• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Armored Core VI: Fires of Rubicon

Nisam siguran, verovatno moraš da iskusiš misiju da bi znao. Ali ovo je prva AC igra u kojoj je moguće u sred misije na određenim checkpointima promeniti loadout, tako da ne moraš da ponavljaš celu misiju ako nešto ne ide. Utiče na ranking koji ćeš dobiti na kraju misije, ali taj ranking mislim da ne služi ničemu sem za kurčenje i eventualno achievemente. Igra svakako ohrabruje eksperimentisanje jer svaki deo koji kupiš u shopu možeš da prodaš za istu cenu ako ti ne odgovara, ne opada im vrednost.

edit: tj. može da se desi da u opisu misije piše sa kakvim ćeš se protivnicima susretati, tako je bilo i u prvoj igri na ps1, ali često se dešavalo i da piše unknown.

Šiba ovo od samog početka, za tutorial bossa mi je trebalo 5-6 pokušaja. Mislim se "ide mi dobro, imam preko 50% armora", samo me nešto pogodi i stunuje i ode sve u qrac 😂

edit: ovako na brzinu, customizacija je super

edit 2: i poređenje sa AC 1 😆

Armored_Core_Vi_Fires_Of_Rubicon_Screenshot_2023.08.25_-_02.13.39.62.png
SLUS-00670_2023-08-22_17-21-23.png

Armored_Core_Vi_Fires_Of_Rubicon_Screenshot_2023.08.25_-_02.31.04.35.png

Last edited:
Ko voli, ovo se jako lepo može igrati i preko miša i tastature.

Ima dobru ocenu

Izgleda da je trenutno bolje uzeti ps4 verziju, jer na ps5 ima stabilniji framerate.
Manja je rezolucija i izgleda bolje PS5 verzija, ali ja sam uvek za stabilni 60fps nego za izgled.

Boss na kraju prvog chaptera je jedan od najboljih koje su ikada napravili, baš epska borba. Samo će jako da se lome gamepadi, već vidim da internet plače zbog njega.

Znaci al sam ispizdeo.
Prvi boss u igri, kontrole ne povezujem, target gubim, jebem ti zeno majku.

Stavih custom controlls kako meni odgovara, jedva.
Znaci ovaj targeting sistem mi je za sada najveca boljka. Stamina management isto.

Makar su mi sad kontrole kako zelim.

Pazi, imaš ono dugme za hard lock-on, ali ne objasne ti do kraja kako funkcioniše. Jednom kada ga uključiš, nemoj više da diraš desni stick inače ćeš da ga poremetiš. Ja ga lično nisam koristio upšte jer sam prešao na miš i tastaturu, gamepad nije dovoljno brz za build koji sam sastavio 😆

Pazi, imaš ono dugme za hard lock-on, ali ne objasne ti do kraja kako funkcioniše. Jednom kada ga uključiš, nemoj više da diraš desni stick inače ćeš da ga poremetiš. Ja ga lično nisam koristio upšte jer sam prešao na miš i tastaturu, gamepad nije dovoljno brz za build koji sam sastavio 😆
Brate, to sam skapirao, ali mi se gubio, ode sa mape skroz.
Moram da ga nadjem da se ukljuci lock on ponovo. A na kontroleru nije bas brzo.
Sad kidam sve, videcu onog prvog chapter bossa sto si okacio.
Nadam se da necu morati misa i tastaturu, mrzi me. :(

Kakav tipican trol potez FromSofta za onog prvog bosa.
Daju ti mali tutorijal, jedva se pohvatah, razmisljam, ne odgovaraju mi kontrole i razmisljam kako cu da ih menjam.
Jos mi kaze, Well done 626 smth...kad iskoci bokte.
Jos kad izgines nekoliko puta, kaze ti sta da radis. Bio sam nekoliko puta blizu, 15tak puta sam izginuo a uhvatio sam mu pattern posle 10og. :D

Jos posle dobijes i training i tutorijal. Kakav trolovski potez. Kapiram da Japanci vriste od smeha, zamisljajuci ljude i reakcije sa prvim bossom.

