Последње две игре које сам завршио су Spider-man и Shadow of the Colossus на PS4. И благо сам разочаран и једном и другом.
Спајди има јако лепу графику и презентацију, супер покретљивост, али је зато прича млака (недовољно су искоришћени ликови из тог универзума), борба једнолична, геџети и одела не нарочито употребљиви и занимљиви (боље ми је то све било у PS1 Спајдермену за оно време), а споредни садржај један од већих грајндова и сморчина на које сам налетео у последње време, у маниру најгрђих Убисофт радова. И HZD и Tsushima су ми много боље легли у том погледу. А читах како је неки сматрају најбољом суперхеројском игром, бољом од Batman Arkham серијала (који нисам играо, али ако је на овај фазон, онда и не намеравам). У сваком случају солидна игра, али далеко од било каквог ремек-дела или топ листе, што се мене тиче.
Кад је SOTC у питању, на PS2 ме је та игра одушевила својим концептом и атмосфером а на бројне техничке проблеме се тада нисам ни обазирао. Стварно је била уникатно искуство и био сам радознао да видим како су то све унапредили и обогатили у римејку. А заправо осим модерне графике и стабилизованог фрејмрејта, све друго је директна PS2 копија. Застареле и болно климаве контроле, које су пре 15 и кусур година могле да прођу, али данас не. Не зна се јел веће мучење јахање или пењање. Гејмплеј идентичан, ништа нису додали или променили кад су већ правили игру од нуле, а не само ремастеровали. Имао сам и неколико гејм брејкинг гличева, пропадање кроз под, заглављивање у зиду, и томе слично. Тако да искуство је знатно слабије у односу на играње оригинала, и ово је један од најлењих римејкова које сам имао прилику да одиграм, и реално потпуно сувишан кад је већ урађен онај хд ремастер за PS3. Ако је The Last Guardian исто оволико мучан и clunky што се тиче контрола, мислим да ћу га прескочити.