• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Hogwarts Legacy

Ne bih imao ništa protiv da je locked fps prvo optimizovan i 'zakucan' na 30/60/120, ovako ne valja ni u jednom modu.
Pravo PC-jašenje i lenjost, samo nedostaju još pojedinačni detalji da se podešavaju.
Pa ja sam misljenja da igre nikada nisu bile locked 30, 60. Jednostavno smo ili navikli na slowdown npr u NES i SNES eri, ili jednostavno nismo primecivali povremene padove. Naravno postoje primeri igara koje su bile locked 99% vremena, ali ima tih primera i danas. Danas zivimo u vremenima kada se to sve moze kvantifikovati pa smo krenuli da cepidlacimo. Overall mislim da je ovaj sadasnji pristup ako nista drugo overall bolji od PS360 ere gde su igre imale i los i unlocked framerate :D. Sada barem mozemo da biramo koji nestabilni framerate zelimo.

Ubi me sttuter. Bukvalno nema pravila, kad radi kako treba radi preko 60 ali onda krene da chopuje igra kao luda. Vrlo cesto u cutsceneovima tako da nije do toga sto se dogaja u igri. Cak sam i mod ascendio koji kao popravlja instalirao, jeste bolje, ali je i dalje uzasno. Menjanje setinga prakticno ne menja nista, medium ili ultra, igru jednostavno ne zanima. Da li je neko imao ovakvih problema i da li ih je resio?

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Ubi me sttuter. Bukvalno nema pravila, kad radi kako treba radi preko 60 ali onda krene da chopuje igra kao luda. Vrlo cesto u cutsceneovima tako da nije do toga sto se dogaja u igri. Cak sam i mod ascendio koji kao popravlja instalirao, jeste bolje, ali je i dalje uzasno. Menjanje setinga prakticno ne menja nista, medium ili ultra, igru jednostavno ne zanima. Da li je neko imao ovakvih problema i da li ih je resio?

Ja sam imao na pocetku malo nesto, sad radi korektno, kontam ispecovali.

Isto, kod mene stutter mess sto bi se reklo. Probao sve i svasta, i sa dlss i bez dlss-a, isto tako i rt on/off...ne vredi, jeste da to radi izmedju 60-110 frejmova u Hogwortsu ali svake sekunde nesto koci i stuteruje a igra ne izgleda nista spec.
Igram pirata doduse, mislim da je ta verzija pokvarena ali opet drugar jedan sto ima original kaze da njemu sa 4090 izbacuje malo malo i cak prijavljuje da nema dovoljno vrama XD
Kod mene je pao uninstall jer u Hogsmeadu mi kreshuje posle 5min non stop

jesi proveravao temperature? da ti ne throtluje nešto...
Ni blizu, cpu oko 70, gpu jedva 80 pipne.

Ni ovo revanovo ne radi, to sam prvo probao. Jos pre moda.

Nula crasheva sam imao doduse, izgleda je i to premija.

Pozdrav svima koji ovo citaju :) izvinjavam se sto malo kasni opis igre i moj utisak o njoj ali nisam mogao ranije jer samo oko 100 sati sporednih stvari i istrazivanja imam a ostalih 20 do 30 sati je prica pa nisam imao celokupan utisak o prici a nisam zeleo da pogresim nesto.Pokusacu sto bolje da opisem i prenesem moj dozivljaj o Hogwarts Legacy :)

COMBAT: Combat u HL je jedan od najboljih i najzanimljivih real time borbi koji sma ikada doziveo iz bilo koje igre.Toliko je kompleksan(pruza ti dosta razlicith spelova i opcija kako da napadas)U svakom trenutku imate mogucnost da birate izmedju 4 spella po kvadratu(od ukupno 4 kvadrata sa 4 spela znaci imate 16 spelova koje mozete da koristite u borbi)Spellovi imaju 4 kategorije ljubicasti,zuti,crveni i zeleni.Zuti zaustavlaju protivnika ili ga zalede ili usporavaju.Ljubicasti ga isto onesposobe da lebdi u vazduhu bespomocan ili da ga tresnu od zemlju.Crveni su borbeni vatra,bombara i slicno i koriste se za direkt damage.Zeleni su unforgivable curses.Nenormalno je koliko ima kombinacija izmedju ove 3/4 kategorije spelova da bih mogao jos dosta da pisem ali ne bi moglo sve da stane u post :D mega je zanimljivo to sve isprobavati i kombinovati.Treba da pomenem i ancient magic koji lepo izgleda i mocan je ali su efekti sta ce te izvesti random sto je po meni promasena karika igre i nema nikakvih nadogradnji.Spellovi mogu i da se nadogradjuju

ENEMIES: ovo mi je prva najslabija karija igre prvo jako je malo razlicitih neprijatelja koji se stalno pojavljuju drugo svako od njih ima isti patern napada koji nema vise od 2 3 napada(bosovi imaju max 1 2 i uvek su isti za taj type of enemies)dok ovi minioni imaju malo vise ali opet sve se svodi na isto i lako se zapamti i nauci.I tezina igre je losa po meni kada sam ja igrao igru na hard pa vi zamislite koliko to nesto nije uredu :D bilo je zanimljivo na hard jer kada nadogradite lika na max postajes OP i na normal je prelako a na hard je dovoljno izazovno cak te nekad napadne 2 protivnika uj isto vreme pa treba brzo da odregaujes i da se snadjes u datom momentu blok napad roll..Neprijatelji cesto koriste obojeni stit i morate izabrati boju spella koja odgovara boju stita njihovog

