• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Prosto mi je neshvatljivo kako nema prostor za veca raznolikost: Potraznja nikad veca - Raznolikost nikad manja.
Pa evo ja cu ti odgovoriti, to je tako, zato sto smo mi musterije odlucili da bude tako...
Musterije su se odlucile samo za Iphone, Samsunge i Xiaomije, a ostali ne postoje...
LG je bio drugaciji u svakom smislu, drugaciji mobilni, generacijama, i bio je fenomenalan telefon, ja sam ga imao, ali dzabe kad ljudi nisu hteli da ga kupuju, ljudi oce na siguricu, sta je provereno i ono je najpoznatije, pa samo to i uzimaju.
Sony je isto imao vrhunske mobilne, fenomenalan dizajn, zasto su oni propali, nisam siguran, mozda zbog cene, secam se da su bili bas skupi.

Meni je najvise zao Huawei-a, koji je razbucao sve i ujebase ga ameri...

Tako da eto ti odgovora, mi musterije plus to kako svet funkcionise danas...

Meni nije jasno zašto niko neće da proba OnePlus skim god da sam pričao on ma ni da čuje. Iphone, Samsung i Xiaomi a ostali kao da nepostoje.ruku na srce sad su svi odlični i realno mizerne razlike u OS ali ljudi koji su npr protiv Samsunga ili Xiaomia neće da probaju 1+ nego će pre i nothing phone uzeti nego njega

LG je bio drugaciji u svakom smislu, drugaciji mobilni, generacijama, i bio je fenomenalan telefon, ja sam ga imao, ali dzabe kad ljudi nisu hteli da ga kupuju, ljudi oce na siguricu, sta je provereno i ono je najpoznatije, pa samo to i uzimaju.
LG je od modela G4 postao sigurica, ali da će korisnik istog sigurno fasovati boot loop na svom telefonu, zbog hladnog lema, tj. prekida kontakta komponenti (čipova) sa PCB-om. Da je to bio problem samo kod tog modela, ne bi bilo toliko strašno (i Samsung je 2016-e imao debakl sa samozapaljivim baterijama u Note 7 telefonima), već je problem sa boot loop-om imalo još četiri modela njihovih telefona i to: G Flex 2, Nexus 5X (koji sam imao i prodao na vreme), V10 i G5. To je LG (opravdano) koštalo reputacije koju je imao na tržištu telefona i korisnici jednostavno nisu više imali poverenja u njihove modele.

Last edited:
OnePlus sam kupovao tamo do 5T dok su davali puno za relativno malo para, sad su preskupi, servisi nepostojeći, resale value jako slab.

pričaš stvari koje nemaju veze samo sa OnePlus.svi telefoni bar androidi su bili malo platiš da više klatiš ali to odavno više nije slučaj i to nema veze sa 1+ takođe se odnosi i na resale ni jedan android ne vredi para posle godinu ili dve dok apple drži cenu visoku i posle nekoliko godina to je prosto tako i nije samo do OnePlus.ali realno i jeftini je od Ultra Samsunga i Ultra Xaomia a jedino u kameri možda zaostaje za njima u ostalom stvarno ne

U vremenom kada su mobilni telefoni opsteprisutni kod svakoga i postoje 5,76 milijardi jedinstvenih korisnika mobilnih telefona da ti se izbor sveduje na Apple / Samsung / Xiaomi i jos 2-3 brenda mi je neshvatljivo.
Nokia, Motorola su bleda senka onoga sta su bili nekad, a imaju brend iza sebi... steta sta su postali kineski generic shit.
Huawei blokirali su ga zbog corpo razloge, HTC propo, LG propo, Sony eno ga na staklenim nogama... Microsoft odlucio da nema vise para za bacanje.
Prosto mi je neshvatljivo kako nema prostor za veca raznolikost: Potraznja nikad veca - Raznolikost nikad manja.

I? Na sta smo se sveli? Bukvalno neznam sta odabrati za iduci telefon posto je izbor katastrofalan.

Ne ide mi se sa Xiaomi bas zbog tog HyperOS sranje koje stavljaju i neka njihova bezvezalna resenja pa sad jos i agresivno furanje AI alatke.
Samsung - NE! Zakleo sam se davno nece to sranje u mojoj kuci.
I ostaje mi Pixel kao genuine Android iskustvo bez bloatware-a ili da mozda menim tabor i predjem na Apple OS a ne zelim jer ce poceti da me agresivno stavlja u taj njihov eko sistem, a to kosta novce :)
Nokia i Motorola su kineski brendovi već neko vreme. Tako da ne očekuješ ništa drugačije od njih.

A razlog zašto se sve svelo na Samsung,i Xiaomi i Apple kod nas je prsto rečeno imidž. Samsung je ekvivalnet za kvalitetan android, Xiaomi za vrednost a iPhone za klasu.

Xiaomi je prvi agresivno krenuo sa podbrendovima koje je jasno promovisao kao svoje da pokrije svaki značajan segment tržišta. Poco za brzinu na uštrb ostalog, Redmi za najnižu klasu, Redmi note za klasu iznad, Mi lite za sledeći nvio i Mi za najviši. Od pokušaja su odumrli Mix koji čiji ekrani su postali samo normalnost svuda i Blackshark koji je bio gejming brend. Da ne spominjemo njihovu ambiciju da postanu one stop shop za svu elektroniku u kući kao i da stvore ekosistem kao što ga imaju Apple i Huawei (u kini)

Od značajne konkurencije kod nas imaš još Oppo/Realme koji je nadređen inače One+ u BBK strukturi.

Last edited:
Imate preporuku kako najjednostavnije prebaciti sve sa jednog Android telefoan na drugi?

U principu i ne bih prebacivao slike i fajlove nego samo nalog i aplikacije pa ako mogu malo da ubrzam proces bilo bi super.

Ja kada god sam prelazio na novi mob kod mene i kod rodbine, kada se ulogujem na novom mobu u google nalog, on odma ponudi da skine aplikacije koje su bile prisutne na starom mobu [uz opciju da sam biras koje appove hoces/neces].

Verovatno je bitno da je upaljen sync sa Google nalogom, ali to uglavnom svi drze popaljeno.

Samsung ima svoju aplikaciju SmartSwitch, koristio sam je kada sam prelazio sa Xiaomija na Samsung. Sve je kompletno copy pasteovao, milina. Možeš dva uređaja povezati bežično ili Type-C kablićem.

Samsung ima svoju aplikaciju SmartSwitch, koristio sam je kada sam prelazio sa Xiaomija na Samsung. Sve je kompletno copy pasteovao, milina. Možeš dva uređaja povezati bežično ili Type-C kablićem.
Treba neki Samsung nalog pretpostavljam?

Aj probaću to onda, kapiram neće da baguje između dva Samsunga.

To kopira i sve fajlove?

najednostavnije i najlakše ti je da google na google.uradiš backup google naloga sa starog telefona izabereš šta sve backupuješ i onda samo na novi telefon to sve povratiš ja tako radim godinama i prezadovoljan sam jer mi sve vrati i app i logins i sve sitnice što ti trebaju

Jel počeo google backup da bekapuje SMS? To je bila glavna mana kada sam zandji puk pokušavao.

Back
Top Bottom