• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake 2

Nema fore, fora je što ti ne možeš da prihvatiš da tih 30fps što dobija 1080ti na istim podešavanjima kao 6600 koji fura u 57 nije "radi".

Hoćeš da mi kažeš da GPU koji je 10-15% jači od 6600 radi "normalno" u igri u 30 i nema veze što ima duplo manje FPS-a od grafičke sa mesh shaderima koja je po "sirovoj snazi" slabija od nje?

Ne znam zašto se ne čudite što PS5 igre ne rade na PC-u.

Kakva je to tek lenjost developera, ej da ne može ni 1fps na takvim kompjuterima kao da taj PS5 ima ko zna kakav hardver unutra... Prave igru za jednu platformu zamisli ej, ne za jednu seriju grafičkih od pre 6 godina nego za jednu platformu :O ... Nesposobnjakovići, pogotovo insomniac.

Nema fore, fora je što ti ne možeš da prihvatiš da tih 30fps što dobija 1080ti na istim podešavanjima kao 6600 koji fura u 57 nije "radi".

Hoćeš da mi kažeš da GPU koji je 10-15% jači od 6600 radi "normalno" u igri u 30 i nema veze što ima duplo manje FPS-a od grafičke sa mesh shaderima koja je po "sirovoj snazi" slabija od nje?

Opet on. :D Jasno je to sve jos od DF klipa.

Ne brt, ne prihvatam da gpu bleji umesto da radi na 99%.
Inace na drugim mestima ide i preko 40fps, ono sam samo uhvatio screenshotove na jednom mestu. Opet, nije poenta u tome, nismo se uopste razumeli.

PS. Primeti da se ja nigde ne zalim na divelopere i tako to. ;)

Kako treba, hahaha, da vazi. Ne postoji razlog zasto igra ne bi radila na GTX10xx karticama. To je ovaj "fan mod" dokazao. Da igra radi "kako treba", radila bi i na tim karticama. Da je Remedy ulozio malo vise(neko bi rekao imalo) truda u optimizaciju igra bi radila kako treba, sad radi tako kako radi.
Tako je. Mod koji je odradjen za dan dva, koji povecava FPS na GTX10xx karticama za 50% je definitivno dokaz da igra nije optimizovana. Ako su modderi to mogli da izbace za dan dva, Remedy-u nikako ne bi trebalo beskonacno puta vise vremena i stvarnog truda da izbaci slicno ali ispeglano resenje.

No, kao sto sam govorio u ranijim postovima, nije problem sto igra nije optimizovana, problem je sto nas ubedjuju da jeste.
Da, dokazao je da igra može da radi u 30-ak fps-a sa low detaljima. Super! Ko to voli nek' izvoli. Ne vidim svrhu dalje diskusije na ovu temu, jer ista nikuda ne vodi. Remedy are the bad guys, Izy (modder) is a good guy. Ok, we get it, now move on. Red je posle nekog vremena da se uradi upgrade PC-a, a od GTX 10 serije grafičkih je prošlo sedam godina, tako da im je krajnje vreme da idu u zasluženu penziju. 👋

Kakve veze ima Max Payne 2 sa ovim sto su sad izbacili? To je apsolutno drugi naslov radjen na totalno drugom engine-u koji je izasao pre 20 godina, tako da ko zna koliko je Remedy bio drugaciji tad.
Pa ti si tako predstavio u proslim porukama kako Remedy ne zna sta radi, sledeci put se ogradi da mislis samo na AW, a Remedy itekako radi optimizovane igre.

Pa ti si tako predstavio u proslim porukama kako Remedy ne zna sta radi, sledeci put se ogradi da mislis samo na AW, a Remedy itekako radi optimizovane igre.
Pa da, kad se kaze da Remedy ne zna sta radi(gde se misli ili da tehnicki nisu potkovani, ili da su tehnicki potkovani, ali da ne znaju sta rade kad su u pitanju odnosi sa javnoscu jer onda lazu svoju publiku), misli se na period sadasnjice, a ne od pre 20 godina. Mislim da si jedini covek na svetu kojem treba da se objasnjava tako nesto.

