Zavrsih Paper Mario Origami King.
Jako simpaticna igra. Rekoh sebi da cu da krenem paper mario serijal od pocetka, tj. of N64, ali eto, probao Origami i privuklo me.
Glavni utisak je da ovo nije RPG igra, vec bas avantura, poput zelde windwaker ili botw, sa momentima turn base combat-a. To je ujedno i najslabiji deo igre. Taj puzzle element, slazes krugove sa protivnicima, zna bas da smori i ubije pacing. Jednolicno i repetitivno toliko, da sam jedva cekao da zavrsim skoro svaki turn based fight. Sreca pa su kratki.
To se ne moze reci za bosseve, koji mogu da traju duze. Ni to mi se nije preterano svidelo.
Bolje da su se drzali avanture, jer ovako nit je potpuna avantura niti klasican paper mario rpg. Meni je skoro svaki fajt bio izvesna vrsta retardacije u fabularnom toku.
Prica je skroz ok. Likovi sarmantni, dijalozi na momente ludi. Upecatljiva je i Mariova saputnica Olivia, ona je hit.

No ovo je spoiler free.
Moj opsti utisak je da je ovo neverovatna avantura, ali ih je naslov podsetio da je paper mario.
Ako su se vec odlucili da je avantura dominantna (a prelepo je sve uradjeno stvarno, kao zelda, cak i a la zelda puzzles), trebalo je da ostane avantura.
Interesuje me kuda ce serijal ici dalje.