Teodosić je obeležio post 2006 generaciju našre reprezentacije. On je deo tima, a i jedan od glavnih razloga, zašto se opet vratila nada da možemo da uzimamo medalje na takmičenjima.
Kako god bilo sad, u kakvom god da je stanju, mislim da su svi očekivali da će igrati i da će se oprostiti možda od repke na ovom takmičenju. Takođe, čisto sumnjam da je bio u mnogo lošem stanju, ipak je imao odličnu sezonu - za evropske standarde.
Svako ko je gledao Srbiju sa Belgijom, video je koliko nam fali dobar i iskusan plej, ako ništa drugo da nauči ove mlađe šta i kako. Moram takođe da kažem da mislim da je Micić najveća prevara od igrača tj. najprecenjeniji igrač ikada. Uvek kada sam ga gledao u bitnim utakmicama za reprezentaciju, on je igrao kao neki amater - gubljenje lopte na svaka 2 poseda, nerezonska dodavanja, apsolutno nesvhatanje košarke kao sporta i slično...
Ono što hoću da kažem je da mislim da je svakoj reprezentaciji, a pogotovo na takmičenjima koje zahtevaju iskustvo poput ovog, potrebna neka mirna glava na poziciji pleja. A mi to gubitkom Teodosića nećemo da imamo.
Lično mislim da je greška što ga Pešić ne vodi, ali sigurno postoji neki dobar razlog. Ono što mi najviše smeta je što Pešić nije dao zvaničnu izjavu povod ovoga. Jednostavno ovo se ne radi na ovakav način (kapiram da je možda procurila informacija, ali onda treba odmah reagovati).
Za sad ono što sam video (naročito meč sa Belgijom), Pešić radi baš loš posao. Što naravno ne znači da nema viziju i da neće biti odličan na evrepskom. Ali da sam čovek koji se kladi, ne bih smeo da stavim novac na njega i njegov tim. Daj bože da grešim.