Antique
Well-known member
- Reaction score
- 546
Izvini, promakao mi je drugi dio tvoje poruke.
Postoji mogućnost da se doda druga grafička (to bi npr značilo da na matičnoj ploči pored moje RTX 4060 Ti dodam neku stariju GeFroce karticu poput 8600gt) u računaru koju ćeš preko Qemu koristiti samo za igranje ali ovdje se uopšte ne radi o tome. Ovdje koristiš Qemu kao i sve druge emulatore a taj Qemu koristi tvoju grafičku koju inače koristiš za rad i za igranje. Sjajna je stvar jer npr možeš da ga koristiš i na laptopu.
Opcije za skaliranje rezolucije (recimo stara 640 * 480 rezolucija na novim ekranima) postoje
Što se tiče Virtuelnih mašina, možeš ih imati više. Jedna za Windows 98, druga za Windows XP itd. Htio sam da pokrenem topic u vezi ovoga ali nikako da se nakanim
Evo baci pogled na ovaj video, dobar je za početak
Nisam se nikad udubljivao u to jer(na zalost) imam i dan danas tonu autenticnog hardware-a iz Win98 i XP doba. Spomenuo si da neke igre sa starom verzijom WineD3D imaju slabije performanse, u sustini to me je zbunilo jer mi ne deluje da bi ijedan iole nov CPU+GPU combo trebalo da ima ikakve probleme da tera te igre pa sam krenuo da razmisljam o svim ovim drugim slucajevima.

1. Pogledaj global.json (ako postoji)