CHARACTER CUSTIMIZATION: Je dovoljno bogat ima mnogo odela,sesira,maski i slicnog da vas character izgleda lepo i drugacije i svakvakve kombinacije mogu da se urade.Postoji i crafting da se prispoji na odelo i dobijas razne efekte buff odbranu napad za razlicite spellove i slicno.Odela mozete ili kupiti ili naci u kovcegu po mapi ili dobiti iz questova.Postoji razliciti rarity od zelenog ljubicastog i narandzastog sto se odnosi koliko je jako ili slabo taj deo odela i koliko mozete da ga nadogradite.U svakom trenutku mozete izabrati kako ce te videti deo odela koji ste equip ili da promenite da ga vidite drugacije

EXPLORATION: Svet i mapa su veliki ali ne preveliki.meni se licno ne svidja kako je mapa i svet dizajnirani em sto ima bezbroj ikonica koji ne mogu da se ugase ili smanje(tipa da ostavis samo ikonice koje zelis)ne moze ni da se rotira mapa a sklorujes je odozgo na dole..Svet i mapa su sto se mene tice prelepi i dovoljno razliciti vizualno da bi uzivali leteci na metli ili hipogrifu :) sve je super brzo i nema loading screens.Lako je se snaci na mapi gde da idete i sta da radite svi questovi su vam oznaceni kliknete na njih i odmah postaju aktivni u vasem quest logu.Exploration quests su cool ima ih podosta jesu copy paste ali nisu smor osim merlin quest line koji ti omogucava da dobijes vise prostora za skladiste odela koje nisam radio jer ih IMA 95.Sve ostale sam presao (jedino nisam sve kovcege sakupio ali jako mali broj sam propustio)

HOGWART: je ogroman ali stvarno i svakakvih pazzle ima i svast da pronadjes i otkljucas i naravno top je dizajniran i mozes da se interaktujes sa dosta objekata tipa mozes caj da pijes

ROOM OF REQUIREMENT: Simpatican deo igre gde brines o zivotinjama koje pre toga uhvatis sa tobrom ko iz Fantastic Beasts and Where to Find Them.U room of r mozes da custimiza sve i svasta od namestaja do crafting stvari i za potions.Isti sucaj je tu gde su zivotinje mozes da ubacujes da se one igraju i da jedu imas cak mogucnost i da se pare i onda dobijes malog Nifflera :D Jos da kazem da imas 4 sobe gde mozes da smestis zivotinje i mapa tih soba je bas velika po meni tako da je to skroz cool

QUESTS i CHARACTERS: Ovo je po meni druga naslabija karika igre.Daleko od toga da su losi ali glavna prica je bas flat,bland i linear bez ikakvog plot twist i tek na kraju ti daje neku mogucnost da biras kako ce tvoj lik da postupi na sto ja mislim da isto nema neku znacajnu ulogu u igri i da nesto menja bitno.Companion quest su super zabavni i zanimljivi ima ih oko od 10 do 13.Dijalozi su dobri su ali nista posebno par puta su me samo zasmejali a rastuzili mozda 1 ili 2 puta.po meni animacije i glasovna gluma su best to date ali ne i za sve likove u igri(za animaciju to mislim)dijalozi su kratki i jasni i jako slabo ima da se prica da bi upoznao nekoga.postoji to ali ni blizu dovoljno.Side questovi koji nisu od companiona su mali i brzo se zavrse mada dovoljno su zanimljivi da ti ne budu dosadni.Likova u igri nema mnogo i pojavljuju se samo jednom ili dva puta bukvalno nisam nikoga(skoro)zapamtio osim main likova i main sporednih likova(ne mogu bolje da se izrazim da ne spoilerujem te stvari)Dodao bih za kraj da je po meni jako lose dizajnirano kako su quests i exploration podeljeni kad ste sta otvara i otkljucava kad dobijas koji quest kako ga dobijas i kad sta treba pravilno da uradis u igri da bi ista bilo znacajno.Dacu mali primer ako samo radis questove otkljucavas sve i svasta ali da bi otkljucao sve bitne mehanike igre i gameplay dodjes skoro do kraja igre i onda nema poente po meni raditi bilo sta drugo tipa exploration i njihovi questovi itd.Po meni moglo je to mnogo bolje da se uradi...

Izvinjavam se ako je ovo sve bilo previse i nadam ste da ste uzivali citajuci i naravno nadam se da sam pomogao nekome da odluci da kupi ovu fantasticnu igru :) Hvala

Moja ocena je: Pravo uzivanje(8.5)

Presao sa zenom. Sta znam, nije losa igra nikako ali je prazna, supljikava, ne znam sta bih tacno rekao.

Performanse necu da uzimam za zlo, sta je tu je for now. Svi questovi osim storyja su tragicno losi, svet je copy paste, ima kao 4 i po vrste neprijatelja, challenge je bas onako light ali zabavio sam se.

Posle ragnaroka, za dva koplja gora igra lagano ali i dalje dobra. Ko je iole zainteresovan za tematiku, treba da odigra

Back
Top Bottom