Pošto igra izlazi za nedelju dana, a ja nisam stigao da pređem nijednu AC igru do sad, poželeo sam malo da mučim sebe, pa sam pokrenuo prvu AC igru u Duckstationu.
Prvo, kontrole su po defaultu za današnje standarde užas. Igra je izašla otprilike u vreme kada su analogni kontroleri tek počeli da izlaze, ne koristi njihove prednosti, tako da su vertikalne kontrole za kameru stavljene na triggere, a hodanje u stranu na R1 i L1. Teško je prespojiti mozak koji je navikao na moderne igre na tako nešto, ali srećom, opcije emulatora mogu da prevaziđu tu prepreku. Kada se namesti kompletno kretanje na levi, a kontrole kamere na desni analog, igra postaje iznenađujuće igriva. Definitivno nije idealno, jako je sporo i lako može da se izgubi orijentacija ako pokušavaš da gađaš nešto u vazduhu, ali MOŽE da se igra.
Prešao sam nekih 15-ak misija i meni je ovo skroz ok. Ima taj klasičan japanski hardcore faktor da te surovo kažnjava tipa da uletiš u težu misiju misleći da ćeš da zaradiš dosta kredita, a onda i ako preživiš, budeš jedva u plusu jer moraš da pokriješ troškove municije i popravke, jer je dmg jako teško izbeći. A naravno, sve je skupo

Ali za sad sve može da se obavi i sa default starter mechom, tako da ću da guram dok ne postane teže. Samo sam upgradeovao noge i booster u nadi da ću malo lakše da izbegavam dmg.
Anyway, vidim zašto ovo ima svoju jaku fanbazu, ali i zašto je to vrlo specifična niša. Svaka čast O.G. fanovima koji umeli ovo da igraju pre 25 godina, a pogotovo da umešno pomeraju kameru