• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 Switch PC Sea Of Stars

Poceo da igram malo, nije lose za sad, simpaticno, ugodno za igranje, mada ima tonu texta, sva sreca kratak je za sad...
Smesno mi kako likovi koji te prate, to rade u korak preslikano, pa tipa uradis cik cak ili neku zajebanciju, oni sve to ponove :D
Nije da je moj zanr, ne znam dal sam nekad neki JRPG zavrsio, ovo sva sreca nisu pravili japanci, pa mi se mozda i svidi ko zna, videcemo koliko ce me drzati...
Grafa je simpa, voleo bih da je ostrija, def nije vau, ali je umetnicki lepo, kao sto to obicno biva u indie igrama...

Extra mi je mehanika tajminga udarca, da kad zamahnes da udaris, ako brzo stisnes jos jednom dugme za napad, udarice sa vecim damage-om, isto tako kad blokiras, ako pritisnes taster u trenutku kad neprijatelj udara (tipa parry), nanece ti manji damage... a najjace mi je kako se koristi za neke magije, tipa bacis neku magiju koja kad ti se vraca, udaris je i ona opet ide ka neprijatelju i tako sve dok ne omasis, very cool...

Tehnicki, osvetljenje je najimpresivnije uradjeno, kad nesto baca svetlost, izgleda to dinamicki, ko neki fake ray tracing.

Last edited:
Igrah jos igru, sve vise mi se svidja, ugodno je igrati, moze da se igra satima, da se ne oseti, neki opusteni Zelda vibe...

Lepo su odradili i inventar i trgovanje, sve odmah lepo pise ono sto treba da pise, tipa kad kupujes oruzje, odmah ti prikaze kakvo je u odnosu na tvoje trenutno i kad ga kupis, odmah ti nudi da ga equip-ujes i zatim ti odmah nudi da prodas svoje staro oruzje, sve u par klika, ovo je neko radio ko i sam igra igre, te zna sta igraci zele.

Tu je i pecanje i kuvanje, sve simpa...

Svidja mi se interaktivnost na mapi, mozes da se penjes, skaces, mozes da skocis u vodu da plivas itd...

Nivo tezine se podesava tokom igre, kako otkrivas odredjene relice i onda imas izbor ako aktiviras neki od njih, nudi ti neko olaksanje, samo dva sam ih dobio za sad, ali pretpostavljam da ti kasnije nude i da sebi otezas igru, tako da je tezina podesiva u svakom trenutku.

Jedine dve male zamerke koje imam do sad su nedostatak bilo kakve mape (a javi se potreba), kao i to sto ne mozes da skaces kad oces, vec na samo predvidjenim mestima za to, ali nista strasno, ne smeta puno za sad.

Ehh da, ni vibracija ne radi iz nekog razloga na mom dualsense-u.

Last edited:
Prešao sam sinoć igru. I jedva čekam neki nov sadržaj da joj se ponovo vratim.
Priča je sasvim ok, neće vas oduvati. Ima dosta zapleta preuzetih iz igara čije elemente pokušava da emulira. Ko je igrao Chrono Trigger i Mario RPG igre, odmah će ih prepoznati. Gde najviše sija to su likovi. Skoro svi su izuzetno simpatični. Sad, malo je teško izabrati reči a da ne spojlujem, pa neka ostane na tome.
Uopšte nema grajnda. Igra ni u jednom trenutku (barem ja nisam osetio) veštački ne nameće neki sadržaj da bi joj što više vremena posvetio. Svaki encounter traje sasvim dovoljno. Svaki gimmick i mehanika se koriste od trenutka kada ih naučite, pa do kraja igre, u nekim normalnim dozama.
Igra je uglavnom laka. Postoji samo jedan relic koji će povećati težinu, a njega možete da nađete tek pred kraj igre, tako da je nešto što bi imalo smisla koristiti za NG+.
Platina nije teška uopšte, niti zahteva previše dodatnog vremena. Ja barem volim svuda nos da zavučem, pa sam pred kraj imao svaki collectible. Ako nešto zafali, igra će vam sama dati hint. Mislim da su mi ostala 2 ach, ali sačekaće neki DLC.

divna je igra stvarno od pocetka do kraja
da se ne ponavljam al jako je prijatno odigrati ovako nesto pitko
i meni najvecu snagu igre cine sporedni karakteri

lepo uvode nove fazone u igru tako da nista nije smor
sem 2 stvari:)

combat je postao dosadan prilicno brzo, takodje ima gomila (uglavnom skipable) trash mobova
bossovi su recimo ok, al to sam posmatrao vise iz ugla price
nije to nista lose...samo je previse jednostavno, repetativno i turn based sa animacijama likova ume da smori posle nekog vremena

platina nije teska ali ni ne cini uslugu igri (20-30 sati ne bas zanimljivog extra efforta uz otezani polovicni ng+)
meni nije prijala tbh trebao sam da prekinem cim sam odradio true ending...al jbg

no...to su mi i jedine zamerke i kad se setim nekih momenata iz igre sve im prastam <3

Zavrsih sinoc igru. Citah dosta hvalospeva po netu, neki su cak isli toliko daleko da tvrde kako je igra bolja od Chrono Trigera. Predpostavljao sam da je igra odlicna ali to poredjenje sa legendom me je malo intrigiralo. Sada po zavrsenoj igri me mogu reci da je bolja od CT ali je opasno blizu.

Dizajn sveta, likovi, prica se mogu opisati u jednoj reci simpaticno bas mi je lepo leglo. Borba je dovoljno zanimljiva i raznovrsna da ni jednog trenutka ne bude dosadna. Jedino animacije kod specijalnih poteza mogu da dosade i to zato sto se ne mogu prekinuti ali srecom ne traju predugo. U zavisnosti od pomoci koje koristis borba moze biti smesno laka ali i solidno teska pogotovo kod bos borbi.

Sada dolazim do najveceg kvaliteta ove igre. Dizajn dungeona je vrhunski na svakom koraku zagonetke za prolaz dalje. Najace je sto su skoro sve vrlo logicno osmisljene da uopste nema zastoja. Cak i kod nekih malo tezih nisam mnogo mozgao. Sta reci sve je osmisljeno vrhunski. da je igra i duplo duza ne bi mi dosadilo da napredujem kroz dungeone.

Za kraj kada je neka Jrpg igra stvarno dobra obicno napisem da preporucujem svakom ljubitelju zanra. Za razliku od drugih ovu igru mogu da preporucim svima. Steta bi bilo propustiti ovakav biser.

Back
Top Bottom