1693467608496.png

A ti baš za prvog bossa u tutorialu. Ni tu ti baš ne kažu sve, mislim da ne pomenu ni da imaš melee oružje. Assault boost je jako dobar za njega. Uletiš, svajpuješ dva puta i već si mu nabio onaj stagger bar skoro do kraja.

A ti baš za prvog bossa u tutorialu. Ni tu ti baš ne kažu sve, mislim da ne pomenu ni da imaš melee oružje. Assault boost je jako dobar za njega. Uletiš, svajpuješ dva puta i već si mu nabio onaj stagger bar skoro do kraja.
A neee, nisi ti ginuo na njega.
Kad izgines mislim 5 puta, bukvalno ti naslikaju i daju video tutorijal za boost charge i melee attack :D
Kao, evo nubaro. :LOL:
I posle toga sam izginuo jos jedno 10 puta.

Ali dobra igra jako. Svidja mi se. Nastavljam danas.

Zavrsih igru danas.

Jako mi se dopala igra.
Atmosfera je epska, arene ludilo. Ja sam uglavnom igrao kao heavier tetrapod ali u zavisnosti od boseva, sam prilagodjavao build. Furao sam i onaj plasma blade, spin to win madafaka.
Pocetak mi je bio jako tezak dok nisam ukapirao sta i kako. Posle sam bio neprejebiv.
Igra trazi eksperimentisanje, pogotovo kod boseva.
Pricu nazalost nisam pratio, ali to je FromSoft, sigurno je dobra.

Ruke me bole i fizicki mi nije dobro od stiskanja. Nije preterivanje.

Od loseg, moram da napomenem targeting sistem, koji je bulja.
Ako lockujem protivnika, hocu da ostane lockovan.
Probao sam i manual aim, ali to za kontroler jebeno nije. Bosevi su freneticni/kao osice idu gore dole i moras da se okrenes prema njima (da ih nadjes) da bi ih automatski lockovao ponovo.
Koliko sam puta izginuo zbog toga. Hteo sam da polomim sve.
Kako je moguce da target/lock on bude takav za kontroler, evo nisam pametan?
Mis i tastaru, nisam koristio jer nisam hteo.

Igra radi stabilno i samo u par navrata pada framerate, kad bude neka enormna eksplozija recimo.

Ima jos da se igra ova igra, samo ruke da oporavim. :D

Za mene 9/10. Da je targeting sistem bolji, eve ne znam.
Fantasticna igra. Otkrovenje za mene i prvi AC koji igram.

Ja sam završio pre par dana, prekjuče NG+, juče NG++. Kad znaš šta radiš, može to jako brzo da se smandrlja 😄 A onda sam kompletirao i S rankove

gSfb3JB.png

Što se mene tiče, otkad je Miyazaki na čelu kompanije, From ne maši. Meni se svideo i prvi Armored Core, ali realno, uveli su u mainstream franšizu koja je bila niša u niši. Napravili su kvalitetnu igru, ispoštovali su old school fanove, ispoštovali su souls fanove, ispoštovali su nove igrače, i na kraju, vrlo verovatno su razbili sa prodajom.

Gameplay je savršen. Yamamura je prvo dizajnirao tako jednostavan, a tako savršen sistem mačevanja u Sekiru, a onda je ovde stvorio remek delo trodimenzionalnog kretanja. AC For Answer je to već radio jako dobro iz ono malo što sam video, ali ovde je to maksimum upeglano. Ja u svim igrama u kojima imam izbor uvek preferiram neki light build orijentisan na brzinu i pobeđivanje protivnika superiornim kretanjem i velikim dmg-om uz rizik da mogu brzo da me razbiju ako me uhvate, i ovde su mi dali opciju da ulećem u gomile protivnika i projektila vrtoglavom brzinom i uz ogromnu količinu boosta proletim kroz sve, izbegnem sve, ispucam [ta imam i pobegnem, sve u par sekundi. 10/10 iskustvo.

