Cekam desktop da mi se vrati sa opravljanja, instalirao iRacing na laptop; ruzan al radi lepo.
Za razliku od drugih racing simulacija, ovde je bas lako naci trku sa protivnicima slicnog nivoa; igraca je puno, safety rating pomaze da se trkamo relativno normalno.
Fizika meni deluje OK, strucnjaci kazu da su neke druge igre bolje po tom pitanju. Meni je samo drugacije nego sto sam navikao, ali mi ima smisla. Vozim MX5 Cup auto za sad, jako zabavan (trkacka verzija Miata Mazde, valjda najrasprostranjeniji trkacki auto, makar bio)
iRacing je dosta skup, uz 10 dolara mesecno pretplate, staze su 15 dolara, auti 12 (dobije se solidan broj i sa pretplatom, ali mora se kupuje ako ce covek stalno da vozi) - pogotovu za igru sada vec vidljivo staru 15 godina - ali dobije se sredjen "trkacki ekosistem", veliki izbor klasa, puni serveri, sredjen rejting sistem itd.
Najveca mana nije ni cena, vec iskljucivo trkacki automobili, i to gotovo iskljucivo danasnji. Pogotovu stari trkacki su mi ekstra zabavni, toga skoro uopste nema.
Komp sam inace malo namunjio u iscekivanju Assetto Corsa Evo; obzirom da su dve prethodne igre stvarno fantasticne. Evo gadja vise Gran Turismo fazon, "car culture" - taj dev nema ni izbliza resursa kao Polyphony, ali su stvarno zagrizeni ludaci, bice manje contenta ali nadam se istom ili cak boljem nivou kvaliteta u odnosu na do sada. 6-7 bas dobrih auta za mene, sta ce mi vise