• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Ambrosia Sky: Act One tl dr, vi ste svemirski čistač i sakupljač ljudskog dnk u svemiru. Koristite vaš sprej koji ima mogućnost menjanja toga što ispaljujete da utiče na razne spore i bacile koji se kote po nivoima. Uglavnom jako umirujuća i na momente jeziva igra, koja se zapravo bavi poimanjem pojedinca kako smrt može da utiče na njega i zašto stalno pokušavamo da je nadživimo. Ne postoji slična igra, mada iako kažu da je immersive sim, ne bih baš išao tako daleko. Više se bavite rešavanjem minornih zagonetki i nalaženjem obilaženja raznih problema da bi izvršili vaše zadatke. Animacija i stil su fenomenalni, dizajn nivoa je odličan i totalno verujem u postojanje tih kolonija blizu Saturna. Ima jedan nivo koji me je oduševio, samo ću reći otvorenost i neverovatna kombinacija svetla i senki, i bogatih boja i sve spakovano zajedno sa meditativnom muzikom i odličnim zvučnim efektima. Indi studio je u pitanju, pa su se odlučili da objavljuju u tri akta igru. Voleo bih da vidim samo raznolikost sa zamkama i kako možete da rešavate nivoe. Eventualno da ubace i glasovnu glumu za logove koje nalazite na putovanju.

Par dana se zezam sa Tetris Plus 2 u MAME-u. Veoma zanimljiva varijacija na tetris sa tri moda.

U prvom "beskonačnom" modu cilj je okriti tarot kartu u pozadini uništivši blokove sa slovima imena karte. Slovo se računa samo ako obišete sve linije u kojima se nalazi blok sa slovom odjednom. Igra ubrzava svakih par obrisanih linija kojima niste oslobodili slovo i uspori se za jedan korak kada otklučate ilustraciju. Tada se i polje resetuje pa se kreće opet od praznog prostra. Ovako igra nagrađuje strateško igranje i planiranje "zamki" za slova kao i izbegavanje nepotrebnog popunjavanja linija.

Drugi mod ima meni još zanimljiviju ideju. Svaki nivo startuje sa već raspoređenim blokovima i arheologom (spor) ili njegovom asistentkinjom (brza) koji se šetaju po njima. Cilj je igrajući standardni tetris trebate svog odabranog lika dovesti do dna nivoa makar dva kvadrata širine pre nego što vas urušavajuća tavanica sustigne. Kada blok padne na lika on se popne na vrh istog i nastavi da šeta ali se ne penje ako naiđe na ikakav uspon sa strane. Na svaka dva nivoa možete da dalje birate svoji putanju gde bi levi nivoi trebalo da su lakši a desni teži. Takođe mod ima više krajeva u zavisnosti od putanje koju odaberete kao i dva skrivena kraja.

Treći mod je duel između dva igrača do dve pobede. Takmičenje može biti u standardnom tetrisu ili u puzzle modu. Ovde takođe ima jedan prilično jedinstven dodatak. Kada odaberete mod duela možete da birate da li će te krenuti sa 3,5 ili 7 redova koji su već skoro popunjeni za svakog igrača posebno. Tako možete da izjednačite šanse između igrača različitih veština.

Nepotrebno je reći ali igra od mene dobija čistu peticu što je tetrisu dala novu veoma zabavnu i zanimljivu verziju.

1767644792720.webp

Last edited:
FF7 Rebirth. Stigao do Cosmo Canyon-a i odradio sve sidequest-ove pre nego sto sam uopste krocio u "grad".
Grafika kida i svet je velik stvarno, ali sam se kod Gongage vec smorio. Borba je ok , ali su Folio skillovi i Synergy govno tesko. Trebali su samo malo da unaprede sistem iz Remake (Integrade-a).
Za pricu me boli kurac, posto mi se cini da svakako ne ide nigde sa onim kurtonima sudbine i briga me hoce li Aerith i Zack umreti (spojleri za igru iz 1997).
tldr svidja mi se ali bi mi vise odgovaralo da su napravili nesto izmedju Remake Integrade i ovoga. Nadam se da ce PT3 biti takav, samo da trimuju mini igre, zategnu sistem borbe i nekako zaokruze pricu.

Attachments

• 1000004268.webp
    1000004268.webp
    592.4 KB · Views: 4
d87bb3c7-c9da-433b-bcd7-a37009f356c4aaa.webp

Presao Spiderman 2 konacno. Probao kad je izasla igra i nekako mi sve bilo isto ko prosla dva dela pa se nisam nesto udubio i zaboravio na igru. Sada, ok dobra je igra, dovoljno zabavna iako je more of the same. Uzivao sam u igri al onaj treci akt me bas smorio od silnih boss fajtova. Nije ova igra teska al pocelo mega smara da svakog boss-a moram ubijem po 3-4 puta dok se konacno obracun ne zavrsi. Radije bih da im je health bar duzhi nego ovako ides u nedogled pogotovu sa MJ kad se pretvorila u Scream...ako se ne varam, to je bio fajt iz 4-5 ponavljanja. Kao brate el ima kraja ovome 😅

Ok je igra ali ako bude sledeceg Spidermna-a, ne znam kako al moraju da promene formulu ili naprave daleko vecu pauzu izmedju igara. New York po treci put je malo poceo da smara al opet, Spiderman jeste povezan sa NYC tako da ne znam kako da upakuju to u Spiderman 3 a da ne izgleda zastarelo jer ovog puta su jednio mogli novi tip sidequest-a da stave al samu mapu smo izlizali vec u S1 i MM.

Konacno sam presao Final Fantasy 9 koji sam poceo jos krajem oktobra. Nisam preterani ljubitelj FF serijala odnosno presao sam samo sesti deo a probao sam od FF10 pa na ovamo sve te novije i nisu mi se svidele uopste. Dok prvih 9 delova cu vrv odigrati kad tad. Nema sta mnogo da vam pricam o ovom klasiku vecina vas je vrv odigrala. Graficki izgleda stvarno dobro za ps1 igru. Muzika je pravi bombon. Likovi su mi bas zanimljivi i saroliki. Prica je odlicna. Sve mi je selo u ovoj igri. Osim mozda igra sa kartama koje prezirem u video igrama xd Mada sam ajde osvojio turnir i bez da sam igrao pre toga sa npc nije bilo uopste tesko . Sve u svemu prezadovoljan igrom 🤘IMG_8875.webpIMG_8883.webp

Igrah Terminator 2D No Fate, totalno u Contra stilu, brzo i tesko, trebaju dobri reflexi i nisanjenje.
Moze da se predje za nesto jace od sata, mana je sto kad potrosite sve zivote, morate da pocnete sve ispocetka.
Kad se predje jednom igra, mogu da se otkljucaju jos dva moda, i moze u toku igre da se naprave neki drugi izbori, da se dobije alternative path. Tako da na kraju ispadne mnogo vise od sat vremena.
Ok igra, deluje ko dosta zbrzan film, ali zabavna i odlicna za fanove filma i Contra zanra.

Terminator 2d No Fate Screenshot 2026.01.27 - 15.09.17.15.webp

Back
Top Bottom