Е хвала на апдејту ДајХард, канио сам се и ја нешто окачити о овоме али сам се потајно надао да ћеш ти, јер је баш гомила материјала, а ја немам много слободног времена задњих дана. Невјероватна брзина напретка у Бока Чики, пребацили су неколико стотина радника из других погона "доле", управо да би појурили прво, условно речено, обритално лансирање. Нисам био оволико импресиониран њима још откако су објавили задњи пут коморне притиске у Рептору до којих су стигли, апсолутни свјетски рекорд, узгред речено, а то су стари подаци.
Јбт, укркали су свих 29 мотора на први степен у току једне ноћи, каква смјена! О овоме осталом да не говорим. У самом прототипу свемирског брода исто сви мотори инсталирани, палиће га вјероватно одвојено од потисника, па тек онда интеграција. Лансирни комплекс је инжињерски подухват сам за себе, то људи слабо знају, да су те лансирне рампе у најмању руку подједнака технолошка чуда као и ракете супертешке категорије.
Е сада да лаганице измезетим овај видео од Everyday Astronaut-a. Како је њему кашика упала у мед, а богами и Маск зна како са њим да управља за своје интересе. Додуше и труди се Свакодневни, канал му све више иде у озбиљније информисање. Далеко је то од стручне литературе и вјероватно ће заувијек бити али за широку популацију, одлично.