• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🏀Košarka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Strasnoo! Znaci ne mozemo bez drame. Jako lose drugo poluvreme gde nas je potpuno izbacilo iskljucenje kapitena Lucica. Mnogo razloga za brigu, i mnogo posla pred strucni stab. Opet s'druge strane delom mi je drago sto igramo ove neizvesne utakmice jer sledi Evropsko prvenstvo. Momci se jos uigravaju i mora se popraviti timska odbrana, odbrana od suta za 3 i prokleti skok u odbrani! Pobeda se pise, teraj dalje..

Ufff strasno, imali smo 21 poen prednosti i onda smo nestali u drugom poluvremenu, nestao i Jokic, nije ga bilo, turci izjednacili!
Lucic se iznervirao zbog sudjenja i dobio tehnicku, zavrsio utakmicu, tek onda smo bili u problemima...
Usla voda u usi samo tako, nije prvi put da nam se desava da izgubimo ogromnu prednost...
Jokic dominirao prvo poluvreme, drugo totalno nestao, izgledao ko pocetnik, dal je umor ili psiha, ne znam, mlad je on.
Micic previse davi loptu, slicno kao Jaramaz, Teo je tu bolji, ali Teo ne igra odbranu, a ovi dvoje, pogotovo Jaramaz, itetkako igraju odbranu.
Kuridza igrac manje u napadu, iako pogodi ponesto...
Ovakve stvari ne smeju da se desavaju, zamalo smo izgubili utakmicu, sigurno je i da su sudije bile ocajne, sva sreca bar su nam nesto i svirale...

Odlicno zagrevanje za EP, gde moramo biti jos bolji i mozemo se nadati nekoj medalji... a sto se tice kvalifikacija za SP, e tu cemo zavisiti od igre naseg C tima koji nas bude predstavljao, a tu je sve moguce, bice veoma gusto do samog kraja, nadam se samo da nam rezultati ostalih utakmica idu na ruku, mislim da ce od toga najvise zavisiti...

U toku je U18 3x3 finale

9:05PM Serbia vs France | Men Final

Izgubismo :(

Last edited:
Čitam sad nešto oko kvaifikacija za OI 2024

U suštini dobro je što smo prošli u drugu rundu kvalifikacija za WC2023 jer ekipe iz Evrope koje su prošle u ovaj deo takmičenja moći će da učestvuju u nekom prekvalifikacionom turniru, a zatim najbolji odatle igraće one kvalifikacione turnire (kao onaj prošle godine što smo imali u BG-u kada nismo uspeli da se plasiramo). Tako da u suštini nije kraj sveta i ako se ne plasirao kroz WC direktno. Postojaće opet ta neka šansa, ali i tada zavisiće koji igrači će igrati to takmičenje.

Naravno, ovo sve pod pretpostavkom da se ne plasiramo na WC 😅

Strasan haos je napravila Fiba inacenjem sa Uleb-om. Ovi prozori gde igraju trecepozivci dovode do toga da vece sanse imaju neka belgija, holandija od vrhunskih reprezentacija. Jako zelim da se raspadnu i da postoji jedna krovna organizacija za reprezentativnu i klupsku kosarku, kao nekada sto je bilo. Bukvalno nikada gora situaciju u evropskoj kosarci

Imamo jos dve tekme u novembru i dve u februaru, te dve u novembru igramo bez nba igraca i evroligasa...
Moze da nas spasi jedino ako se Partizan i Zvezda zrtvuju i daju svoje igrace za te dve utakmice...

10. novembar Velika Britanija – Srbija
13. novembar Srbija – Turska
24. februar Grčka – Srbija
27. februar Srbija – Velika Britanija

U suštini mi igramo protiv Belgije, ako imamo isti broj poena, oni imaju bolji medjusobni skor. Znači moramo da dobijemo sve ove teške mečeve, a Belgija će sigurno dati sve od sebe, pogotovo što oni ne zavise od NBA i Evroligaških igrača. Biće baš gusto...

Od ovih mečeva Srbija - Turska i Grčka - Srbija su utakmice na sve ili ništa. Veliku Brtianiju valjda možemo da dobijemo majku mu. :D

Taj rad, odlucice ta dva duela, mi cemo biti bez nba igraca, ali bice i oni bez Janisa, Osmana itd...

Nakon novembra videce se iz aviona da li prolazimo ili ne..

Ako ne udjemo sa pobedom-dve viska u odnosu na Belgiju pred poslednji prozor, pisi propalo.

Turci nam mogu biti najveci saveznici, a i najgori neprijatelji.

Finalnih 12, podrska za momke ( i Kuridzu :D)!

278084469630fa03c9e758102225525_640.png

Kuridza je tu da udje pobije se i izadje. Da je neki kosarkaski znalac nije ali ima svoje mesto u timu kad nema Bjelice da se lakta 🤣

Meni se iskreno svidja izostanak Bjelice. On jednostavno nije više taj igrač - ugojio se, postao krme debelo, kad krene u dvokorak telo ne može da isprati i neretko pravi faul u napadu, živi i umire od šuta za 3, generalno je u jako lošem stanju. Plus, gledao sam ga uživo u Nišu protiv Belgije, mogu reći da je bio zasigurno jedan od naših najlošijih igrača. Tako da mislim da nije toliko strašno što idemo bez njega.
Teodosić sa druge strane mislim da je klasa iznad Micića i Jaramaza, pogotovo u gustim situacijama. Protiv Grčke i Turske dešavalo se da plej ne može da prenese loptu preko centra...

