• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🤘Metal🤘

Ars Magna Umbrae su Poljski black metal bend. Pronašao sam ih, zaprativši interesantnu izdavačku kuću
I, Voidhanger Records
koja je usko specijalizovana za eksperimentalni ekstremni zvuk, i ističe se po sjajnim grafičkim rešenjima za omote.

Iako se radi o black metal zvuku, ovaj bend uspešno se poigrava s konvencijom žanra (blast beatovi, tu, disonantni rifovi, tu) i ubacuje razne nijanse sa atmosferom, primera radi imaćete pesmu koja kreće sa udaraljkama i par bazičnih rifova, skoro imajući plemensku atmosferu da bi samo iskuljao rif i brutalna energija bubnja.
Impresivno je to što je na albumu radio samo jedan tip, što je svakao impresivno.

Ali ono što ponajviše cenim su što je uspeo već neke standardne teme poput okultnog i ezoteričnog, i da uklopi sa dobrom svirkom i pedantnim aranžmanima koji pokazuju da se može biti žestok, ali i atmosferičan i da time osveži žanr.

4479338-3864104-armstrong+speed.gif

In todays video we're going to explore Metallica's career and wheter they stole riffs from other bands or not. They have often been accused of plagiarism and lending riffs, especially from obscure New Wave of British Heavy Metal bands of the eighties but also from Iron Maiden, Rush

Gledao sam OM pre par godina u Budimpešti. Bilo je Božansko (pun intended) iskustvo.

A ne spominjemo High on Fire? Alo bre!

A Sleep su prvi put cuo u Gummo:

Odlična nova Gojira. Već na prvo slušanje mi je mnogo bolji od prethodnog albuma kojeg se jedva sećam.

Za sada mi se ova pesma najviše sviđa. Odličan ritam, catchy i melodičan refren i za kraj signature Gojira rifovi.
Od ostalih najzaniljivije su mi Into the Storm, Sphinx i Grind .

Back
Top Bottom