HZD završnica mi je dosta popravila utisak o igri. Zadnjih nekoliko main misija su bile odlične, a i potrefilo se da su side misije koje sam ostavio za kraj bile dobre.
Onda je došao Frozen Wilds kao šlag na tortu. Praktično sve mi je bilo bolje u odnosu na osnovnu igru. Main quest je odličan, a i sporedne misije su mnogo bolje jer su većinom svedene na jedan deo mape.
Ceo region mi je super, baš je comfy onako zavejan snegom i prošaran jezerima i gejzirima.
Likovi su neuporedivo bolji. Bukvalno Burgrend, prvi lik sa kojim sam progovorio, je zanimljiviji od cele postave u osnovnoj igri. A i onaj blentavi lik u kanalizaciji je bio super. Samo pleme je baš interesantno, pogotovo vizuelno sa onim ludim kacigama.
Nova oružja doduše nisam stigao pošteno da probam, dok se mlaz bacača vatre/leda zauha mene roboti već išutiraju na drugi kraj mape.
Jedino što mi se nije svidelo je lov na Fireclaws. Fuck that shit.
Imam oko 25h u Persona 5 Royal i kako igram sve mi se više sviđa. Nakon što sam zimus odigrao Persona 4 Golden ovo mi je bila jedna od igara koju sam jedva čekao da odigram i za sada opravdava očekivanja.
Igra malo sporije krene i deluje da je tutorial 8h dug, ali kad se konačno "otvori" postaje sve bolje i bolje. Mada betonski Tokio i tavan u krčmi nisu ni približno comfy kao Inaba
Bauljanje po tamnicama mi je bilo najmanje zanimljiv deo u četvorci jer su sve na isti kalup, ali ovde je situacija neuporedivo bolja. Za sada sam očistio dve tamnice i bile su različite i po dizajnu i po gameplay elementima. A i dodatni platforming elementi su dobrodošli.
I borba je unapređena. Sviđa mi se što sada svaki lik ima svoje vatreno oružje, baš je zadovoljavajuće rešetati automatskim puškama. Odlična novina je ako je neprijatelj u nokdaunu može da se pregovara sa njim da ti da item ili personu ako mu poštediš život i ti pregovori znaju biti zabavni.
Školski život je takođe zanimljiv, pogotovo kad te profesor prozove nasred časa dok ti misli lutaju. Osećam se kao da sam u školi ponovo i da me obliva hladan znoj
Likovi su mi za sada nešto manje zanimljivi od postave iz četvorke, ali su i dalje super. Direktor škole me podseća na Palmu pa kad god ga vidim u glavi mi slika kako pravi "bunga bunga" žurke sa učenicama.