• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Hogwarts Legacy

Dosla mi ova igra na red, pravo iz bronzanog foldera, reko ajd da probam.
Nisam neki fan tematike, nisam citao knjige, a film sam pogledao samo jedan u serijalu, mislim da je bio onaj prvi, svideo mi se.

Odigrah nekih pola sata, sat, very first impressions...

Prvo sam mislio da cu u igri upravljati sa Harijem Poterom... bas sam se iznenadio i razocarao kad sam video da to nije slucaj.
Ne znam dal je igru pravio EA, ali oseca se ko EA igra, ko sto je EA pravio Gospodare Prstenova... znaci fazon hodas, pratis nekog, a ono kamera sama se okrece levo desno, ti samo trebas da drzis napred... dosta toga je nekako automatizovano i prilagodjeno za najmladju publiku, ne svidja mi se to, ali je ocekivano.
Dodjes do klifa, ne mozes da padnes, jbg nije sve Dark Souls... igra ti sama aim-uje na neprijatelje, moracu da vidim u opcijama dal ima nekog postenijeg nacina za igranje.

Kad progutas sve to, i pomiris se sa time da su sve karte bacili na to da igra bude sto je zabavnija moguce... bude lakse...

Produkcija je visoka, pazilo se na dosta detalja i sitnica, ali isto tako grafika ne odusevljava, nema neki wow faktor, vec je blend, flat... ko da ima neki filter koji dosta omeksava sliku, igrao sam bez ray tracinga, probacu sledecu turu da ga ukljucim da vidim dal pomaze, mada koliko sam ranije istrazivao, RT ovde ne donosi nista, a kosta dosta sto se tice performansi.

Igrao sam preko dualsense-a i preko kabla, i nije bilo nikakvih vibracija, iako su mi ukljucene u meniju, moracu da istrazim zasto.

Videcu koliko ce me igra drzati, obzirom da nisam fan tematike, open world-a, i previse dijaloga, kojeg bi ocekivao da ima u skoli, ali nije mi nesto smetao dijalog do sad, simpaticno je odradjeno, kvalitetno... bice ovo mixed bag, ako izdrzim 5 sati, mozda i klikne i onda cu je verovatno i zavrsiti, a ako ne izdrzim bice rani uninstall.

Dobro radi igra, morao sam da iskljucim frame gen, jer mi ne da da ukljucim vsync, a potreban mi je vsync jer je choppy as fusk bez njega, tearinga na sve strane.
Dobro radi u 4K, ne pada ispod 60fps-a za sad, videcemo kako ce biti na drugim lokacijama i kad krenem da experimentisem sa RT-om.

kdgxvXS.jpeg

Ne bi to nista pomoglo, igra je vise film u kojem se nista ne desava, samo likovi blebecu ko babe, ovo je dosadnije i od bilo kog filma...

Jesam i to mnogo duže od ove igre i više uživao... Dakle čak je i DS manje dosadan...

Nakon par losih igara najzad naleteh na jednu odlicnu. Moram da priznam da nisam neki fan Harija Potera. Valjda sam bio premator kada su filmovi-knjige postali popularni. Video sam da su ovde mnogi hvalili igru ali sam ipak ostao skeptican dok ne probam. To sto nisam ocekivao previse je samo povecalo moje odusevljenje postepeno otkrivajuci koliko je igra zapravo dobra.

Posto nisam znao mnogo o igri u pocetku sam mislio da je svet igre samo zamak i njegova bliiza okolina. Kada sam najzad otkrio koliko je svet zapravo veliki i sta sve moze u njemu da se radi odusevio sam se. Odlicne tehnikalije, vrhunska produkcija, zanimljiva borba koja se unapredjuje otkrivanjem novih magija sve do kraja igre. Zanimljiva glavna prica mada i neki sporedni zadatci ne zaostaju mnogo. More opcionih stvari koje se mogu raditi po mapi. Neke su dosadnjikave ali je vecina zanimljiva. Odlicno resen inventar i napredak lika.

Nisam puno ocekivao a dobio sam jedan punokrvni RPG. Igra je masivna i duga. Nisam otkrio bas sve sporedne stvari ali mislim da za 100% prelazak treba bar 100 sati. Odlicna igra za svaku preporuku i ako niste fan Hari Poter tematike.

Back
Top Bottom