• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Legendarno dobre igre za koje ne vidite čemu halabuka

ljivoem. Za tebe je bitno izvođene a ne priča. Sem pokemona sve su to igre koje su legendarne zbog imerzije i priče/a.

Možda više volim ‘bad writing’.
Kod ovih igara uvek mi je nešto kvarilo imerziju.

Minecraft - kao neko ko je imao veliku lego kolekciju, pa ajd da mogu da kazem da me uvuklo barem na tu neku foru... ali nije...

Skyrim - katastrofalan mili, prelep svet (za ono vreme kada je izasla je bio mindblown kada sam izasao iz pecine prvi put), dosadna igra koju sam hteo da volim, zapocinjao 10+ puta i jednostavno se nije zalepila...

Last edited:
Tema je zanimljiva, sa tim sto je mnogo lepse kada objasnite recima, zasto vam se nesto ne dopada. Kada izrokate listu, nije zanimljivo.
Moram dobro da razmislim na ovu temu, ima sigurno dosta legendarnih igara i popularnih IP koje sam probao i digao ruke, a bogami i ovih manje poznatih.

Vampire Survivors: iako obožavam jednostavne igre sa jednostavnom grafikom koje šiju sa gameplayom, ovo mi jednostavno nije jasno. Drago mi je što se ljudima sviđa i zabavljajte se samo, ali meni je toliko dosadno i besciljno da mi se prispava samo kada pomislim da igram.

Elden Ring: ne kontam hajp. Okej, lep je svet i worldbuilding, veoma cenim. Ali je takođe malko nebulozno što se priče tiče, i ima krindža. A gameplay? Idem preko mape da bih umro toliko puta da već ni sam ne znam zašto igram. Generalno "souls-like" kao subžanr mi nije jasan. Ne vidim zabavu u tome kada je igra preteška, kamoli da pronalazim gratifikaciju u tome da istreniram reflekse za nešto totalno nepotrebno u svakodnevnom životu. Okej je to donekle, kod nekih platformera recimo, ali kada se igra svodi na to da ja moram savršeno da plešem, jednostavno ne mo gu. Barem sva ta patnja može na razne načine da se doživljava kroz razne buildove, što je adut, valjda.

Last edited:
Pa daj nabroj i ti nesto, covece, da vidimo
Pa ajd' da se i ja zapljunem, podelio bi prvo na dve kategorije, na igre koje mi subjektivno ne prijaju iako su uglavnom kvalitetne, i na one koje smatram objektivno losim, iako tu nema hejta i ja sam volim neke igre za koje znam da su lose ali mi prijaju.

Subjektivno ne vidim nista posebno ponajvise u igrama iz vs fighters zanra i racing simova, igrao sam dosta vremena i jedno i drugo, ali to mi je tako usko fokusiran tip igara, da mi je apsolutno svejedno da li je nesto slavni Street Fighter ili Mortal Kombat, Tekken, Soul Calibur, sve mi je isti nivo, nesto kao party igra kojom se zabavim pola sata, sat i nemam nikakvu zelju da se iole udubljujem u razlike i kvalitete. Slican pristup imam i ozbiljnijim trkama, Gran Tourismo kao ime mi znaci skoro pa nista, da li sam to igrao ili nesto osrednje mi je sve isto, to igram otprilike jednom u 4 godine cisto kao quick peek u kom se stanju nalazi zanr.

Objektivno bih rekao da je najprecenjeniji Dark Souls serijal, igre koje su na dva rafinisana elementa, borba i atmosfera, uspele da izgrade apple nivo idolopoklonstva, iako su kao ceo paket jako falicne. Prvo ceo serijal je trebao da bude jedna a ne 4 igre, takav nivo reciklaze i ponavljanja iz igre u igru ni ubisoft stanc masina nije u stanju na isporuci, ali posto je serijal masterovao taj jako fullfiling loop vezbanja i napredovanja, samo daj sto vise. Igre su po mnogim drugim parametrima izmedju ok i jedva pristojno, narativ, layout nivoa, dubina likova, i jos pokoji manji detalji kao UI, kvesting, i stas sve ne jos, naredni From naslovi su bas mnogo napedovali ali oni ironicno nisu postali legendarni iako su bolje igre. Sta jos objektivno smatram nevrednim statusa su gomila JRPG igara koji su najocigledniji grind number simulatori, to je isto vecinom ostalo u proslosti tih serijala, ali bilo je neverovatno kolika je ta kuga ranije kontrolisala zanr, jeste da neke stvari nisu bile tehnicke moguce ali nikome nije ni padalo na pamet da pokusa ista drugo, samo daj jos jednu igru koja topi mozak koliko je monotona dok se igra., nema veze sve dok se zove Final Fantasy, Persona ili Dragon Quest.

