• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Ne-aktuelni filmovi

Atomic-blonde-poster-3.jpg

Atomic Blonde - zabavan, fino tece, scene borbi su veoma dobre, zanimljivo uradjene i prikazane, dosta dobro se osete ti udarci. Ima jedna dugacka fake-one-shot scena, traje skoro 10min, bas je dobro izvedena i highlight je filma. Film takodje lepo izgleda i soundtrack je dobar, sto dodatno upotpunjuje celokupan smek. Sto se price i likova tice, ne ocekujte tu nesto posebno.
Sasvim dobar akcioni film sa odlicno reziranim tucama, sto i ne treba da cudi posto je reziser David Leitch.

Charlize ❤️

7/10

Pogledao sinoc sva 3 Cube filma (zadnji put ih gledao pre vise od decenije).
Prvi i dan danas odlican (jes da ima malo cheap foru pred kraj, al oprastam im).
Drugi deo ima cool fora, al je def previse trippy i fantazija, prvi je odlican zato sto je delovao realno, kao da je neko zapravo i mogao da napravi to, a ovo iz drugog dela je pure SF :D
Treci deo je lulzy af :D Ima par OK elemenata, al je def najgori i moze se slobodno skipovati.

Danas ponovo odgledah prva dva Blair Witch-a, mozda sutra pogledam onaj noviji (kojeg se najmanje secam, a gledao sam ga pre 5 god za razliku od ostalih pre 20+), mozda ne :D

Prvi mi je mehcina totalna, zahvalan sam mu na pokretanju found footage zanra, al def nije nesto dobro ostario. Nije uzasan, al def mi nije imao efekat kao sto je imao pre 25 god kad sam bio klinja :D Atmosfera je OK, al nekako fali creepy factor, mnogo boljih filmova ovog zanra je izaslo od tada.

Drugi deo je imao mnogo hejta back in the day, al meni je i tada bio OK, a sada posle ponovnog gledanja bio mi je cak zanimljiviji od keca. Iskreno mislim da je skroz korektan film, mozda da je malo kasnije izasao bi bolje prosao. Ovako kontam da su ljudi ocekivali nesto drugo od njega, ne znam ni sam sta. Svakako nastavak nisu morali da rade to stoji, ali kao standalone film je okeish.

Perfect Days 2023

Bio je nominovan za najbolji strani film i izgubio je, očekivano, od The Zone of Interest.
Bogami, moram da kažem da mi je ovo vrlo dobar film, uživao sam gledajući svaki kadar i svaku scenu, mnogo je nenametljiv i nekako nepretenciozan, milina za gledati. Glavni glumac pokidao, kao i režija. Po meni je ovo bolji film od The Zone of Interest, mnogo mi je bolje legao. Razumem zašto je izgubio Oskar, ali da je bila bilo koja druga godina, verovatno bi uzeo nagradu.
Preporuka od mene.

ocena (jaka) 8 od 10

12th Fail (2023)

Polu-istinita prica o liku koji pokusava da iz sirotinje upise kurs/skolu za drzavnog inspektora/komandira u policiji (nesto tako, neka visoka pozicija u tim organima). Fora je u tome sto izuzetno mali broj ljudi upisuje svake godine, a bukvalno na stotine hiljada ljudi se prijavi, tako da je konkurencija neverovatna.
Moze se reci da je ovo coming of age film, posto prati odrastanje glavnog lika i kroz njegove oci prati dozivljaj jednog skroz novog sveta. I kada gledamo samo te elemente, film je odlican, ima sve sta treba da ima jedan zanrovski film tog tipa. Problem je medjutim u samom ritmu (pacingu), u kome na momente film izgubi nit i razvodni se bespotrebno. Ne pomaze ni to sto film traje 2 i po sata.

Rezija je sasvim korektna, montaza takodje. Glumci su dosta dobri i mislim da su super uradili posao sa onim sta su imali. Misljenja sam da je ovo moglo sve upakovati u recimo 2h i da bi se dobio efektivniji film.

Film nije u rangu 3 idiots, Dangal ili RRR po produkciji, ali se vidi da je radjen smisleno i da je uradjen dobar zanatski posao (svi standardi kvaliteta proizvodnje su ispostovani - rezija, scenario, drama, dijalozi).

ocena 7/10

Danas ponovo odgledah prva dva Blair Witch-a, mozda sutra pogledam onaj noviji (kojeg se najmanje secam, a gledao sam ga pre 5 god za razliku od ostalih pre 20+), mozda ne :D

Prvi mi je mehcina totalna, zahvalan sam mu na pokretanju found footage zanra, al def nije nesto dobro ostario. Nije uzasan, al def mi nije imao efekat kao sto je imao pre 25 god kad sam bio klinja :D Atmosfera je OK, al nekako fali creepy factor, mnogo boljih filmova ovog zanra je izaslo od tada.

Drugi deo je imao mnogo hejta back in the day, al meni je i tada bio OK, a sada posle ponovnog gledanja bio mi je cak zanimljiviji od keca. Iskreno mislim da je skroz korektan film, mozda da je malo kasnije izasao bi bolje prosao. Ovako kontam da su ljudi ocekivali nesto drugo od njega, ne znam ni sam sta. Svakako nastavak nisu morali da rade to stoji, ali kao standalone film je okeish.
Ja sam bas voleo drugi film, jbg klinac bio realno, muzika mi bila top.

Screenshot-4.png

Speak No Evil

A Danish family visits a Dutch family they met on a holiday. What was supposed to be an idyllic weekend slowly starts unraveling as the Danes try to stay polite in the face of unpleasantness.

