• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Zen Intergalactic Ninja sam preshao na gameboy color, nisam ni znao da ima za NES:ROFLMAO:

Ninja Cat deluje 11/10, bacio sam par sekundi pogled na YT, deluje vrhunski. Kick Master takodje, dodate sve igre na listu. Nadam se samo da mi nisi uvalio neke ultra teshke igre da plachem. Mislim da sam sada miran duzhe vreme kada su NES igre u pitanju, ali mi ne smetaju predlozi. Super igara ima na NES, a mnoge nisam ni video. Top konzola!

Zen Intergalactic Ninja sam preshao na gameboy color, nisam ni znao da ima za NES:ROFLMAO:

Ninja Cat deluje 11/10, bacio sam par sekundi pogled na YT, deluje vrhunski. Kick Master takodje, dodate sve igre na listu. Nadam se samo da mi nisi uvalio neke ultra teshke igre da plachem. Mislim da sam sada miran duzhe vreme kada su NES igre u pitanju, ali mi ne smetaju predlozi. Super igara ima na NES, a mnoge nisam ni video. Top konzola!
Vrh konzola! Gomiletina igara. I dan danas otkrivam "nove" igre za nju. Sem toga koliko vidim vecinu nas ovde je ta konzola uvela u svet gaminga 😁🥰

Last edited:

Haha nije, ninja cat je sprdnja, to su neke pica mačke nešto u japanu, istraži, znam da bi ti se svidelo zato sam predložio 😂

Kući master je kidalica, možda je zen malo zahtevniji, ali iskusan si gejmer sad, lagano ćeš to.

Last edited:
Preshao sam Observer (dali su besplatno na Epic) i prijatno sam iznenadjen, iako je u pitanju walking simulator. Tachnije, walking simulator koji povremeno ima napade gejmpleja :P Nisam igrao onaj Redux, vetj original verziju igre.
Od Bloober Team sam igrao samo dve igre - Layers of Fear (koji me teshko smorio) i sada Observer, koji mi je za klasu iznad LoF. U Observer ste Daniel Lazarski, poljski policajac, ali s obzirom da je radnja igre u 2084 godini, niste sasvim obichan pandur, vetj Observer - policajac koji mozhe da se ushteka u mozak ljudi kako bi istrazhio njihova setjanja. Na pochetku igre dobijate poruku od sina kojeg niste videli dugo i odlazite do njegovog apartmana kako biste saznali shta se zbiva s njim. Ne bih dalje da spojlujem, ali mislim da je pricha u igri veoma dobra - mene je vukla do samog kraja.

Gameplay ume da bude interesantan u momentima kada istrazhujete neki zlochin, ali nije nishta specijalno. Nema mnogo mozganja u igri - pojavite se na novom mestu, istrazhite sve, idete dalje. U tom istrazhivanju tje vam pomotji razlichiti vision modes. Jedan vam pomazhe da lakshe primetite stvari bioloshkoh porekla, a drugi elektroniku. Ako se ja pitam, igra je i dalje walking simulator, ali sa dodatnim koracima. Povremeno se pojave "zagonetke", ali se vidi da nije ulozheno mnogo truda u njih. Ima jedan deo igre kada vam fale dve cifre za zakljuchana vrata, a te dve cifre otkrijete tako shto vam se bukvalno ispishu ispred lica malo dalje od tih vrata.
Observer je linearna igra, shto nije problem, ali postoje i dodatni zadaci koje mozhete raditi ako zhelite da malko skrenete sa glavne priche.

Atmosfera u igri je vrhunska, kapiram da sam je zbog toga i preshao. Svidja mi se ta fora gde ogromna korporacija kontrolishe manje-vishe sve i deli ljude u razlichite kaste, a vi zhivite u tom svetu. Igra je mrachna i u odredjenim trenucima depresivna, ali sam uzhivao u razgovorima sa ljudima u igri kao i u sekvencama kada nekome "udjete" u um. Zaboravih napomenuti da je Observer horror igra. Ako vam se dopao horror u Layers of Fear, onda tje vam letji i u ovoj igri. Poprilichno su unapredili neke ideje iz Layers of Fear, dok su neke reciklirali. Sve u svemu, horror ume biti hit or miss. Ima odlichnih jezivih momenata u igri, ali ima i povremenih jeftinih jump scare-ova. Nisam ljubitelj forica sa chudnim arhitekturama nivoa, niti raznih efekata po ekranu koji me ubedjuju da bi trebalo da sam uplashen, ali sam preshao igru uprkos tim iritantnim momentima.