Honorable mentions bi mi bilo par stvari kao igre sa hard core implementacijom DnD ruleseta, jednostavno nije dobar sistem za VIDEO igru ali to je jako verna publika pa se igre i prodaju i hvale, masa osrednjih igara ali sa Nintendo imenom automatski zbog toga otprilike ima 20% dodatak na percepciju kvaliteta, mada tu ne racunam mainline Mario i Zelda naslove to stvarno jeste kvalitet, i za kraj Monkey Island, jedva zanimljiva igra, a kamoli bog pisanja i humora u zanru.

Tema je zanimljiva, sa tim sto je mnogo lepse kada objasnite recima, zasto vam se nesto ne dopada. Kada izrokate listu, nije zanimljivo.

Istina, ali ako se to uradi, vrlo lako će doći do svađe... Evo recimo mislim da ne stoji ono što je Nebojša napisao za Dark Souls serijal, ali svako ima svoje mišljenje, videću kasnije i ja da zabiberim...

Istina, ali ako se to uradi, vrlo lako će doći do svađe... Evo recimo mislim da ne stoji ono što je Nebojša napisao za Dark Souls serijal, ali svako ima svoje mišljenje, videću kasnije i ja da zabiberim...
Zasto bi doslo do svadje? Svako neka napise sta mu smeta u igrama. Nema potrebe neko da komentatise necije misljnje u ovoj temi i da mu obasnjava i ubedjuje u suprotno.

To se lako reši bez svađe. Svi souldborne fanovi na odu na jednu stranu poljane a ostali na drugu. Onda se podele motke i rekreiramo Kosovski Boj :p

Ali da dodam još poneku igru

HALO - apsolutno mi ne odgovara. Nisam probao multi da budem iskren ali probao sam keca kada je bio aktuelan, trojku kada je bila aktuelna i ODST sa dosta zakašnjenja. ODST me je najduže držao ali su me sve tri smorile i napustio sam in. A nije ni da su mi bile teške. Prešao sam BLACK na hard za ime božije. Atmosfera me nije dojmila a to je meni najbitniji deo igre. Isto tako, pucanje mi nije davalo ikakav osećaj da sam efektivan. Ukratno bilo mi je potpuno svejedno a to je najgore šta igra može da ti uradi.

Gears of War - ne znam da li pripada ovde ali više nisam mogao da slušam likove. Bukvalno ti glasovi i taj dijalog mi je išao na jetrice. Šteta jer je igra mehanički odlična iako vizuelno izgleda kao da se neko israo na ekran.

I neću da stavim igre koje su me odmah dovolno odbile da ih nisam ni probao poput Pokemona

Last edited:
Zelda igre - Probao sam par starijih naslova i nisu me zadrzale. Verovatno ima uticaja i to sto ih nisam igrao kada su bile aktuelne. Verujem da su vrhunske igre cim ih tolika masa obozava pa cu verovatno probati i neku od ovih novijih mozda i klikne ko zna.

Kanter- Nisam neki ljubitelj pucacina jos manji multiplayera pa me zato Kanter nikada nije privlacio. Gledao sam more meceva sto uzivo sto na netu ali nikada nisam odigrao ni jednu partiju.

WOW- Ista fora kao za Kanter MMO igre sam obilazio u sirokom luku. Bila je ekupa iz kraja koja me je bukvalno molila da instaliram igru ali nisam poklekao. Gledao druge kako igraju ali nikada probao.

Sve vrste igara gde se pojavljuje Mario. Igram mario igre od kraja 80-ih. Retko sta sam preskocio sve do pre odprilike 20 godina. Tada je doslo do zasicenja i sve sto ima veze sa Mariom mi izaziva odbojnost. Probao sam par main Mario igara novijeg datuma ne poricem kvalitet ali jednostavno ne mogu da me privuku vise.

Minecraft- Gledao klince kako igraju nikada me nije privuklo da i sam zaigram.

Mobilne igre ranije sam igrao neke hitove i bili su mi ok ali zadnjih par godina nista. Jednostavno mi vise ne odgovara taj koncept.

AC serijal - Odigrao samo Black Fang bilo je ok iskustvo ali nista posebno tako da se nisam vise vracao serijalu niti imam nameru u buducnosti.

edit
Sada sam malo prelistao sta su ostali pisali i podsetiste me na Pokemone. Nikada nisam razumeo cemu toliki hajp oko tih igara.

Last edited:
1. World of Warcraft
2. Counter Strike
3. Persona
4. Monster Hunter
5. Skyrim/ Oblivion
6. Ass Creed, oni prvi stealth delovi, dok nisu konacno popravili serijal sa ovim modernim delovima
7. Splatoon
8. Yakuza
9. Igre za mobilni

dodacu jos ako se setim u medjuvremenu

1. World of Warcraft - igru nikad nisam probao, odbila me ta mesecna pretplata i uzas mi je sto se danas ta praksa usvojila na gomili stvari, pa nismo svi bogati ko ameri...

