• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Legendarno dobre igre za koje ne vidite čemu halabuka

CARNEX

jetrena pašteta
Reaction score
2,265
Koje igre koje su opštepriznate kao vrhunac medija kojima prosto ne možete da se oduševiti ili čak i zabavite? Ne igre u koje ne želite da uložite tone vremena da bi postali dovoljno dobri da bude zabavno (League of Legends, DOTA2 itd) već igre koje vas ne privlače i/ili drže iako se smatraju univerzalno dobrom zabavom.
Za mene to su pre svega

1. Mario igre - nekako mi jednostavno ne drže pažnju. Ni 2D ni 3D. A nije kao da mi igre tog tipa ne leže. Giana Sisters Twisted Dream i Rayman Legends su me, na primer, oduševile.

2. Zelda igre - ovo je možda i moj psihološki otpor prema ovim igrama prosto zbog količine probijanja mozga istima. Kao i lažnim tvrdnjama o njihovim inovacijama,

3. World of Warcrat - pokušao sam da ga igram. Igrao sam mnoge MMOove, neke dobre, neke katastrova ali WoW me je uvek ostavio ravnodušnim. Ni da me privlači jer me ne zabavlja niti da me privlači jer je mrzim na specifičan način. Čak i grafički dizajn mi deluje kao nešto najbanalnije moguće...

Last edited:
1. World of Warcraft
2. Counter Strike
3. Persona
4. Monster Hunter
5. Skyrim/ Oblivion
6. Ass Creed, oni prvi stealth delovi, dok nisu konacno popravili serijal sa ovim modernim delovima
7. Splatoon
8. Yakuza
9. Igre za mobilni

dodacu jos ako se setim u medjuvremenu

Last edited:
1.Persona igre. Dao sam im sansu ali jednostavno nije za mene. Obozavam potezne jrpg igre ali ovo je za mene bilo previse. Art style, mnogo texta i izigravanje skolarca jednostavno mi je bilo mucno...
2.Sonic igre. Sonic mi je uvek bio cool karakter i cak zanimljiviji i mocniji od Marija. Ali jednostavno gameplay mi je meh. Trcia kao muva bez glave a kao treba da bude neki platformer. Sam koncept mi je bzvz...
3.SMT igre. Probao na 3ds i nista tu mene nije privlacilo. sve mi je bilo meh...
4.Witcher igre os trojke koja mi je OK. Trojku sam jedinu presao i to na silu jednostavno mi je kombat sranje... Graficki igra je vrh i prica odlicna kako i ne kad je po knjizi. Ali kec kad sam probao majko mila dal sam nesto gore i smesnije igrao onomad 🤣 Ja nisam mogao da verujem da to neko igra. Dvojku takodje probao i posle par sati ugasio.
5.Splatoon serijal. Kupio igru za switch igrao i preznojavao se koiko mi je dosadna i koiko sam na silu hteo da mi se svidi. Prodao brze bolje 🤣
6.Fortnite. Ovo necu ni da komentarisem. Ali razumem klince sto im se svidja.
7.Monster Hunter serijal. Ovaj gind fest takodje necu da komentarisem preterano. Gameplay po meni meh, i jednostavno treba mnogo vremena da se utuce i zapostavi sve ostalo. Znam da su mi i animacije smetale tipa trcanje i roll...
Seticu se jos xd
Edit : Konrat me podsetio : Last of us i pokemoni takodje xd
Pokemone nisam igrao kad je trebalo i nisam gledao ni crtani tako da nemam nostalgije prema tome.
Last of us probao par sati obrisao. Jos jedna igra sa zombi apokalipsom. Nista revolucionarno ja tu nisam video mozda je prica i dobra ali necu da igram igre samo zbog price...

Last edited:
Borderlands serijal
Destiny
Fortnite
Apex
Overwatch
razne survival igre što na moru, što na kopnu

i na žalost Splinter Cell, znam da valja, ali ne mogu da se nateram da igram.

Last edited:
  1. Sve mobe
  2. Persona
  3. Yakuza
  4. Minecraft
  5. Animal Crossing
  6. Crash Bandicoot/Racing
  7. Smash Bros
  8. Sonic
  9. Monster Hunter
  10. Final Fantasy
  11. Fortnite/Roblox/sta sve klinci sad igraju
  12. Halo
  13. Nier
  14. WoW
  15. Doom novi
  16. Apex legends
  17. Dead Space
  18. Skoro sve mobile igre

- Fortnite/Minecraft/Roblox i takve pizdarije za danasnje klince

- Halo serijal

- Warcraft serijal

- Gran Turismo serijal

- Bioshock serijal

U stvari, ajde lakse mi ovako da izdvojim:

- sve sto ima Simulator u nazivu (i oni simulatori koji nemaju, kao mnoge voznje/simulacije auto trka)

- sve upravljacke igre (Cities Skylines i tako to, ti zanrovi)

- sve strategije

- sve VR igre

- sve igre za mobilne telefone

Bez nekog naročitog redosljeda: Super Smash Bros u svim verzijama, Sonic Adventure, Goldeneye, digitalne novele, mobe, World of Warcraft, fantasy igre sa srednjovjekovnom estetikom, multiplayer/BR fps-ovi, Roblox, Monster Hunter, Persona, Ass. Creed, Street Fighter…

Dobra tema.

