo ledja me ubija. Bas mi nekako neudobno sediste. Dok bio u taksiju vozio sam razna vozila od Punta do Mercedesa po 12+ sati i nikad me nisu bolela. Jedino sto sam nasao je nesto ovako sa slike al siguran koliko bi mi to pomoglo.

Screenshot_20210601-112904.png

Mozda pre nesto ovako ako su gornja. Slika cisto ilustracije radi :)

Ili da malo ispravis sediste ako je zavaljeno.Screenshot_2021-06-01-13-02-56-683_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

Hvala na predlogu nije losa ideja , a sediste sam probao u svim mogucim pozicijama... ne ide.

Planiram Renault Clio da uzmem, za koju godinu, vagao sam izmedju dosta njih, ali on i Fiat Punto su mi usli u finale i na kraju Clio odneo pobedu.

Ne bih da ti rusim sneska ali gori izbor nisi mogao da napravis u toj klasi automobila. Jedina prednost im je sto se mogu naci po manjoj ceni od konkurencije.
O puntu vec vredi razmisliti ima mana ali je jeftin pri kupovini takodje je i odrzavanje jeftino.

Moze se reci da vazi. Cuo sam neke prituzbe na novije modele. Ali kakva je konkurencija i dalje su na vrhu.

Ne bih da ti rusim sneska ali gori izbor nisi mogao da napravis u toj klasi automobila. Jedina prednost im je sto se mogu naci po manjoj ceni od konkurencije.
O puntu vec vredi razmisliti ima mana ali je jeftin pri kupovini takodje je i odrzavanje jeftino.
Sta znam, pitao sam ljude koji se razumeju i to mi ja savetovano... tad sam gledao budzet do 1000e, sad je taj budzet porastao na 2000e, za neki polovnjak i zbog udobnosti i jako male potrosnje goriva, kao i sto ima dosta servisa za njega, jer ga svi voze, taj mi je savetovan.
Meni je najbitnija sto manja potrosnja, jeftin servis i da je udoban mi je veoma vazno... za Clio sam cuo da je jako udoban, a Punto nije...
Ako imas neke predloge, razmotricu ih naravno.

Posto vidim da ti je bitno da te auto sto manje kosta posle kupovine Clio je bas los izbor. Dizeli imaju veoma skupe kvarove zamena dizni ili plivajuceg zamajca moze da kosta i preko 500e sto je gotovo polovina cene auta. A i sam auto je diskutabilnog kvaliteta pa su automobili u tom cenovnom rangu vec izvozeni i u losem stanju.

Automobili od 1000-2000e su vec u godinama pa bih ja isao na nekog nemca ili japanca (pomenuta je Tojota Yaris). Oni dosta bolje podnose godine od francuza. Polo, Korsa C, Yaris bi bili moj prvi izbor. Ono sto bih izbegavao su francuzi stariji od 10 godina Fiesta se isto raspada kada zadje u neke godine.

A taj sto te je savetovao da kupis matorog Clia ti nije prijatelj sigurno. Jeste da je udobniji od modela koje sam naveo ali i to ima svoju cenu. Posto im i trapovi nisu bas izdrzljivi po ovim nasim sranjima od puteva. Tako da i tu se mozes nadati lepim izdatcima za odrzavanje. Nije ni cudo sto sarvisa za njih ima koliko hoces jer ih vlasnici Clia veoma cesto posecuju.

Sve te statistike treba uzeti sa rezervom. Ne znamo kojim modelima su pregorevale sijalice na farovima a koji su imali havariju motora. Takodje do 100-150 hiljada svi automobili su relativno pouzdani.
Ovde pricamo o automobilima 2002-2005 godiste koji su presli 200.000 pa navise i to sa vracenom kilometrazom prilikom uvoza.

Ima matori clia 2002, buraz pre 5-6 godina platio 2600, ja malo ranije uzeo 307 za 3000. Sad je ta razlika verovatno i manja a 307 je svemirski brod za clia. Mada cliu mogu da dam prednost u kolicini zabave za volanom svakako i sa upola konja. Nema vise skupih kvarova na tako matorom autu, 300 neki top ako nije eksplodirao. Koliko znam clio je imao malo zezanja oko bombine za sitne pare a 307 mi je izbio ravno 50e za nesto sto nije redovno odrzavanje, regulator pritiska goriva. Za clio ne znam koji je top choice motor ali za 307 bukvalno sto jaci. Mani srpske price samo 2.0 90ks jer nema plivajuci. Clio trosi dosta sa 1.2, ne znam tacan broj ali autonomija od fazon 400km me najvise odbija kod malih benzinaca. 307 je trosio oko 7l dizela, mozda malo manje i tukao je ladno 850-900km sa jednom rezervoarom.

ja sam krenuo u pretragu kola sa pocetnom max cenom od 5000e i na kakve sam krseve nailazio, samo je ta gornja granica rasla i sada sam na nekih 8000e koliko sam ocajan :ROFLMAO: kakve automobile ljudi prodaju, nemam reci. na 3 od 4 se culo da mora da se plivajuci zamajac menja, ishabani i odvratni uzivo a nalickani na oglasu, svaki drugi je udaran, lazne kilometraze koje su i same ocigledne po zvuku motora, servisne knjizice koje su cirkus zivi, ovo je jedna od gorih zecijih rupa u koju sam uskocio i ne znam ima li nazad. evo sad se vratih sa gledanja jednog Citroen DS4 2013. dizel, 110hp, pitanje je da li je presao 200.000 km i pitanje je da li je uopste 2013. a prodavci su takvi pilicari, uzas ko sve ulece u te price o dilovanju automobila

Last edited:
Nije nista bolje ni za vece pare, cak bih rekao da su prevare gore. Za male pare bar znas da je sranje sigurno.

Back
Top Bottom