2. Counter Strike - vuce previse na simulaciju, dok sam ja za arkadu i zabavu... takodje onaj down time, kad te roknu, pa cekas kraj partije mi je van pameti... ja mogu da sacekam 5 sekundi za respawn i to je najduze sto cu cekati... zatim kamper snajperi, koji ti ne dozvoljavaju da igras igru na zabavan nacin...

3. Persona - ne znam sta bih ovde rekao, zaista nikakvu privlacnost ne vidim u igri i ne znam kako neko moze da igra ovo...

4. Monster Hunter - isto kao gore^

5. Skyrim/ Oblivion - isti razlozi, ubi boga dosadna igra, pricas sa hiljadu dosadnih likova, nista se ne desava, borbe ocajne... silovao sam se pet puta da zavolim igru, nikad nisam igro duze od par sati...

6. Ass Creed, oni prvi stealth delovi, dok nisu konacno popravili serijal sa ovim modernim delovima - pa sta reci... ne lezi mi ni seting, ni prica, ni likovi, ni gameplay... mozda jedna od igra kojoj bih jos jednom dao sansu, ali... uglavnom se pokajem kad to uradim i potvrdim svoj prvobitni odabir...

7. Splatoon - pa bukvalno igra za decu, koja kao donosi neku novinu, ali meni nije zanimljiva...

8. Yakuza - smrkachina...

9. Igre za mobilni - previse casual, previse menija sa previse reklama... najretardiranije nesto sto postoji i zalim ljude koji ne znaju za bolje, koji imaju samo mobilni i misle da su to "igre"

10. Gears of War - smaracki americki serijal... slicno smaranje ko Halo, ali Halo bar ima neke stvari koje ga izdvajaju, iako svi nastavci previse recikliraju, ali Gear of War nema nista... meni deluje da je ta igra vise marketing, nego da je neko zaista bas nesto voli, jer ne razumem kome ovako nesto moze biti zanimljivo...

11. Sonic - voleo sam ga kao klinac na Segi, a sad ne mogu da ga smislim...

12. Upravljacke Simulacije, ma bilo kakve simulacije... ista prica kao gore, sa tim sto bih dodao, da otkad sam omatorio, zaista nemam volje i energije da se posvetim tako nekoj igri, koju treba uciti sad nesto posebno... eto recimo Dark Souls je bio izuzetak, jer mi je neverovatno zanimljiva igra, dok ove simulacije... obozavao sam ih kao klinac, ali sad da se ja tome posvetim, da naucim, pa onako spor gameplay... nema se vremena i volje... i jednostavno mi vise nije zanimljivo... neke zanrove sam jednostavno prerastao...

RDR2 - dosadni interaktivni film kome su mehanike igranja daleko od prioriteta
Destiny 2(i manje vise ceo taj FPS/TPS PvE zanr, pa bi tu upao i Borderlands serijal, mada ne bih rekao da je ijedna igra u njemu legendarna) - ima fantasticno napucavanje(destiny 2, ne ostale igre u zanru), ali kao MMORPG igrac ceo koncept PvE-a u FPS izvodjenju mi nema smisla, ako ima boss koji moze da te ubije u sekund ipo, daj onda da ima i tenk koga ce taj boss da bije, bez toga mi je bukvalno nejasno kako su zamislili da se igra igra. Takodje, smara me da vidim brojke kad upucam nekog.
Mass Errect - iz manje vise istog razloga kao igre iznad, ne volim da vidim brojke kad pucam nekog, takodje mislim da je pucanje bas lose izvedeno, makar u prvom delu.

Mogu donekle da dodam Skyrim listu, kao neko ko je igrao puno Oblivion, Skyrim mi je nekako inferioran u svakom pogledu.

Diablo serijal - Volim svaki deo ali ne kapiram poentu da se prelazi više puta i igra 10 godina

Super Smash Brothers - Nikada nisam skapirao šta je hook da se nekome svidi ova igra

Fortnite - Verujem da komentar nije potreban ali najdebilnija stvar ikada mi je taj tip skilla da što brže napravim zgradu oko sebe. Plus povraćam na taj tip grafike. :)

Bilo koji MMORPG - Ne kapiram žanr uopšte, deluje mi kao da treba da se provede milion sati radeći ništa plus je sve nekako prazno i više deluje kao posao nego igra. Mada priznajem FF14 mi je bio dovoljno OK da pređem kampanju.

Footbal Manager - Nikada mi nije bilo jasno što se ljudi zabavbljaju gledajuć imena, statistike igrača. I ujedno što nije bilo pre nikakvog gejmpleja da prikazuje sam fudbal, uglavnom su bile one loptice kada se vode partije. Bolje uzmi igraj mini fubal u balonu pa tamo glumi trenera-menadžera nego sedeti i kliktati u prazno.

