• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Armored Core VI: Fires of Rubicon

Počeo i ja napokon igrati. Malo mi je trebalo da se priviknem na kontrole, ali polako sjedaju stvari na svoje mjesto. Helikopter boss je bio dobar učitelj :D
Kad sam skužio da melee udarac možeš izvesti dvaput sukcesivno (L2+L2) odmah je bilo puno lakše haha.

Da, ali to zavisi i od oružja. Imaš i charge napad ako držiš dugme.
Pre nego što se totalno privikneš, savetujem ti da se prebaciš na Type B kontrole jer je jako bitno da možeš da letiš i boostuješ, a da ne skidaš palac sa desnog sticka.

Ovo mi je svakako prva AC igra, tako da nije privikavanje na kontrole u smislu da su mi kontrole čudne ili neprirodne, nego čisto da se sjetim u žaru borbe gdje mi je koje oružje i što koja tipka radi :D Probam type B, hvala na preporuci.

Sutra tek. Vidim da ubacuju i nove AC delove što su leakovali pre 10-ak dana.

Zavrsio i ja prvi prelazak. Dobra je igra, ali me je dosta toga i nerviralo.

Art style mi je bas legao i igra bi graficki izgledala prilicno dobro, da nema odvratnog CA koji ne moze da se ugasi.
Zahtevnost je korektna, na mojoj masini sam igrao u 4k/max i imao 80-120fps. Steta je sto nema upscale opcija, valjda ce to u buducim igrama ubaciti.

Gameplay je prilicno dobar i kada sam konacno prihvatio kako targeting funkcionise, imao sam dosta manje problema.
Meni je ovo delovalo kao moderna ps2 igra, uz sve prednosti i mane koje to nosi. Dizajn misija je bas jednostavan, misije su (pre)kratke i steta je sto nema vise epic misija poput one Strider misije iz prvog chaptera. Negde pred kraj prvog chaptera sam mislio da sam se zeznuo sto sam kupio igru, ali je kvalitet srecom prilicno skocio posle toga.
Borbe sa bossovima su odlicne i definitivno su najbolji deo igre. Napucavanje sa obicnim protivnicima je dosadno, posebno u slucajevima kada zbog nedostatka checkpointa treba ponoviti sekciju. Nesto sa kontrolama nije u redu, ogroman je deadzone na pecurkama (ljudi savetuju da se ovo resi u Steam podesavanjima).
Jako mi se svidelo sto postoji veliki broj delova, tako da sam dosta vremena proveo u garazi.
Za prvi prelazak mi je trebalo jedno 25 sati. Krenuo sam ng+ i iako kroz vecinu misija prolecem, vec sam imao jednu potpuno novu misiju koja me je jako iznervirala.

Prilicno me je nerviralo sto svuda postoje nevidljivi zidovi i to mi je verovatno najveca mana igre. To bas cini da igra deluje zastarelo i ograniceno (kao da igram neki handheld naslov). Sto je najgore, protivnici (pa cak i bossovi), mogu da odu iza tih zidova.
Druga velika mana mi je nedostatak opcija za kupovinu delova posle pogibije. U teoriji, trebalo bi da pokusavate razlicite pristupe protiv bossova, ali citava ekonomija u igri je u suprotnosti sa tim. U trecem chapteru sam se zakucao na nekom bossu, a posto nisam imao dovoljno novca da kupim sve delove (iako sam igrao sav opcioni sadrzaj), bio sam prinudjen da izaberem neke delove, probam, izlazim iz misije, kupim druge delove, probam opet...Ovo se moze resiti grindom, ali mi misije nisu dovoljno zanimljive da bih to radio. U kombinaciji sa nedostatkom checkpointa u nekim misijama, ovo je bilo glavni izvor frustracije tokom igranja. Verujem da dosta ljudi nece imati strpljenja za to i da ce jednostavno izguglati najbolja podesavanja.
Neke od misija su jako gimmicky. Jasno mi je da su probali da unesu malo raznovrsnosti, ali mene su te stvari samo dodatno nervirale.
Nije mi se svideo ni UI u garazi. Ne kontam sto je bilo potrebno imati odvojene ekrane za kupovinu/prodaju i assembly, a i izbor boja mi je isao na zivce, kao i to sto je jako tesko skontati koji su delovi novi, a koje sam vec koristio.

Sve u svemu, igra mi je bas fino legla, jer se dosta razlikuje od stvari koje sam igrao u poslednje vreme.
Nadam se samo da ce u nastavku ubaciti QoL unapredjenja i da ce i dizajn misija i arena biti dosta bolji.

