• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBox classic problem

Који сам ја јебени идиот. Држање за провјерена решења и мањак авантуристичког духа су ме опет зезнули. Иде све преко обичног етернета, директно из компа у конзолу. Сада када сам сам видио брзине које се постижу тачно ми дође да себи одрадим један шутофајт⟨™⟩ у главу. Јебено лети све, значи буквално ДЕСЕТ пута брже од оног мрцварења преко рутера, којим сам пребацив'о десетине гигабајта игара, арчио хардвер и мрежу џаба. Још ми @FraX рекао да је то најбржи начин али ето ја сам 'паметно' претпоставио да је нешто незнатно у питању. Разлика је небо и земља.

Што би рекао један култни блек металац: Треба ме барем заклат'... и бац'т у муљ...

Ne koristim Filezillu, prvo sam koristio Total Commander, pa probao Filezillu (imao problema sa njom) pa prešao na FlashFXP i na kraju kad sam otkrio WinSCP never looked back. Sa WinSCP nula problema, stabilan i brz prenos, dosta opcija i kao veliki bonus za mene (jer sam navikao na Total Commander) podržava prečice kao u Total Commanderu tipa F5 za kopiranje itd.

Pa preko kabla ti je 10 mb/s, bilo da su ti nakačeni i PC i konzola na ruter, bilo da su spojeni kablom direktno, kako si ti prebacivao?

Прво сам wi-fi везом између компа и рутера, од кога је кабл ишао до конзоле. Ту је најчешће било 1.5 mb/s рачунајући оба преноса. Намјестио сам да максимално 2 фајла може да пребацује, тј. оставио дифолтну опцију.

Сада је 10 mb/s када директно етернет кабл иде из компа до конзоле, квантни скок у брзини.

Мени FileZilla ради коректно и у Пенџеру и у Линуксу, преко потоњег пребацујем сада.

Прво сам wi-fi везом између компа и рутера, од кога је кабл ишао до конзоле. Ту је најчешће било 1.5 mb/s рачунајући оба преноса. Намјестио сам да максимално 2 фајла може да пребацује, тј. оставио дифолтну опцију.

Сада је 10 mb/s када директно етернет кабл иде из компа до конзоле, квантни скок у брзини.

Мени FileZilla ради коректно и у Пенџеру и у Линуксу, преко потоњег пребацујем сада.
Kabel je kabel, nema tog wifija koji će raditi pouzdanije, štagod ti govorili. Wifi 5, 6, ista priča ko pre 10 god.

Uh, nisam znao da si prebacivao do sada preko wifi-a 😬 To je najsporiji mogući način još kada ima gomila sitnih fajlova prenos je verovatno išao ispod megabajta...

Кажем ја, идиот. Научио сам на тежи начин. Рутер ми је у приземљу, а ја сам на спрату, виђао сам на нету да људи раде тај сетап па сам мислио да је то најчешћи начин. Напатих се џаба, неке игре су баш епски трајале да се пребаце. Jade Empire, брррр...

По трећи пут, колико ви паралелних преноса допуштате?

Dva-tri. Nisam video ovo na vreme, mogao sam te spasti muke :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Ај' ваљда ће ми ово наравоученије служити у будућности кад сам тупан.

Ovom temom ste mi zasli u posao ;)

Eee, gledao sam davno ovaj video. Znaci crossover kabl je neophodan, ne moze obicni. Par stranica unazad sam pitao bas za obicni ethernet, razumio sam vas da moze. Pokusacu danas ovu metodu sa obicnim.

Zavisno od hardware-a koji koristis, dovoljno je da je jedna strana novije generacije i cela briga oko crossover kabla otpada... Konretno u tvojem slucaju ako je racunar novije generacije i ima Gigabitnu mreznu (nema pravila ali je u 99% slucajeva) ima i nesto sto se zove Auto Negotiation. Sustina je samo da se postigne na LAN kartici State Connected. :)

Је ли не може ethernet switch?

Moze i tada ti ne trebaju crossover kablovi u opste. Oni su napravljeni za situacije kada switch-a nema.