Mnoge ‘legende’ su kod mene izazvale blagu ili skoro pa nikakvu reakciju. Npr:

Witcher 3 - prešao ali nisam se nikad primio toliko da sam zaista uživao u igri. Na trenutke zanimljivo.

Baldur’s Gate - ja ovo ne umem da igram. Biće da je isti slučaj kao za W3. D’n’d verovatno nije za mene.

Pokemon - i dalje ne kapiram. Prešao sam možda dve igre iz serijala ali više onako reda radi…

Last of Us - dobre tehnikalije, ne toliko dobra igra.

Dobra tema.

Witcher 3 - prešao ali nisam se nikad primio toliko da sam zaista uživao u igri. Na trenutke zanimljivo.

Baldur’s Gate - ja ovo ne umem da igram. Biće da je isti slučaj kao za W3. D’n’d verovatno nije za mene.

Pokemon - i dalje ne kapiram. Prešao sam možda dve igre iz serijala ali više onako reda radi…

Kao da sam ja pisao xd

Voleo bih kada bi ljudi malo vishe obrazlozhili stavove, jer su mi interesantni.

Shto se mene tiche, Mortal Kombat mi nikada nije legao. Gotivim nasilje u toj igri, pogotovo fatalityje, ali mi sama mehanika ne lezhi. Dial a combo mi ne odgovara (ne volim ni Tekken). Chak mi ni same borbe nisu spektakularne kao u Guilty Gear, KoF, Melty Blood, itd. Likovi su mi bili kul u 2D delovima, ali od MK4 ne mogu da smislim gotovo ni jednog 3D lika, osim Kitane u MK11.

Tu je i Sonic. Ne umem da igram Sonic igre. Mozhda nisam dovoljno dobar, mozhda ne kapiram igru dobro, ali meni nije zabavna igra. Pokushavao sam u raznim periodima zhivota odigrati Sonic igre, ali ni jedna mi nije bila zabavna. Uvek mi je delovalo kul ono jurcanje po nivoima, ali ili ja nisam dobro znao nivoe, ili se igra ne igra kako sam ja zamislio.

Kingdom Hearts. Igra koja me u startu odbija postavkom. Navikao sam da priche u igrama mogu biti haos, navikao sam i na JRPG ludila i bizarne promene tona priche, ali ne mogu da gledam Final Fantasy likove zajedno sa Shiljom i Pajom kako spasavaju svet ili shta vetj rade. Nisam proveo vishe od par sati u igri, kapiram da postoji shansa da igra postaje bolja, ali nisam imao snage za to.

HALO. Jasno mi je da je igra revolucionarna za FPS zhanr na konzolama, ali ja sam prvi deo igrao na PC i jedva sebe naterao da je predjem u ochekivanju nekog WOW momenta. Nakon prvog HALO, nisam igrao ni jedan. Zbog prvog dela sam svrstao ceo serijal u folder "djubre" i mislim da se to netje promeniti.

Elder Scrolls serijal (od Morrowind). Veoma dobro se setjam ushitjenja oko Morrowind. Dobro se setjam nivoa nalozhenosti na kojem sam bio zbog tekstova u gejmerskim chasopisima, ali se najbolje setjam razocharenja nakon prvog igranja Morrowinda. Josh gora situacija je bila sa Oblivion. Bukvalno sam terao sebe da igram igru, ali nakon nekoliko onih portala sam morao da prestanem s igranjem. Skyrim sam pokushavao vishe puta, nikako nije ishlo, chak ni sa tonom modova. Melee combat je uzhasan, a madjije ne volim da bacam. Ne osetjam imerziju kada igram Elder Scrolls igre, pricha mi nije zanimljiva, questovi su dosadni (osim par izuzetaka)...

Golden Eye. Igrao sam par puta u igraonici, ali bih se brzo prebacivao na PS1 i Twisted Metal, THPS, ili neku drugu igru. Pokushavali smo i u chetvoro da igramo, ali mislim da nisam jedini kome nije bilo zabavno. Kapiram da je kod mene najvetji problem bio shto sam bio Sony fanboy i shto nisam mogao da smislim N64 gamepad, ali pored toga me najvishe nerviralo shto igra "secka".

Five Nights at Freddy's. Simulacija jump scare-ova. OK, mogu da shvatim taj deo, ali kako li su bilo kome jeziva/strashna ona smeshna bitja, ne mogu da razumem. Ne kapiram kako je nekome zabavno gledati kamere i zatvarati vrata. Kapiram da ovo nije "legendarno dobra" igra, ali sam morao da je stavim na listu.

Dodatju josh, ne bih sada da duzhim.

Dobra tema.

Raumljivo. Za tebe je bitno izvođene a ne priča. Sem pokemona sve su to igre koje su legendarne zbog imerzije i priče/a.

Last edited:
Back
Top Bottom