Kraj igre mi je odlichan, kvalitetan horor kraj o kojem sam razmishljao nakon prelaska igre. Igra nije preterano dugachka, pa mislim da bi vredelo overiti je ako mozhete pretji preko svega negativnog shto sam naveo.

Za danas, jedan indie trio sa gamepassa, počevši od najslabije:

Planet of Lana

Puzzle igra iz reda "simpatičnih", ali iskreno, ovo nije ništa posebno. Gameplay podseća na Limbo ili Inside, samo ima mnogo više hodanja u prazno, razbijeno povremenim zagonetkama koje uključuju guranje kutija, pritiskanje prekidača i basic šunjanje oko neprijatelja koji imaju predefinisane rute, malo začinjeno dodatnim elementom toga da moraš da manipulišeš i živuklju koji te prati i asistira. Kompetentno urađeno, ali ne i mnogo više od toga. Pomalo i dosadno jer, ponavljam, ima dosta momenata gde samo držim desno i beskrajno hodam, preskočim random rupu, popnem se uz stenu itd, dok konačno ne dođem do prave zagonetke.
Ono što izdvaja igru su lepa grafika i muzika. Kreatori su rekli da su bili inspirisani Ghibli filmovima i to se vidi jer lepo nacrtano i ima taj "cute" vibe. Priča je ok, igra je prezentuje kroz gameplay i crteže na zidovima, i postaje zanimljivije kako se bližiš kraju.
Mogao bi da navučem nekih 6/10 na prezentaciju i vibe igre, a i na to što mi nije oduzela mnogo vremena jer sam je prešao za nešto više od tri sata. Možda bi bilo više kul da je izašlo u vreme kada je izašao Limbo.

Venba

Jedna, da tako kažem, društveno angažovana igra, ali bih jedva mogao i da nazovem igrom jer je više u visual novel fazonu. Ipak, vrlo fokusirano u periodu od nekih sat vremena prikazuje imigrantstvo iskustvo indijske porodice u Kanadi od sredine 80-ih do danas, priča jednu lepu i dirljivu priču, i sve to kroz tradicionalnu Tamil kuhinju. Uglavnom se klikće kroz dijaloge dok se ne dođe do trenutka kada treba da se kuva, i tu se odvija jedna mala puzzle igra gde treba dešifrovati recept iz poluuništenog kuvara, onda se opet klikće kroz dijaloge i to je manje više to. Svidelo mi se uglavnom zbog priče, muzike, i zbog toga što je indijska kuhinja kul 😄
Ocena proizvoljna jer bi u zavisnosti od toga šta traži od igre nekome ovo bila desetka, a nekom drugom lagana jedinica. Ne bih išao ni u jedan od ovih ekstrema, ali mi se svidelo više od gorepomenute Lane. Ipak, 15 evra je meni baš puno za ovako nešto, tako da bih preporučio gamepass ili čekanje popusta.

