• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Posteno da ti kazem nisam istrazivao. Wahad mi dao par predloga za igre slicne xcom-u. Ova bila free na PSN-u pa sam nju resio prvo da probam.

Mislim da je i meni ostalo od Wahada da je pominjao neke X-Com like igre.
U svakom slucaju, ovo je ta igra koju je pravio Gollop - .

Phoenix Point je dosta ozbiljnija igra, i nemaš bullshitova kao u XCOM-u, mislim ono 96% hit i promašiš.

Na preporuku wahada odigrah Miasma Chronicles. Ne mogu reci da je vrhunska igra ali mi je bila dovoljno zanimljiva da se ne pokajem sto sam utrosio vreme za njeno prelazenje. Zanimljiv seting, likovi, protivnici. Neke mehanike kao sto je stelt pristup na pocetku svake borbe. Pa se na taj nacin moze ocistiti veliki broj protivnika neke borbe se cak mogu i zavrsiti na taj nacin su mi pravo osvezenje. Ne preterano komplikovana borba, mogucnost pogodka mnogo bolje resen od Xcom-a. To bi bilo to sto se dobrih strana tice.

Prica je bezveze, grafika potanka, previsoka kamera. Dosta jednolicna okruzenja, premalo oruzja i jos mnogo sitnica ovu igru svrstavaju u kategoriju osrednjih. Igra je free na PSN Extra pa je moze probati ko zeli.

Iako mi je Miasma bila kul, meni se iskreno više svideo Mutant Year Zero, rađen po tabletopu. Isti devovi, ali starija igra

Probao Balatro, vrlo slicno pokeru, ali sa par twistova, veoma zarazno.

i probao Lonely Mountains Snow Riders, jeste igra simpaticna i slatka i zarazna, ali je jako teska za voznju, zbog kamere i kontrola, nekad necete znati ni u kom pravcu skrecete, tipa mislite da drzite taster da skrene levo, a on skrene desno i zakucate se u drvo, dosta iritira...

Nema nekih posebnih misija, samo sandbox voznja i pokusavate da popravite svoje vreme... nece me jos dugo zadrzati.

LMD_Win_x64 Screenshot 2025.01.28 - 22.05.21.84.webpLMD_Win_x64 Screenshot 2025.01.28 - 22.05.32.85.webp

Pre koju nedelju sam uzeo Hell Let Loose na PSN-u. Igra mi je iz nekog razloga svako malo iskakala na YouTube-u, pa sam tako s vremena na vreme bacao pogled tu i tamo i kako su dani odmicali, sve mi se više i više sviđala igra.

Kao neko ko uglavnom igra SP igre, nisam imao pojma šta da očekujem kada sam počeo da igram HLL, ali, brale, kako me je samo uvukla. Igra je neverovatno atmosferična, ubacujući vas u ogromne bitke (do 100 ljudi tj 50:50) koje su istovremeno i taktičke i haotične na najbolji mogući način. Jedan metak od klasičnih pušaka (M1 Garand, 98K, Mosin Nagant, Lee Enfield, BAR itd) je dovoljan da zaginete, tako da nije preporučljivo juriti kao muva bez glave, što sam i saznao na teži način, jelte. SMG's kao npr. Thompson, MP40, kao i poluatomatska puška M1 Carbine uglavnom zahtevaju po 2 metka kako bi protivnika "sredili". S druge strane headshot je headshot, u tom slučaju weapon of choice doesn't matter.

Zvuk u igri je super odrađen – od stalnog, gotovo umirujućeg odjeka daleke artiljerije i pucnjave, do razgovora unutar vašeg voda. Grafika je takođe sasvim korektna za jednu MP igru i sjajno dočarava surovost Drugog svetskog rata. Međutim, prava vrednost igre leži u njenom gejmpleju. Svaka uloga u igri ima značaj, timski rad je ključan, a osećaj zadovoljstva nakon uspešnog napada ili odbrane na OBJECTIVE je neuporediv.

Igra podržava crossplay između PS5 i Xbox Series igrača, dok su PC tj Steam igrači ostali u okviru svoje platforme. Takođe igra je trenutno dostupna za Xbox igrače kroz Game Pass pretplatu.

Sve u svemu, igranje HLL-a je fantastično iskustvo (so far :D) i toplo ga preporučujem svima koji traže taktički MP FPS.

Par mojih GP videa, ne zamerite, nisam "pro" :D

I ja sam u Eufratovom elementu, igram povremeno Hell Let Loose. Iznenađujuće zabavna igra. Sviđa mi se što je smrt u ratu, nagađam, realno odrađena. Jedan metak je dovoljan da vas nema. Umirem od random paprenja artiljerije i aviona, često ni ne skapiram odakle je dozujao metak koji mi je odvalio šlem.

Eufrat je spomenuo da je timski rad veoma bitan, što je apsolutno tačno. Ne razumem i dalje najbolje sve što rade komandiri za vreme meča, ali pratim naređenja (kad ljudi pričaju). Često mi se desi da pomislim "zašto nas tamo šalje?", ali kasnije skapiram da ima smisla. Uglavnom igram običnog pešadinca ili protivoklopnika i trudim se da dođem na guzu tenku i nadam se da me niko neće primetiti dok vadim bazuku.

Igra nije laka za skapirati, ali čak i kao noob je moguće uživati u igri. Grafički izgleda veoma lepo za jednu 50 VS 50 MP igru, a radi bez velikih problema na mom starom računaru. Povremeno primetim rubberbanding, ali to je više do servera/neta, pa me ne iritira previše. Zvuk je odličan i odgovoran za fenomenalnu atmosferu za vreme mečeva.

E da, na PC Steam i Epic igrači mogu igrati zajedno.

Preso keca po ko zna koji put,ne znam zaso ali mi je kec najbolja igra iako je globalno nekako 2 mada i 4 deo kao celokupno iskustvo najbolje ali se uvek vracam prvom delu :)IMG_20250210_155522.webp
IMG_20250210_155455.webp
Radi na 3060oc u 4k sve u fulu na pcsx2
Mozda kupim digital za ps4 remake keca mada bi voleoda nabavim disk verziju,inace uskoro izlazi i dvojka remaster za ps4 i nova onimusha :) jedva cekam :)

Last edited:
Preso keca po ko zna koji put,ne znam zaso ali mi je kec najbolja igra iako je globalno nekako 2 mada i 4 deo kao celokupno iskustvo najbolje ali se uvek vracam prvom delu :)View attachment 17029
View attachment 17030
Radi na 3060oc u 4k sve u fulu na pcsx2
Mozda kupim digital za ps4 remake keca mada bi voleoda nabavim disk verziju,inace uskoro izlazi i dvojka remaster za ps4 i nova onimusha :) jedva cekam :)
Мени је тројка најбоља. Можда јер сам је прву одиграо. А и због Жан Реноа. 😉 Четворку једино нисам никад.

Ne mogu da docekam da predjem Shadow of the Erdtree pa da predjem na bunar. Odma' me kupila, i estetikom a nacuo sam i da je blokce obavezno radi prelaska i sikreta. Obozavam! A nisam ni probao :D

Back
Top Bottom