Eto u kakvu situaciju upadnes jer ne zelis da ispadnes nepristojan. Skandinavci znaju da odrade tu atmosferu od koje te podilazi jeza. Tenzija, koja se polako povecava, kida tokom celog filma i bas stvara nelagodan osecaj.

Ono sto sve malo kvari su odluke likova koje prave tokom filma. Svestan sam da ih u nekom obimu mora biti, pogotovo u ovakvim filmovima, ali sam i misljenja "a daj, brate, zasto". Bez obzira na to, zbog te atmosfere se film iskupljuje i vredi ga cak samo zbog toga pogledati. Tempo je odlican i nema nikakvog bespotrebnog lutanja ili ostajanja u sceni vise nego sto je potrebno.

Najavljen je americki rimejk sa Jamesom McAvoyem, ali sumnjam da ce uspeti da pridje blizu originalu. A ako skoro nista ne menjaju, vec ce copy-paste biti, ne vidim ni potrebu za tim filmom.

8/10

Last edited:
Pogledao sam Blade Runner. Film odlichno izgleda, neki od kadrova su mi bili prelepi. Ne deshava mi se chesto da vishe puta pauziram film kako bih razgledao shta sve vidim na ekranu. Na zhalost, gotovo sve ostalo mi je ispod proseka. Pochne fino, ali na kraju mi ceo film deluje zbrzano i naivno. Chitao sam posle da ima i verzija filma gde na kraju Deckard drzhi nekakav monolog na temu zashto ga Batty nije pustio da padne. Kapiram da bih josh vishe bio smoren da sam pogledao tu verziju.

Mozhda sam ochekivao previshe od filma jer mi ga je vishe ljudi nahvalilo. Film obradjuje neke zanimljive teme, ali ne zalazi preterano duboko u njih. Uglavnom nemam problem s time, ali mi u ovom filmu deluje kao nekakav oslonac koji bi trebalo da zamaskira odsustvo dubine.
Ne kazhem da je losh film, daleko bilo, ali meni nije legao.

Najbolji deo filma je Rachael, prelepa je.

1717055812709.png

Rutger mi se jako dopao, mislim da je odradio odlichan posao. Osmeh nakon "Time to die" je neshto najbolje shto sam skoro video. Svaka mu chast.

Nedavno sa cerkom odgledao prva dva Terminatora. Au kakva je filmcina drugi deo i dan danas. Ko bi rekao da je snimljen 91 godine. Nisam ih gledao 100 godina pa sam neke stvari pozaboravljao sto je doprinelo jos vecem uzitku pri gledanju. Prvi put sam gledao jedan za drugim. Odlican je prvi deo ali se na svakom koraku primecuje koliko je dvojka sve podigla na visi nivo.

Mislm da sam pricao na diskordu razlog gledanja ovih filmova sa cerkom. Nesto ja i sin u razgovoru pomenemo Svarcenegera a cerka pita ko je to. Ja je iznenadjeno pitam ne znas ona odgovori po imenu mi lici mi da je neki fudbler u pitanu ili Hitlerov pomocnik. Reko nikada nosi cula za Terminatora ona jok. Pa je zato morala da padne edukacija. Posle prvog dela nije bilo preterane reakcije ali posle drugog je morala da prizna da su i nekad pravljeni dobri filmovi a ne samo u poslednjoj deceniji.

poster.png

Don't Look Now - Slow burn misterija/triler sa Julie Christie i Donaldom Sutherlandom, sjajni u ulozi bračnog para na koji je uticao tragičan događaj.
Već na samom početku filma se videlo da će ovo biti režiserski masterklas, savršeno uvodi u sve ostalo sto će se kasnije dešavati. Atmosfera se može osetiti na koži, pogotovo u scenama noću kad je Venecija prilično zlokobna u tom mraku, tišini i magli. Odličan soundtrack pojačava sve i diže na nivo više.
Preporuka, ali sa oprezom, pogotovo ako vam ne leži slow burn.

Last edited:
Gledao sam pre neki dan The Primevals. Nisam ništa znao o filmu, privukao me poster:

1731165256655.webp

Negde na Himalajima Šerpe nalete na jetija i ubiju ga. Taj jeti dospe prepariran do Amerike i grupa naučnika/istraživača odluči da poseti to mesto na Himalajima da pronađu Jetije. Ubrzo završavaju negde ispod Himalaja gde je toplo i puno zelenila, a tamo otkrivaju nekakve davne ljudske pretke (australopitekus ili tako nešto), ali i još nešto. Ne bih da spojlujem više nego što jesam.

Pored postera, privuklo me što su kreature rađene stop motion tehnologijom, kao i činjenica da je film rađen preko 50 godina. Stop motion mi se jako dopada u ovom filmu, vredi overiti makar zbog toga (ima scena sa mnogo kreatura na ekranu i sve se pomeraju). Gluma mi je malko čudna, kapiram jer nisam gledao filmove snimane krajem sedamdesetih. Boje deluju isprano, što mi je nekako odlika mnogih filmova iz osamdesetih i ne smeta mi, naprotiv. Muzika ume biti veoma dobra, mogao bih slušati soundtrack dok igram neki RPG ili igru u kojoj istražujem.

Sasvim dobar film. Nije me uspavao, nisam morao da ga gledam u dve ture. Imati na umu da nemam pojma o filmovima i da vama The Primevals lako može biti đubre.

AZ12trV.png

Blood Simple

Prvi film braće Koen. Odmah su demonstrirali koliko su vešti u režiji i najavili da su novi ozbiljni igrači u svetu filma. Remasterizovana Criterion verzija je poslastica za oči. Odličan neo-noir film i topla preporuka.

Odličan. Preporuka i od mene. (y)

Back
Top Bottom