Da, dokazao je da igra može da radi u 30-ak fps-a sa low detaljima. Super! Ko to voli nek' izvoli. Ne vidim svrhu dalje diskusije na ovu temu, jer ista nikuda ne vodi. Remedy are the bad guys, Izy (modder) is a good guy. Ok, we get it, now move on. Red je posle nekog vremena da se uradi upgrade PC-a, a od GTX 10 serije grafičkih je prošlo sedam godina, tako da im je krajnje vreme da idu u zasluženu penziju.
👋
Znaci, podseticu te, Remedy kaze da su PC low detalji, detalji koje fura PS5 i ti kazes ko voli nek izvoli, kao da to nesto ne valja. Ti ne moras da igras na low, ali Remedy-a smatra da je to sasvim ok nacin da velika vecina njihove publike iskusi igru, tako da molim te prestani da predstavljas taj low u zakljucanih 30fps kao da je neigriv. Svakako ne znam gde se javlja konflikt kod tebe. Prihvatas da su modderi dokazali da Remedy nije optimizovao svoju igru, ali i dalje ih branis od mojih optuzbi da nisu optimizovali svoju igru, usaglasi se.

Svakako, mesas babe i zabe. Sasvim je OK da se upgrade-uje hardware, sasvim je OK da nove igre ne rade(uopste ili ne rade dobro) na starom hardware-u, niko ne kaze da to nije OK. Takodje sasvim je OK da Remedy otvoreno kaze, nismo optimizovali za stari hardware. Ne moraju da nam kazu ne isplati nam se, ne moraju uopste razlog da nam daju. Ali nije OK da Remedy kaze, optimizovana je igra maksimalno, igra odlicno radi i nema prostora za poboljsanje, a da igra ne koristi ni blizu maksimuma GPU-a sa default rendererom, a da modderi onda uspeju za 2 dana da masivno poboljsaju optimizaciju/iskoriscenost. To je laganje i to nikad nece biti OK, ali vi ih slobodno branite dok vas, njihovu publiku lazu i tretiraju na taj nacin.

Ne kapiram da li nemate kapacitet da skontate ili zajebavate sve ovde :D
Right back at you my man. To sto igra podrzava "nov nacin renderovanja" koji trosi manje resursa ne treba da bude "izgovor" da ne moze da se koristi stariji nacin, ma koliko on bio manje efikasan ako hardware moze to da izvede. To je kao da me ubedjujes da ako igra podrzava DLSS 3, da ona mora da se igra sa DLSS 3 ukljucenim cak i ako graficka koja to ne podrzava moze da je renderuje bez njega. Da graficke koje nemaju DLSS 3 su prosto zastarele i da moraju da se odbace kako bi progres postojao, a sve to vreme pricamo o igri koja po meni ne izgleda nista posebno vau.

Druze, pricas o grafickoj koja nije podrzana vec nekoliko stranica. Uz sve to izmisljas stvari (Remedy developer je rekao da stare graficke nisu podrzane, da ce igra moci da se pokrene i da ce verovatno modovima moci da se popravi stanje...pa je onda morao da obrise post jer su ga tebi slicni napali).
Pretvorio si ovu temu u benchmark forum, ne moze covek da procita nista o igri jer se pise o glupostima koje skoro nikoga ne zanimaju.
Otvorite lepo temu o tome da li je developer nesto duzan sirotinji koja ih je proslavila, pa cemo diskutovati o tome da li je trebalo traciti vreme na optimizaciju za nepodrzane graficke, da li je CDPR izdao masu jer dlc nije izasao na ps4 i da li je Insomniac pisao po fanovima jer nova igra ne moze da se igra na staroj konzoli.

može porše da ti proda volan od 911ce za neke male pare, ali valjda je jasno zašto se to ne radi :)