Ima ljudi po netu koji pričaju da nije bitno da li je crossover ili straight through kabl, da nove mrežne karte automatski prepoznaju ali ja bih ipak pojurio crossover kabl da bih izbegao moguće probleme ako hoćeš direktno da povezuješ.

Misliš da nakačiš Xbox i PC na switch? Može i tako. Ja sam kupio neki najobičniji polovni TP Link ruter za 500 din koji mi služi za prebacivanje igara na Xbox i Xbox 360 da ne bih morao da se bakćem sa podešavanjem ip adresa.

Kao sto sam rekao, stvar sa kablom je samo pitanje hardware-a za to da li je konekcija uspostavljena ili ne. Ranije su mrezne karte imale TX i RX fiksno definisane u samom konektoru, danas je to kontrolisano od strane samog LAN chip-a. Kada je konekcija uspostavljena, tj kada ti na windows-u pise State Connected i nemas prcrtanu mreznu karticu svaka prica oko kabla pada u vodu.

Ruter koji si spomenuo ti olaksava jer ima DHCP server i ne moras da se bavis ukucavanje IP adresa statickih na obe strane.

Провалио сам како да повежем са обичним, препознаје конзолу. Да питам, је ли није ризично да се пребацују игре овако, преко обичног? Који би то могући проблеми могли бити, које си инсинуирао? Чисто трип, да немање crossover повратне информације не би случајно зезнуло фајлове на диску, нарочито ове који су већ пребачени?

LAN mreza je digitalna komunikacija i nikakav problem tog tipa ne mozes da imas.

Kabel je kabel, nema tog wifija koji će raditi pouzdanije, štagod ti govorili. Wifi 5, 6, ista priča ko pre 10 god.

'ajde malo tog computer geek entuzijazma... nije bas tako. Slazem se oko nestabilnosti WiFi-a kao sto je spomenuo na spratu, jer betonska ploca predstavlja ogroman izazov za WiFi ali najcesci uzrok problema su budzetski ili ti "prosecan dzep - friendly" WiFi uredjaji koje smo kupili ili dobili od operateram i ocekujemo da nam pokrije celu kucu sa idealnim signalom. 1-2 zida za mobilne telefone su vec signal ucinili gotovo neupotrebljivim, za laptopove 3-4.
Takodje da bismo brzinu ostvarili spomenuti WiFi 6 mora da bude podrzan od strane oba uredjaja (i WiFi AP i mrezna kartica u racunaru) a laptop star par godina tesko da ima, jos ako je budzetski mozda nema ni 5GHz klasicnu A karticu.

Dva-tri. Nisam video ovo na vreme, mogao sam te spasti muke :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Vise od jedne instance nema svrhe, napravis Queue i ide jedna po jedna. Jednostavno ne postize se nista u posmenutom slucaju.

Zavisno od hardware-a koji koristis, dovoljno je da je jedna strana novije generacije i cela briga oko crossover kabla otpada...
Комп је из 2007-е, а Xbox-еви знаш од када су. Вјероватно користим најстарији комп на форуму као мејн. :)
Moze i tada ti ne trebaju crossover kablovi u opste. Oni su napravljeni za situacije kada switch-a nema.
Ради овде све са обичним етернет каблом, пребацио сам већ 160 гигабајта игара.
LAN mreza je digitalna komunikacija i nikakav problem tog tipa ne mozes da imas.
(y)
Vise od jedne instance nema svrhe, napravis Queue i ide jedna po jedna. Jednostavno ne postize se nista u posmenutom slucaju.
Јеси ли сигуран баш у ово? Јер када имаш макар 2 онда они ситни фајлови лете у једном низу, док су већи стављени у други. Мислим да то ипак прави неку разлику, јер се основни пренос не дави са гомилом сиће.
ja sam preko 5GHz Wi-Fi-ja uredno 'punio' Xbox hdd maksimalnom brzinom.
Добар си у пуњењу. :ROFLMAO: Код мене и када причам на телефон преко апликације ритмички прекида, онако јако. Да ли је до нестабилне конекције, тј. слабијег сигнала који иде кроз бетон или је ограничење на рутеру, не знам. Код мене је ишло да се убијеш споро, пренос на конзолу преко wi-fija. Капирам да се може то провјерити, да ли има лимит.

