• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake 2

Prešao igru zajedno sa oba DLC-a.

Odlično je sve ispalo kao paket, baš su lepo integrisali DLC-eve u base igru za nekoga ko tek sad igra.
Night Springs mi je znatno bolji nego Lake House koji je imao i frustrirajuće momente, možda je malo i mix najgorih stvari iz base igre ali je opet dobar.

Saga odličan lik kao i ona iz Controla. Izgleda Remedy nekako ima momenat da znaju da naprave autentične ženske likove.
Mada su generalno svi likovi dobri i "organski" pošto nemam bolju reč (isti utisak sam imao i za Control).
Dobro su uvezane dve priče i funkcioniše igranje dva različita lika, ne bih mogao da kažem koji segment mi je bio bolji.

Atmosfera 11/10 ali ajde to se nekako podrazumevalo sve vreme a i ja obožavam baterijsku lampu u igrama pa nije bilo teško, mada igra je čak možda i atmosferičnija tokom dana. Ovako detaljno odrađene hub zone su mi uvek odlično rešenje za setting igre.

Borba mi je zadovoljavajuća, ne mora bolje za ovakav tip igre. Lično mi odgovara što je više horror survival nego kec.

Mjuzikl delovi su meni bili odlični i zabavni iako je malo isforsirano.

Ono što mi se nije svidelo su prečesto čitanje dokumenta po sobi da skapiraš šifru za nešto što često nije baš intuitivno odrađeno i zagonetke sa svetlom, u metrou nakon prvih par sati igre je bio baš frustrirajući momenat pa je radio guide kao i za dosta šifri i stashova, taj deo je mogao da bude jednostavniji što se mene tiče.

E sad jedna ozbiljna svinjarija kod Series S verzije je to što je normalno da igra crashuje svakih 45m do sat i po što je known bug i Remedy zabole za to. :)
Šteta za inače jedan od najboljih series S portova.

Drugi problem je loše vidljiv tekst što nije nebitno u igri gde ćeš provesti par sati gledajući u case board.

Završih i ja igru sa oba DLC-a.

Počeo sam da igram AW2 (nespoilovan) nakon što sam ponovo igrao AW1 Remaster i moram reći da je igra totalno drugačija nego AW1,
dublja, kompleksnija, sporija...tolika razlika mi se nije svidela na početku obzirom da mi je AW1 vrhunska igra,
ali kako je igra odmicala i navikao se na mehaniku igre, AW2 mi je na kraju ispao kao još bolja igra (što je samo po sebi ogromno dostignuće).

Vrhunska atmosfera, likovi, gluma, priča koja je konstantno sve dublja, kombinacija dve priče i dva lika...sve je maksimalno odrađeno.
Napucavanje sa protivnicima mi je na početku bilo čudno i neprirodno, ali kad se vremenom navikneš, dobro funkcioniše i prilično je zanimljivo.
Grafički možda i najbolja igra do sada koju sam igrao, pogotovo subway deo.
Gameplay sa Alanom mi je bio bolji, jednostavno zato što je atmosfera bolja i lokacije zanimljivije,
Zanimljivo je to da me je gameplay sa Sagom na trenutke podsećao na Evil Within 2 gameplay.
Oba DLC odlična i vrlo dobro upakovana, Lake House više vuče na Control DLC nego na Alan Wake DLC.
Od mana bi mogao da navedem to što bi kraj mogao biti malo bolji (iako je to slučaj sa svim Remedy igrama), mada čitam da je kraj bolji ako se igra NG+.
Veća varijacija neprijatelja bi bila poželjna, i mene kao i @Apex-a malo smarale šifre za komp, isto upgrade oružja i skill-ova bi mogao biti bolji..

Odigraće se NG+ u jednom trenutku, ali zanimljivo da sam posle završetka igre dobio želju da opet igram Control,
sad jedva čekam da izađe Control 2.

Nakon AW1, Control i AW2 (ostaje jošQuantum Break), Remedy je postao moj omiljeni developer uz From Software,
Remedy igre imaju tu svoju specifičnost zbog kojih ih ne mogu uporediti sa drugim igrama na tržištu.

Nisam, tako da ne mogu da potvrdim da su najbolje, ali sumnjam da bi meni bile bolje. :)

Max Payne 1 i 2 je nesto najbolje sto je Remedy napravio i ono sto ih je proslavilo.
Sacekaj da izadju rimejci i obavezno overi i njih :)

Ja za Remedy nisam čuo do Control-a kad sam saznao da su oni napravili i Alane Wake (iako sam čuo za Max Payne),
sigurno ću igrati MP remake igre..

