• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Armored Core VI: Fires of Rubicon

n6NWGQU.jpg

fIRaw2K.jpg

Ray tracing je dostupan samo u garaži koliko sam razumeo.

Završilo malopre, deluje kul. Pozvali su nekog iz publike da proba da odigra neku misiju pa su se zgranuli kada su videli kako dobro igra, proleteo je kroz misiju. Očigledno AC veteran 😂

A večeras je ovo:

Pošto igra izlazi za nedelju dana, a ja nisam stigao da pređem nijednu AC igru do sad, poželeo sam malo da mučim sebe, pa sam pokrenuo prvu AC igru u Duckstationu.
Prvo, kontrole su po defaultu za današnje standarde užas. Igra je izašla otprilike u vreme kada su analogni kontroleri tek počeli da izlaze, ne koristi njihove prednosti, tako da su vertikalne kontrole za kameru stavljene na triggere, a hodanje u stranu na R1 i L1. Teško je prespojiti mozak koji je navikao na moderne igre na tako nešto, ali srećom, opcije emulatora mogu da prevaziđu tu prepreku. Kada se namesti kompletno kretanje na levi, a kontrole kamere na desni analog, igra postaje iznenađujuće igriva. Definitivno nije idealno, jako je sporo i lako može da se izgubi orijentacija ako pokušavaš da gađaš nešto u vazduhu, ali MOŽE da se igra.
Prešao sam nekih 15-ak misija i meni je ovo skroz ok. Ima taj klasičan japanski hardcore faktor da te surovo kažnjava tipa da uletiš u težu misiju misleći da ćeš da zaradiš dosta kredita, a onda i ako preživiš, budeš jedva u plusu jer moraš da pokriješ troškove municije i popravke, jer je dmg jako teško izbeći. A naravno, sve je skupo 😄 Ali za sad sve može da se obavi i sa default starter mechom, tako da ću da guram dok ne postane teže. Samo sam upgradeovao noge i booster u nadi da ću malo lakše da izbegavam dmg.
Anyway, vidim zašto ovo ima svoju jaku fanbazu, ali i zašto je to vrlo specifična niša. Svaka čast O.G. fanovima koji umeli ovo da igraju pre 25 godina, a pogotovo da umešno pomeraju kameru 😅

Takva kamera je bila standard za mnooooge PS1 igre. Bilo je ranih pokusaja da se dovede red, ali je Halo krajem 2001. zacementirao moderni standard za kontrolu 3D kamere na gamepadu.

dQy45Js.png

Igrao sam samo onu na psp-u i isto je bilo teško sa komandama. Stare su to igre, kao da poredimo King's Field i Elden Ring npr.

PSP je imao dodatni problem sto nije imao dva analogna stick-a. To je unistilo kontrole za jako puno igara koje su na drugim konzolama imale full dual analog podrsku.

Ako se dobro sećam, psp resistance je imao kontrolu kamere na kvadrat x krug trougao. Zbog toga nisam nikada ni prešao igru

Nisam ja imao priliku da igram mnogo PS1 igara koje su imale slobodnu kameru, a nisam ni voleo pucačine. Ali se sećam da je MediEvil imao strafe na R1 i L1, i pomeranje kamere na trigerima.

Malo se osećam kao da cheatujem kad igram ovako, mada igra stvarno nije toliko teška u smislu toga da će da te unište. Možeš baš dosta dmg-a da primiš, jedino što onda nećeš zaraditi puno kredita, a cela igra se vrti oko toga. Ali mi smešno kad prvi put pokreneš igru, klikneš na new game i ne objasne ni kontrole ni ništa nego samo "ovo je test za pilote, probaj da preživiš", i bace te u borbu protiv dva mecha koja lete i samo nalivaju rakete dok se ti batrgaš sa kamerom 😄

Prešao sam keca sinoć. Poslednja misija horor. Još tada su voleli da trpaju platforming u igre koje nisu pravljene za to 😄
Vide se tu počeci nekih stvari koje From voli da koristi i budućim igrama. Ne hrani te mnogo pričom, distopija, MOONLIGHT blade... Solidna igra za svoje vreme, za nekog ko može da se snađe sa kontrolama.

Last edited:
Nisam siguran da li se provukla informacija u snimcima koji su ovde kačeni, ali biće nativna podrška za 120fps na PC. Current gen će standardno imati quality 30fps i performance 60fps modove. Još samo da vidimo koliko će biti stabilni.

Yup, 120fps i ultrawide, potrudili su se japanci 😄

A ja sam u međuvremenu prešao i Project Phantasma, koji mu dođe kao neka ekspanzija na prvi deo. Donosi duže misije uz ne tako zanimljiv level dizajn i jasniji narativ, čak i prvi pravi boss fight u serijalu, ali mi se kec kao celina više sviđa. Zanimljiva je i ona arena gde se boriš 1v1 protiv drugih pilota. Neki praktično statiraju bojnom polju, ali neki su baš pakao, stalno lete, često su mi u mrtvom uglu pa mi je jedina nada da ih nekako izbegavam dok ne potroše svu municiju ili da se zajebu i potroše energiju pa da ih tek onda napenalim.

Kazu odlicno radi, ne pada ispod 60fps.
Slabo odradjena prica.
Failovace se misije, ali checkpoint je darezljiv.
Kontrole su lake da se povataju, za divno cudo.
Tu je Game Plus.

For those who have never played Armored Core. Rule #1: there is no "best" loadout, there will always be different loadouts that work on certain missions and not on others.

Last edited:
Igra dobila odlicne ocene, mislim da cu je uzmem al citam opet negde kazu da je teze od Sekira XD Brate daj oladite vise sa ultra hard difficulty da malo uzivam i ja.

Nije isto gledati i igrati. Mada je ovde težina uglavnom određena loadoutom koji sastaviš.

Još jedan trailer, jer što da ne 😄

da li moraš da se bar jednom patiš na nivou da bi mogao da skapiraš koji loadout da spraviš ili postoje neki parametri pre misije na osnovu kojih bi mogao makar generalnu ideju da stekneš?

Back
Top Bottom