• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🤘Metal🤘

Nisam još preslušao sve ali to što sam čuo mi se sviđa. E sad malo mi smeta ta banalna generička opšta mesta kritika društva. Kao nemojte da uništavate Amazon i tlačite Tibet.
Mislim da bi to trebalo da bude nekako subverzivnije i pametnije za takav tip muzike, nemam pojma.

Sve mi se ređe dešava da mi se dopadne metal album na prvo slušanje. Ovi Šveđani me uveriše da se još dobrih stvari može očekivati iz Švedske melo death kuhinje. Clean vokal je ponajviše doprineo da se zainteresujem, ali ima i growl-va, pa me to na momente podseti na Scar Symmetry ali ponovo jače i žešće. Bubnjar je mašinko, i gitaristi prave prelepe rifove koji se posle lako uklope sa refrenima. I naravno da je čitav album konceptualan i o mogućoj apokalipsi kojoj pokušavamo da uteknemo kroz putešestvijem u svemir.

Ovo je ispade album kojeg sam najvise slusao u zadnjih par meseci.

Припит заспао слушајући овај албум. Какво јебено ремек дјело.

Koliko često vam se dešava da ste čuli za neki bend, i da vas je tokom svih ovih decenija mrzelo da ih preslušate?

A onda se desi sledeća situacija, neko podeli na izvesnom muzičkom metal forumu intervju sa pevačem benda Mike Scalzi-jem, u kojem objašnjava kako su uopšte snimili album prvenac.

Verujte mi priča je utoliko bolja što je ukorenjena u realnosti, ali kako je ispripovedana i pošto sam se dobro ismejao na istu, odlučio sam da počnem sa preslušavanjem čitavog kataloga The Lord Weird Slough Feg, skraćeno Slough Feg.

Invisible Oranges interview with Mike Scalzi

Prvi album je poprilično sirov, ali vidi se da su to bili kompetentni muzičari i da iako tvrde da je to sve snimljeno štapom i kanapom, ima tu odličnih heavy rifova kao kod ranih Maiden-a, i dosta uticaja Thin Lizzy rokačine, i sve je nekako upetljano u fantastične lirike koje su inspirisane epskom fantazijom i legendama iz Keltskoga folklora.

Srećno slušanje!

Koliko često vam se dešava da ste čuli za neki bend, i da vas je tokom svih ovih decenija mrzelo da ih preslušate?

Pantera mi prva pada na pamet. Kad sam uopšte počeo da slušam ikakvu muziku, bio im je više manje kraj a retrospektivno sam ih stalno gurao u stranu...

Ispravio sam to i nastaviću da ispravljam hshshs...

Van metala Alice in Chains isto al da ne skačem sad u druge žanrove. Doduše Dirt trpaju na neke opšte Metal liste tu i tamo, mislim da sam tu prvi put i obratio pažnju na njih...

Svaka čast kada si uspeo da odlažeš slušanje iole poznatih bendova. To mi je oduvek bilo čudno da bendovi koj imaju medijsku pažnju prođu neopaženo.

Ne slušam metal i odrastao sam u srbiji, nije teško.

U mom odeljenju u osnovnoj sam prvi doneo metaliku na diskmenu najveće hitove (neki bugarski best off vrvtn) i samo je jedan ortak znao šta je to koji je imao stariju sestru rokerku. Svi ostali su slušali kao na čudo...

Ne slušam metal i odrastao sam u srbiji, nije teško.

U mom odeljenju u osnovnoj sam prvi doneo metaliku na diskmenu najveće hitove (neki bugarski best off vrvtn) i samo je jedan ortak znao šta je to koji je imao stariju sestru rokerku. Svi ostali su slušali kao na čudo...
Apsolutno, ovo! Dostupnost muzike pre pojave adsla je bila jako ogranicena, narocito u manjim sredinama. Postoje desetine i desetine poznatih metal bendova koji nikad nisam slusao ili sam cuo 1/2 pesme. Eto npr Antrax, slusao svega par pesama; pisao sam skoro za Tool, tek sad uzeo da preslusam albume pre toga cuo par pesama...

Sad zapravo kad razmislim samo bendove koji su mi se bas svideli sam uzeo da preslusavam albume, uz to sam preskocio slusanje dosta zanrova metala sve do faksa, a u srednjoj se slusala elektronska muzika uz povremeni black metal.

Meni je najjači Antraks iz 90ih onaj koji je najgori fanovima. Vrh su mi albumi, singlovi, i spotovi od onoga što sam video... Sve sam to otkrio na yt i po raznim listama na internetu jer kad god sam ikoga pitao za Antraks bilo je - ma, ne slušam to bezveze...

Generalno dosta metal bendova volim na neko moje forsiranje i slušanje iz čista mira, preturanje po internetu (Loudwire, Loudersound, Keerang itd....).
Jako malo na preporuke i uticaj drugih, jer većina metalaca koje sam poznavao slušali su neki zvuk koji nisam voleo ni tad ni sad.

Sta tacno mislis pod ovim?
Pa imao sam jednog drugara koji je bio prljava metalika i on je slusao black najvise i onda mi je on davao kasete tipa dimmu borgir, cradle, immortal, emperor... posle sam nabavio jedan mp3 cd

Cimao me je stalno da osnujemo bend iako ni jedan ni drugi nismo znali da sviramo ni jedan instrument (ja drndao one programe tipa fruti) on je posle zapravo i osnovao neki bend, imao sam njihov cd negde :D

Back
Top Bottom