Ja za Remedy nisam čuo do Control-a kad sam saznao da su oni napravili i Alane Wake (iako sam čuo za Max Payne),
sigurno ću igrati MP remake igre..
Mislim da su Max Payne igre loshe ostarile, barem prvi i drugi deo. Gejmplej je za ono vreme bio zabavan, ali mislim da je do sada prevazidjen u drugim igrama. Pricha je takodje, ehh... ne bih previshe da pljujem, ali nije nishta specijalno. Smatram da nema smisla porediti Control i Alan Wake sa Max Payne, poshto ga Control i AW gaze u svim pogledima.
No, sachekaj remake pa presudi.

Ok, kad ga vec merimo, meni je Control tesko sranje, nije ni do kolena Max Payne-u, a Alan Wake prvi deo, je bolja igra od Controla, ali opet ni do muda Max Payne-u... i AW kec je lose ostario, nisam mogao da ga igram kad sam probao kad je izasao remaster, mada i nije mi igra koja ima dobar replay potencijal... Max Payne keca i dvojku sam svaku presao po pet puta i mislim da su to jedine igre uz Solider of Fortune 1, koje sam presao toliko puno puta...

Ok, kad ga vec merimo, meni je Control tesko sranje, nije ni do kolena Max Payne-u, a Alan Wake prvi deo, je bolja igra od Controla, ali opet ni do muda Max Payne-u... i AW kec je lose ostario, nisam mogao da ga igram kad sam probao kad je izasao remaster, mada i nije mi igra koja ima dobar replay potencijal... Max Payne keca i dvojku sam svaku presao po pet puta i mislim da su to jedine igre uz Solider of Fortune 1, koje sam presao toliko puno puta...
Nije mi cilj bio merenje zna se da bih pobedio sa svojih 4cm , vetj chisto da napishem to shto mislim. No, spominjesh Soldier of Fortune kec, skoro sam ga igrao, pa tek to je loshe ostarilo. Kul mi je ono komadanje ljudi, ali to ne utiche mnogo na kvalitet igre. Skoro sam ga preshao ponovo (pre cirka 2 godine) i bilo je muchno na momente. Mislim da su pucachine iz prvog lica poprilichno napredovale za 20+ godina i da su daleko zabavnije. Osetjaj pucanja i pogadjanja neprijatelja mi je bolji u gotovo svim novim igrama, kao i dizajn nivoa. Ne bih previshe da duzhim jer je tema ipak Alan Wake 2 (koji tju odigrati kad-tad :3).

Ja sam SoF presao pet puta tad kad je bio aktivan, sad ne znam kako se drzi.
Ajde da predjem preko svega, ali da kazes da Max Payne ima losu pricu i da niko sa foruma ne reaguje, to mi je neverovatno.
Takodje to sto si rekao da Control i AW siju MP na svakom polju, pa sigurno ne mogu da ga siju na polju gameplaya, napucavanja i slow motiona, ali ajde... taj Control je tako prazan i sa bezveze gameplayem da je to jezivo.

Max Payne pricha:
Maxa neko zajebe (i ponekad nadrogira), Max pobegne. Maxa opet zajebu (mozhda i nadrogiraju), on pobegne. Maxa opet neko zajebe, on pobegne. Maxa ponovo neko zajebe, Max pobegne. Malchice karikiram, ima tu josh detalja izmedju, ali mi je veoma plitko.

Bullet time je deo Max Payne igre, ni ne postoji u Control i AW, normalno da Max shije u tome kad je jedina igra koja ima to.
Gameplay u Max Payne: idi iz prostorije u prostoriju i nadaj se da tje bullet time biti dovoljan da prezhivish neprijatelje koji te rezhu na pola mecima. Gameplay u Control: koristi razno oruzhje i motji kako bi izvojevao pobedu.
Meni su sve borbe u Max Payne nalik jedna drugoj, nema preteranog taktiziranja. Ne mogu uopshte ni da poredim Max Payne sa igrama koje smo spominjali, nije ni blizu tog nivoa.

Ima da nas isprebija Timemaster kad vidi offtopic

Ok, to je tvoje misljenje, ali reci da MP ima losu pricu je kao kad bi reko da se GTA V nije dobro prodao.
Jednostavno neces nigde na internetu naci nekog ko ce reci da je losa prica u MP1 i MP2.
Mozda sama prica kao prica ne nudi nista novo, ali je fenomenalno ispricana, odglumljena i sihronizovana.

ali reci da MP ima losu pricu je kao kad bi reko da se GTA V nije dobro prodao
Jedno je činjenica koja se lako može proveriti, drugo je subjektivno viđenje. Uveren sam da nisam jedini koji misli da je priča u Max Payne meh.

Back
Top Bottom