Last edited:
Hah, ti si neki mazohista izgleda 😅

1706000475570.png

Šalu na stranu, sve ove stvari što si napisao sam video tokom raznih yt review-a. I u suštini to su i glavni razlozi zašto se nisam još uvek krenuo sa ovom igrom. Ponajviše mi smeta ovo napucavanje sa običnim protivnicima koje deluje nekako meh, a ova kupovina stvari i nemogućnost provaljivanja da li je to što si kupio vredno ili ne (pa onda treba grind), to mi je samo još jednom potvrdilo da nisam ja za ovu igru :)

kupovina stvari i nemogućnost provaljivanja da li je to što si kupio vredno ili ne (pa onda treba grind), to mi je samo još jednom potvrdilo da nisam ja za ovu igru :)

Sve možeš da isprobaš AC test modu, a grinda nema jer sve može da se proda za istu cenu za koju si i kupio, nema gubitka. Ovo je AC sa najopuštenijom ekonomijom do sada.

Sve možeš da isprobaš AC test modu, a grinda nema jer sve može da se proda za istu cenu za koju si i kupio, nema gubitka. Ovo je AC sa najopuštenijom ekonomijom do sada.
Grinda ne mora da bude, ali moze da resi problem, jer ne mogu sva oruzja da isprobam na bossu, vec mogu da kupim recimo 5 (jer nemam para za vise), pa ako nisam zadovoljan, moram da izadjem iz misije, prodam, kupim drugih 5 i igram opet dosadni deo misije do bossa.
Da imam prodavnicu tokom misije, toga ne bi bilo.
Eh da, zaboravio sam jos jednu manu - checkpointi vaze samo dok igras misiju. Znaci ako ne mogu da predjem bossa i ostavim za sutra, opet moram da igram misiju od nule.

Last edited:
Poceo da igram, svidja mi se za sad, presao sam onog tutorial boss-a koji vazi za jednog od najtezih u igri, tako da sam golden from now on... hah, I wish :D
Dobar je gameplay, grafika uredna, ugodna za igranje, jedino treba kontrole popamtiti, mada koliko ih je, jos su i dobro resene, zapravo odlicno.
Jedino sto mi smeta za sad, tokom boss fightova, cesto se desi da izgubite bossa iz vidnog polja, videcu dal cu prelaziti na misha tokom igranja, za sad je dzojped way to go.
Steta sto igra nije iskoristila nista od dualsense mogucnosti, a bilo je prilike za dosta toga, ova igra je savrsena za to.

Najvise me odusevljava sto su misije tako kratke, nijedna nije duza od 15 min, a neke se zavrse za samo 5 min, kakvo osvezenje, gledam i ne verujem... bas onda i vuce da odigras sto vise misija.

Ufff, posle 24 dana, konacno je zavrsih... igrah po sat vremena dnevno u proseku...
Namucio sam se, ohhh kako sam se namucio...

Standardno za FS igre, bas teski bossovi, a bogami nalete povremeno mini bossovi, koji te takodje dobro razguze...

Najvise sam se mucio sa predzadnjim boss-om, koji je prakticno glavni boss, AAP07A: Arquebus Balteus (V.II Snail), on me je muchio par dana dok ga nisam konacno presao, ono tipa igram sat vremena, razbije me, odustanem za taj dan, i tako par dana dok nisam pronasao odgovarajuce oruzje i armor i uopste moras u sitna crevca da znas ceo mech i da iz njega izvuces maximum, kako bi presao izazove koje ova igra pruza.
Igrao sam preko dzojpeda i pozeljno je odmah dici sensitivity za 2 polja, jer je suvise trom, a neprijatelji brzi.

Kompleksna je, jer imas 4 oruzja koja koristis istovremeno, kao i brdo opreme, armora, bukvalno od nogu mecha, pa sve do glave... pa, iako je dosta kompleksna, napravljena je tako, da ju je jednostavno igrati, tako da je to njen veliki kvalitet, kontrole nisu uopste komplikovane.

Oruzja ima, da te zaboli glava od izbora i valja probati sve, jer ce Vam trebati cesto da ih menjate, kako bi bili uspesni u raznoraznim misijama, gde svaka trazi odredjeno oruzje...

UI shoping i sastavljanje mecha, nisu najsjajnije i najpreglednije reseni, moglo je biti lakse i bolje, ali radi posao solidno.

Predjoh i sve izazove u areni, gde dobijes da ih nazovem skill poene, kojim nadogradjujes mecha...

Takodje sve side misije, koje su uglavnom kratke, ali ne uvek.

Da mi je neko pricao da cu igrati mech igru... ali eto From Software radi pos'o...

Lock on najveci problem igre, ali da se navici...

8/10

Last edited:
Back
Top Bottom