Farcry - Igrao sam prva tri dela, skidam kapu na grafickim invocacijama za to vreme. Vatra u drugom delu i dalje šuri kako funkcioniše, ai avaj, svaki deo mi je bio baš isprazno iskustvo sa otvorenim svetom i tim silnim događajima koje možete uraditi. I nekako brzi iščili interesovanje da završim do kraja i svaki zadatak, verovatno je u tom periodu počeo da me smara taj sandbox fazon, koji ne doprinosi građenju sveta.

Crysis - Takođe igra koja je napravila za ono vreme čuda sa grafikom i zbog toga mi jedino i bilo interesantna, priča i svet ubrzo dosade. Generalno mi je žao što razviju koncept da prikažu šta sve mogu sa engine-om za grafiku, ali zato gejmplej i imerzija u isti taj svet nemaju dugačak rok trajanja.

Crusader Kings serijal - Strašno sam želeo da mi se drugi deo dojmi, nema šta nema u igri od mogućnosti, ali isto tako mi se ogadila praksa sa beskonačnim DLC izdanjima koje bukvalno morate da pretplatite. I nemaju dobar tutorijal kako brzo i lako naučiti igru, sreća pa ima ludih youtubera koje nije mrzelo da naprave bolje klipove o igri, koji traju po nekoliko sati. Ali ko će sa time da se bakće kada je život odveć brz.

Telltale igre - Probao većinu, rade oni dobro glasovnu glumu i atmosferu, ali džaba kada je izbor nepostojeći, i maltene su sve walking simulatori. I dalje mogu da obrnem Sam & Max, Walking Dead, Wolf Among Us, al i ne mogu da lažem sebe da su igre jer ne nude puno na tom polju osim par QTE koji treba da odu u penziju.

Footbal Manager - Nikada mi nije bilo jasno što se ljudi zabavbljaju gledajuć imena, statistike igrača. I ujedno što nije bilo pre nikakvog gejmpleja da prikazuje sam fudbal, uglavnom su bile one loptice kada se vode partije. Bolje uzmi igraj mini fubal u balonu pa tamo glumi trenera-menadžera nego sedeti i kliktati u prazno.

Farcry - Igrao sam prva tri dela, skidam kapu na grafickim invocacijama za to vreme. Vatra u drugom delu i dalje šuri kako funkcioniše, ai avaj, svaki deo mi je bio baš isprazno iskustvo sa otvorenim svetom i tim silnim događajima koje možete uraditi. I nekako brzi iščili interesovanje da završim do kraja i svaki zadatak, verovatno je u tom periodu počeo da me smara taj sandbox fazon, koji ne doprinosi građenju sveta.

Crysis - Takođe igra koja je napravila za ono vreme čuda sa grafikom i zbog toga mi jedino i bilo interesantna, priča i svet ubrzo dosade. Generalno mi je žao što razviju koncept da prikažu šta sve mogu sa engine-om za grafiku, ali zato gejmplej i imerzija u isti taj svet nemaju dugačak rok trajanja.

Crusader Kings serijal - Strašno sam želeo da mi se drugi deo dojmi, nema šta nema u igri od mogućnosti, ali isto tako mi se ogadila praksa sa beskonačnim DLC izdanjima koje bukvalno morate da pretplatite. I nemaju dobar tutorijal kako brzo i lako naučiti igru, sreća pa ima ludih youtubera koje nije mrzelo da naprave bolje klipove o igri, koji traju po nekoliko sati. Ali ko će sa time da se bakće kada je život odveć brz.

Telltale igre - Probao većinu, rade oni dobro glasovnu glumu i atmosferu, ali džaba kada je izbor nepostojeći, i maltene su sve walking simulatori. I dalje mogu da obrnem Sam & Max, Walking Dead, Wolf Among Us, al i ne mogu da lažem sebe da su igre jer ne nude puno na tom polju osim par QTE koji treba da odu u penziju.
Pa ok su teltalle igre za preći jednom. Meni je Wolf Among Us jedna fenomenalna priča.

Ok je, ali nije ostavilo jači utisak naspram TWD serijala. Bolji su mi likovi tu, iako je u toj priči bilo previše meandriranja. Ako baš žele da izađu iz niše, to bi mogli sa novijim naslovima da učine. I da izbor zaista znači.

Pa ok su teltalle igre za preći jednom. Meni je Wolf Among Us jedna fenomenalna priča.
Jedva chekam dvojku. Prvi deo mi je najbolja Telltale igra, bolja i od Walking Dead. Strip (Fables) je takodje odlichan. No, brzo su me smorile Telltale igre, jer gejmplej je isti, shto znachi da pricha mora da me drzhi. Na zhalost, to nije sluchaj sa vetjinom Telltale igara.

Back
Top Bottom