Ono što mi se uslovno ne sviđa je to da su mi krediti tu nekako kao formalnost. Već pri kraju prvog chaptera prestaju da igraju neku bitnu ulogu, praktično više nisu ni morali da budu tu. Misije nagrađuju dosta, a troškovi za municiju i popravku nisu nešto mnogo relevantni, imaš za skoro sve što hoćeš, možeš da preprodaješ stvari po istoj ceni... I nije da je to zbog toga što sam ja sad neki ultra dobar igrač, jer misije uglavnom nisu tako teške. Ima par problematičnih, i naravno bossovi umeju da budu opasni, ali to kreće tek tamo od trećeg chaptera. Naravno, sve ovo omogućava da nemaš nikakvu prepreku da customizuješ i radiš šta hoćeš, ali malo ubija taj aspekt igre gde brineš o ekonomiji.
Drugi problem mi je što se nekoliko oružja, zbog toga što igra dosta forsira da staggeruješ protivnike, izdvojilo kao prilično OP, jer su ta oružja za to najbolja. Ja sam ih provalio, a vidim i ostatak interneta. Sa njima može da se pređe skoro cela igra, a da se ne razmišlja mnogo o customizaciji. E sad, ja se nadam da ih neće mnogo nerfovati jer je to vrlo zabavan playstyle, već da će da buffuju ostala jer mi nije logično da na medium distanci shotgun bude toliko drastično bolji od neke puške, pištolja, itd.

Kada kažem da su ispoštovali souls fanove, ne kažem da ova igra ima mnogo toga zajedničkog sa tim igrama, totalno je druga stvar, ali tu i tamo se potkrade neki soulsy trope ili momenat. Poneki troll momenti da te zaskoči neprijatelj sa leđa dok ti nešto drugo privuče pažnju ili npr. wheel skeletons grinders. Tu je naravno i nekoliko spektakularnih bossova koji baš moraju da se provale i tu se najviše oseti težina. Posebno se izdvajaju poslednji boss u 4. chapteru i final boss u mom prvom prelasku, ono što većina zove bad ending. Usudio bih se da kažem da su sa jednim bossom skoro nadmašili Maleniu po težini (uslovno, jer i build dosta odlučuje), a sa drugim Radahna po spektaklu. Izveli su neke jako cinematic momente kroz gameplay, neko drugi bi možda turio cutscenu na tom mestu. Naravno, dosta toga može to da se uradi i na silu, natovariš se sa bacačima raketa i dual wielduješ mini-gun, ali je meni bilo zabavnije da se jurimo po areni i plešemo uz svetla laserskih zraka 😄

Priča je solidna, čak i bolja nego što sam očekivao. Ima dosta likova i memorable citata, i tu mi se Michigan, Snail i naravno bratina Rusty najviše izdvajaju "I won't miss". Kao i iznenadna pojava pravog Ravena. Nekako mi se najviše svideo taj bad ending, možda zbog toga što sam ga prvog izabrao. Good ending je isto dobar, a za NG++ ne znam šta da kažem, definitivno je najčudniji i najblesaviji.

Na kraju, moram da ih pohvalim i za PC verziju. Radilo mi je savršeno u 60fps, nema stuttera, podržava 16:10 rezoluciju, konačno im je uspelo da potrefe sve kako treba 😆

@Xelios26, stvarno ne znam kako ti je taj R3 lock-on pravio problem, samo je poenta da ne diraš stick jednom kada se zatvori oko protivnika, posle ga prati praktično savršeno. Uglavnom ga nisam koristio jer sam na mišu, ali mi je pomogao kod par specifičnih napada gde se boss prebrzo kreće.

Za kraj, moja omiljena dva bossa:

Nakon ovoga, From može da proba da napravi i farming simulator ili neku fudbalsku simulaciju, i dobre su šanse da bi mi se svidelo 🤣

edit: zaboravih da pohvalim i muziku, jedan od jačih From OST-ova.

Last edited:
Back
Top Bottom