Druze, pricas o grafickoj koja nije podrzana vec nekoliko stranica. Uz sve to izmisljas stvari (Remedy developer je rekao da stare graficke nisu podrzane, da ce igra moci da se pokrene i da ce verovatno modovima moci da se popravi stanje...pa je onda morao da obrise post jer su ga tebi slicni napali).
Pretvorio si ovu temu u benchmark forum, ne moze covek da procita nista o igri jer se pise o glupostima koje skoro nikoga ne zanimaju.
Otvorite lepo temu o tome da li je developer nesto duzan sirotinji koja ih je proslavila, pa cemo diskutovati o tome da li je trebalo traciti vreme na optimizaciju za nepodrzane graficke, da li je CDPR izdao masu jer dlc nije izasao na ps4 i da li je Insomniac pisao po fanovima jer nova igra ne moze da se igra na staroj konzoli.
Izvini, ne razumem o kakvom brisanju je rec. Takodje, ako evo linka do izjave od Remedy-a.

Tebe ako ove gluposti ne zanimaju ti ne moras da pises o njima.

alan-wake-2-tweet.jpg

Imam ja jos jednu opciju i sa osmehom cu je iskoristiti.
Ne znam sta postizes ovim postom, to je isto sto sam ja linkovao u postu iznad, a linkovao sam to jer si rekao da ja izmisljam stvari(mada nisi tacno napomenuo sta ja to izmisljam). Mozda si mislio na to da je remedy obrisao tweet(u sta nisam upucen), a ne neko brisanje postova na forumu(na koje sam isprva pomislio).

Remedy tvrdi da je igra odlicno optimizovana.

Takodje, svakako smatraju da je optimizacija za PC najbolja sto moze da bude, sto prosto nije istina. Sami priznaju da su odustali od sredjivanja klasicnog vertex renderera.

Ovo sada ispod ce biti off topic, ali postovi do sad nisu.

Ja nisam dosao ovde da vredjam, da se svadjam, da provociram ili bilo sta negativno. Svaki moj post je bio odgovor na post drugog korisnika. Vise korisnika je uslo u diskusiju i nakon svega toga ti procenjujes da nikog ne zanima diskusija o ovoj temi? Ne znam, mislim da to rezonovanje nema bazu u realnosti. Mislim, slobodno brisi i banuj me ako ces da se osecas bolje povodom toga, ali zapitaj se, da li je to nacin na koji zelis da razvijas ovu zajednicu i da li si zadovoljan sa time da budes takav covek. Covek koji namece svoje misljenje drugima nad kojima ima moc.

Sta reci sem, "who watches the watchmen"?

I ljudi su više puta pokušali da ti objasne u čemu je stvar, dok ti guraš svoju priču. Development mora da napreduje i što se tiče grafike i što se tiče lakoće implementiranja nekih stvari. Šta će biti sutra kada ray tracing postane requirement? Daleko je lakši za implementaciju, ali će biti plakanja jer nije optimizovano za nešto što ne može da ga izgura kako treba?

Btw, Bojan nije moderator i nema nikakvu moć.

edit: Meni igra na laptopu sa RTX 2060 (tehnički ispod minimalnih zahteva jer oni navode desktop varijantu koja je nekih 20-ak procenata brža) konstantno radi u preko 30fps sa kombinacijom min i medium grafičkih opcija i quality dlss-om. Da pomenem da je i Ryzen 5 4600H takođe ispod Intela koji navode kao minimum. Tako da reći da se nisu potrudili nije istina.

Last edited:
Jbt u šta se pretvorila tema. Umesto o igri da se piše. Zamolio bih ostale korisnike da se ne nastavljaju sa Antique-om, hvala.

GeForce Hotfix display driver version 546.08 is based on our latest Game Ready Driver 546.01.

This hotfix addresses the following issue:
  • [Alan Wake 2] Addressing gradual stability and performance degradation over extended periods of gameplay [4334633]
  • Windows 10 transparency effects are not displaying correctly after driver update [4335862]
  • Random Bugcheck may be observed on certain systems [4343844]

Kako radi na GTX 780, zna li se šta?!
Mrzelo developere da upale checkbox za 780 pa zbog toga lošije radi.

