• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake 2

Koliko su u Remedy isli u detalje , nemam reci.. svaka prostorija je do najsitnijih detalja uradjena, ovo je vrv prva igra gde ne vidjam copy-paste sobe.. silni detalji od sitnica na podu, razbacanih knjiga, natpisi na musli kutijama i ostalim stvarima..grad,smece, natpisi na zidovima...ovako nesto nema ni u jednoj igri. Primetio sam da jedan NPC koji zove mobilnim telefonom, na telefonu se vide ikonice, znaci nema dalje, sve je majstorski uradjeno.

Zavrsio sam igru pre nekoliko dana, trebalo mi je 26 sati. Propustio sam jedan video, tako da nisam uspeo da uzmem sve achievemente.
Igrao sam na hard i igra uopste nije bila teska, osim prvog bossa, koji takodje nije tezak, koliko je bio frustrirajuc zbog potrebe da se trci i trazi municija, a nista se ne vidi.
Igra je bolja od prve i bas mi je legla, mada nije ni postojala mogucnost da mi se Lynch (pre svega Return i Lost Highway) + Fincher kombinacija ne svidi.
Control mi i dalje ostaje najbolja Remedy igra.

Zadovoljstvo je videti koliko je Remedy napredovao tokom godina i kako u ovoj igri ima motiva iz svake igre na kojoj su radili. Do sada nisam video da neko bolje uklopi generisanu grafiku i fmv snimke.
Osvetljenje je fenomenalno i kao i u Lynchovim filmovima, dosta doprinosi atmosferi. Path tracing u nekim trenucima izgleda neverovatno realisticno, a opet se vidi da je nesto blago pomereno (kao uostalom i svet koji istrazujete).
Prica mi je bila zanimljiva i Saga mi je dosta zanimljiviji i simpaticniji lik od Alana. Dizajn lokacija je fenomenalan, kao i likovi koji srecete. Ima malo i humora koji fino funkcionise u kombinaciji sa hororom i turobnom atmosferom.

Gameplay je potpuno drugaciji od onoga sto sam ocekivao. Borbe ima bas malo i sigurno se nekim igracima to nece svideti. Najveci deo igre podseca na avanture, uz dosta setanja, razgovora i resavanja problema.
Samo napucavanje je na nivou ostalih igara u zanru, ali je raznovrsnost protivnika i dizajn okrsaja daleko iza. To je verovatno i najveca zamerka, uz kraj koji kao i u originalu zahteva da platite i dlcove. U manje zamerke bih uvrstio i probleme sa UI-em i bagove koji se ponekad desavaju.

Ono sto mi se najvise dopalo je sto je u svakom trenutku jasno da je Remedy napravio igru kakvu je zeleo. Da budem iskren, iznenadilo me je da su recenzije ovako dobre. Ne zbog toga sto igra to ne zasluzuje, vec sto nije bilo podilazenja masama.

Back
Top Bottom