Slazem se za Bjelicu i meni je drago sto ga nije poveo.
Za Tea ofanzivno je to tacno, ali je velika rupa u odbrani, sto je problem, jer sad imamo prilicno dobru odbranu, kidaju Marinkovic, Lucic i Kalinic.
Zao mi je jedino sto se Avramovic povredio, jer vidim njega pre Nedovica, koji je staklen i bice cudo ako odigra sve utakmice.
Takodje, mozda Petrusev umesto Ristica, ali zna Pesic bolje ko je u boljem stanju... i na kraju naravno, steta sto nije bilo mesta za Dobrica, pa cak i Andjusica, nekako mi to mrsavo deluje samo sa Guduricem, ali jbg, da je Bogi tu, bili bi zaista jaki, ovako ce biti gusto... grupa nam je mnogo laka i tu ocekujem da prodjemo bez problema, a posle bi se spajali u novu grupu sa nemcima, grckom i ne secam se kime jos, e tu vec krece ozbiljna kosarka, nek nam je sa srecom :)

Ok prva tekma, isto ko protiv Turske, odlicno prvo poluvreme, a onda trecu cetvrtinu zaspali, protivnik se vratio i posle opet napravili razliku.

Opet slabo branili sut za tri poena, De Jong nas sahranio, ali sva sreca on je jedini koji je igrao kod holandjana.
Micic odlican, jeste slab protivnik, ali nema veze, Ristic pomoz boze na kraju je i ok odigrao iako je imao gomilu nesigurnosti, ali sva sreca on nece puno igrati, Jaramaz dobar, Jokic standardno.
Pohvalio bih Pesica, uradio je tacno ono cemu sam se nadao, poceo sa najjacom petorkom i onda cim smo napravili neku osetniju razliku, na +10, uveo zamene, da bi odmorio glavne igrace.
Prva petorka nam je odlicna, druga petorka je bila prilicno losa, ali tokom utakmice su se uigrali i poboljsali.

Svidja mi se prva petorka:
Marinkovic kida odbranu i ume da ubaci trojke
Kalinic i Lucic kidaju odbranu i umeju da ubace neki poene
Micic i Jokic - kreacija i laki poeni

Sudije nikako nisu htele da nam sviraju faul, a njima svirali sve zivo u jednom trenutku mi bili u bonusu, a oni nisu imali nijedan faul, neverovatno... kako se pripremiti kad te bije protivnik, a sudija nista ne svira, tu trebaju bas debeli zivci, a mi to nemamo, tako da cemo tu imati dosta problema u sledecim utakmica gde ce tuca biti jos veca. Takodje ovaj sut za tri poena i dalje ne umemo da odbranimo, ali sta je tu je za sad, bar smo pobedili ubedljivo i dobro poceli ovo prvenstvo.

Repriza utakmice sa Holandijom i pre toga Turskom, opet ubedljivi i dominantni u prvo poluvremenu, a u drugom nestanemo i cupamo se do kraja...
Jokic pokida prvo poluvreme i posle ga nema nigde celo drugo poluvreme, nema kosa, tek poneka asistencija.
Druga postava nam je vrlo losa, usli su na 20 razlike i izgubila se prednost dok su oni bili na parketu, jako lose igraju i nepovezano, ne umeju kos da daju, niti da odbrane neki.
Odbrana suta od 3 poena ponovo losa.
Micic odlican protiv ovih losih timova, videcemo kakav ce biti protiv dobrih timova.
Marinkovic opet sjajno sutirao trojke - za pohvalu.
Jaramaz los, Nedovic neprimetan (mozda je jos rovit pa se cuva od povrede za bitnije utakmice).
Fali nam dosta Milutinov koji mislim da ce uskoro poceti da igra.
Vazna je pobeda, sad malo da odmorimo, ali moramo biti bolji u drugom poluvremenu i Jokic mora da se probudi.

Smeta i sto kad imamo cistu poziciju za tri poena, ne sutiramo, nego nesto filozofiramo i dodajemo.
Kalinic i Lucic losi u sutu, ali mislim da je razlog tome velika potrosnja u odbrani.

Za Jokića se ne brinem. A sve ovo ostalo što si naveo stoji - to će nam definitivno biti najveći problemi i to će jače ekipe maksimalno koristiti u knockout fazi. Za sada igramo taman koliko treba, ali mislim da možemo mnogo bolje.
Ne zaboravimo da recimo na WC2002 smo u grupnoj izgubili od Španije i Portorika, a kasnije osvojili. Forma se diže tokom ovakvih takmičenja, pogotovo kada ima potencijalno 9 mečeva ili koliko već u 18 dana... Problem je samo da nas ne iznenadi možda neka ekipa dok ne podignemo kvalitet na taj očekivani nivo. Nadam se da neće.

Back
Top Bottom