Ars Magna Umbrae su Poljski black metal bend. Pronašao sam ih, zaprativši interesantnu izdavačku kuću I, Voidhanger Records
koja je usko specijalizovana za eksperimentalni ekstremni zvuk, i ističe se po sjajnim grafičkim rešenjima za omote.
Iako se radi o black metal zvuku, ovaj bend uspešno se poigrava s konvencijom žanra (blast beatovi, tu, disonantni rifovi, tu) i ubacuje razne nijanse sa atmosferom, primera radi imaćete pesmu koja kreće sa udaraljkama i par bazičnih rifova, skoro imajući plemensku atmosferu da bi samo iskuljao rif i brutalna energija bubnja.
Impresivno je to što je na albumu radio samo jedan tip, što je svakao impresivno.
Ali ono što ponajviše cenim su što je uspeo već neke standardne teme poput okultnog i ezoteričnog, i da uklopi sa dobrom svirkom i pedantnim aranžmanima koji pokazuju da se može biti žestok, ali i atmosferičan i da time osveži žanr.
Vest da je gradonačelnik Novog Sada potvrdio da će proslava dve decenije EXIT festivala biti održana ove godine izazvala je oduševljenje festivalskih fanova širom sveta.
In todays video we're going to explore Metallica's career and wheter they stole riffs from other bands or not. They have often been accused of plagiarism and lending riffs, especially from obscure New Wave of British Heavy Metal bands of the eighties but also from Iron Maiden, Rush
Odlična nova Gojira. Već na prvo slušanje mi je mnogo bolji od prethodnog albuma kojeg se jedva sećam.
Za sada mi se ova pesma najviše sviđa. Odličan ritam, catchy i melodičan refren i za kraj signature Gojira rifovi.
Od ostalih najzaniljivije su mi Into the Storm, Sphinx i Grind .
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.