Igra svakako nije primer vrhunske optimizacije ali nije ni primer neopravdane zahtevnosti a svakako je za pohvalu da se pomeraju granice i po rizik da će izgubiti deo kupaca zbog toga.

Znaci, podseticu te, Remedy kaze da su PC low detalji, detalji koje fura PS5 i ti kazes ko voli nek izvoli, kao da to nesto ne valja. Ti ne moras da igras na low, ali Remedy-a smatra da je to sasvim ok nacin da velika vecina njihove publike iskusi igru, tako da molim te prestani da predstavljas taj low u zakljucanih 30fps kao da je neigriv. Svakako ne znam gde se javlja konflikt kod tebe. Prihvatas da su modderi dokazali da Remedy nije optimizovao svoju igru, ali i dalje ih branis od mojih optuzbi da nisu optimizovali svoju igru, usaglasi se.

Svakako, mesas babe i zabe. Sasvim je OK da se upgrade-uje hardware, sasvim je OK da nove igre ne rade(uopste ili ne rade dobro) na starom hardware-u, niko ne kaze da to nije OK. Takodje sasvim je OK da Remedy otvoreno kaze, nismo optimizovali za stari hardware. Ne moraju da nam kazu ne isplati nam se, ne moraju uopste razlog da nam daju. Ali nije OK da Remedy kaze, optimizovana je igra maksimalno, igra odlicno radi i nema prostora za poboljsanje, a da igra ne koristi ni blizu maksimuma GPU-a sa default rendererom, a da modderi onda uspeju za 2 dana da masivno poboljsaju optimizaciju/iskoriscenost. To je laganje i to nikad nece biti OK, ali vi ih slobodno branite dok vas, njihovu publiku lazu i tretiraju na taj nacin.
Ok, koliko vidim ti želiš svima nama da dokažeš da si u pravu, a da svi ostali koji misle suprotno nisu. Ovakve rasprave ne vode bukavalno nikuda, osim u besmisleno prepucavanje. Nemam problem sa usaglašenošću, ono što mislim to i pišem. Ni u jednom momentu nisam rekao ni da prihvatam, a ni da ne prihvatam to što je neki Izy napravio mod koji menja API koji koristi igra. I sad je Remedy kao kriv što to nije sam uradio. Da li to znači da treba da optimizuju igru i za 10+ godina stare GPU-e, jer zašto igra ne bi radila i na njima? U sysreq-u su jasno naveli koji je hardver potreban da bi igra radila i na kojim grafičkim setovanjima. U istom nisu navedene GTX 10, RX 400 i 500 i 5000 serije GPU-a, jer ne podržavaju mesh shader-e. Remedy bi mogao da se proziva da laže u slučaju da je u susreq-u bila navedena neka od tih starih kartica kao podržana, a da ustvari nije. Ali to nije slučaj, tako da nikog nisu lagali. Jednostavno podvukli su crtu koji je hardver minimalno podržan i u isti ne spadaju navedeni GPU-i. E sad što je neki moder promenom API omogucio da igra nekako radi i na tim grafičkim kartama, super, svaka mu čast. To je isto kao kad bi neko pitao npr. zašto je iOS zatvoren(iji) sistem u odnosu na Android? Zato što je Apple tako hteo. A zašto nisu omogućili u startu ono što omogućava jailbreak, a mogli su? Da, mogli su, ali nisu hteli. Bezobraznici.
Upoređuješ kako radi igra na PS5 konzoli za koju je igra između ostalih podržanih platformi i pravljena sa buđevinom u obliku mod-a za GPU koji nativno nije podržan. Ovo neću ni komentarisati, besmisleno je.
Over and out. Bye. 👋
Dole Remedy, živeo Izy! Smrt upgrade-u sloboda modding-u!
Kako radi na GTX 780, zna li se šta?!
Čeka se mod koji će omogućiti da igra radi u 3 fps-a. :sneaky:

Back
Top Bottom