Jusant

Od sve tri, ovo je najviše "igra" i najviše inovira na polju gameplaya. U pitanju je igra o slobodnom penjanju, gde se preko triggera individualno kontrolišu ruke da bi se uhvatio na sledeću izbočinu/prečagu/gredu/itd., skače do udaljenih, strateški postavljaju klinovi kao fleksibilni checkpointi za slučaj da se izgubi težište ili stamina, i sve ostalo što rade penjači. Na neki način je i ovo puzzle igra, pogotovo jer i u samom sportu penjači to zovu problemom koji treba da se reši. Ipak, ništa od ovoga uopšte nije komplikovano i rešenja su uglavnom vrlo očigleda tako da bih ovo pre opisao kao neko relaksirajuće iskustvo, a ne nešto napeto gde si konstantno pod tenzijom i moraš da vodiš računa da se ne strovališ u provaliju. Prilično sam siguran da uopšte i ne može da se pogine jer igra ne dozvoljava da prekoračiš ivicu ako nisi zakačen karabinjerom na zid. U kasnijim chapterima igra uvodi još neke faktore tipa vetar, ali generalno ne postavlja neke posebno teške probleme.
Kao i u Lani, nema dijaloga, ni monologa već igra pokazuje priču kroz gameplay, ali ima i baš dosta pisama i stranica dnevnika koje su za sobom ostavljali prethodni stanovnici planine. To mi je u stvari i najgora stvar u vezi igre jer ih ima baš dosta i razbijaju tempo igre. Verovatno su tu i da produže igru jer je inače kratka, može da se pređe za 4-5 sati. Više bih voleo da mogu da ih slušam kao audio logove, pogotovo jer penjanje nije teško, pa bi moglo da se sluša u pozadini, a da ne remeti koncentraciju. Inače je sama priča i ono što piše u pismima kul. Iako ima tu mesta za interpretaciju, a verovatno i neku metaforu o klimatskim promenama, ako se pronađe dovoljno pisama, manje-više je jasno šta se dešava.
Stilizovana grafika je lepa, ali mi se čini i da je prezahtevna za ono što prikazuje. Pretpostavljam da je to zbog fensi Unreal 5 stvarčica tipa Lumen i Nanite. Muzika je super.
Ocena je nešto između 7 i 8. Voleo bih da je penjanje još više razvijeno i izazovnije.

Osim ovoga, probao sam malo i 4x stratešku igru Dune: Spice Wars. Privukao me je isključivo setting igre, ali inače ne igram ovaj tip igara, pa ne mogu da procenim koliko je ovo u stvari dobro. Postoji gomila stvari o kojima treba voditi računa, resursi tipa spice, zlato, voda, metal, onda izgradnja naselja i vojske, okupiranje drugih naselja, izbegavanje crva, špijunaža, diplomatija, glasanje i lobiranje u skupštini (Landsraad), plaćanje harača caru, kupovanje i prodaja CHOAM akcija i još milion drugih stvari koje nisam primetio.
Mislim da nisam dovoljno pametan za ovo ili da kažem preciznije, nemam strpljenja da počnem da učim gomilu mehanika da bih mogao da uživam u ovakvim igrama. Preskočio sam tutoriale i krenuo kampanju, igrao par sati i osvojio neke teritorije, a onda su me suparničke kuće pregazile jer sam se previše fokusirao na razvijanje ekonomije i odnosa sa Fremenima, pa nisam imao baš puno vojske. Verujem da je ovo u stvari vrlo kul, vidim da su utisci pozitivni, ali sada nemam živaca da se posvećujem tome. Možda kad omatorim i izgubim reflekse, a do tad ću da se rolam u soulsima i pilotiram džinovske robote koliko god mogu 😄

Najbolji run za sada, super je igra probajte :D

5vi5gPh.png

Preznojao sam se u ovom run-u sledeci boss je lud :D

xkiLMvZ.png

Last edited:
Najbolji run za sada, super je igra probajte :D

5vi5gPh.png

Preznojao sam se u ovom run-u sledeci boss je lud :D

xkiLMvZ.png
Deluje vrlo zabavno, probaće se.
Artstyle mi je taman.

Možda da se Gruntov post prebaci da se otvori tema za igru pošto deluje da je potencijalni hit?

Posle predjenih 40tak posto igre, odustao sam od Immortals of Aveum.
Igra je bolno prosecna u svakom pogledu (gameplay, prica, art style), tako da su ocene koje je dobila jos i ok.
Zao mi je sto je tim propao posle izdavanja igre, buduci da im je ovo bila prva igra (na pocetku vas obaveste porukom).

Dobio sam od goreshita Remnant 2 za Bozhitj :3
Ima li neko raspolozhen da igramo to zajedno?

Shto se tiche shta igram trenutno, bolestan sam u glavu pa igram Melvor Idle koji je deljen na Epic (idle igra koja se ne izdvaja mnogo od drugih slichnih, ali ja uvek nekako uspem da se upecam).

Back
Top Bottom