Иначе колика је брзина реална за очекивати када пребацујеш етернет каблом директно? Код мене је ишло око 10 mb/s. Пало би на ниже вриједности када је у питању гомила малих фајлова. Подигао сам број трансфера на 3 и тада је ишло оптимално у виду 3,6 mb/s по сваком преносу.

Јеси ли сигуран баш у ово? Јер када имаш макар 2 онда они ситни фајлови лете у једном низу, док су већи стављени у други. Мислим да то ипак прави неку разлику, јер се основни пренос не дави са гомилом сиће.
Verovatno si u pravu za taj detalj, to vec ne zavisi od hardware-a nego software-a tj nacina kako radi sam fajl manager koji koristis za prebacivanje.

Добар си у пуњењу. :ROFLMAO: Код мене и када причам на телефон преко апликације ритмички прекида, онако јако. Да ли је до нестабилне конекције, тј. слабијег сигнала који иде кроз бетон или је ограничење на рутеру, не знам. Код мене је ишло да се убијеш споро, пренос на конзолу преко wi-fija. Капирам да се може то провјерити, да ли има лимит.
Osim ako nije neki ozbiljniji "ruter" ogranicenja verovatno nema u pravom smislu ali drugi faktori mogu da na to uticu. Npr starost uredjaja tj verzija WiFi standarda, broj konektovanih WiFi klijenata (svaki uredjaj se racuna, telefon, tablet, laptop, prekidac za svetlo, PSP, stampac i td), ako se neko igrao sa podesavanjima pa da je promenio mod na neki slabiji (npr G ili B kao prethodnici su sporiji od najcesce zastupljenog N standarda), ako WiFi nije zakljucan pa svako moze da se konektuje... U tvojem slucaju najverovatnije je da je zbog fizickih prepreka, tj sprata.
Иначе колика је брзина реална за очекивати када пребацујеш етернет каблом директно? Код мене је ишло око 10 mb/s. Пало би на ниже вриједности када је у питању гомила малих фајлова. Подигао сам број трансфера на 3 и тада је ишло оптимално у виду 3,6 mb/s по сваком преносу.
Za pocetak napravi razliku izmedju MB/s i mb/s. MB je Megabajt (Megabyte) po sekundi a Mb je Megabit po sekundi i 1 Megabyte = 8 Megabit-a. Velicina podataka se iskazuje u MB, GB i td (izuzeci su romovi za cipove, pa se tako nekada velicina memorijske kartice ili kertridza oznacavaju u Megabitima, npr N64 - 512Mb). Brzina transfera se u velikoj vecini slucajeva iskazuje u mb/s Megabitima (osim Total Commander koji prikazuje Megabajte tj Kilobajte u transferu).
Da vas ne zbunjujem jos sa MiB, mebibajtima :oops:

Brzina transfera prema Xbox-u bi trebala biti ~80-100 Mbps ili ti ~10-12 MB/s u prebacivanju velikih fajlova.

Zavisi i od dashboard-a isto tako. U onom ružnom Unleash-u mi ide 10-11MB/s, dok u XBMC Emustation ide 8-9.

• Like
Reactions: Ace
Је ли не-баш-потпуно стабилан фрејмрејт карактеристичан за Иксбокс Класик? Имао сам неко предубјеђење да он нуди РС искуство што се тиче стабилности брзине исцртавања, међутим након што сам од скора почео да се играм на њему, примјетио сам да многе игре имају блаже трзаје у перформансама. Ништа драстично за сада али опет смета. Интересује ме да ли је до конзоле или до мог сетапа.

Примјетио сам у неколико игара када се ротира камера око лика на неким локацијама да зна долазити до трзања.
У gta 3 има гомила трзакања на неким локацијама када се вози и то више као да је проблем фрејмпејсинга него саме брзине али нисам сигуран.Значи није да успори игра него гомила ситног запињања. Игриво је врло и то прије 20 година питање је да ли бих примјетио али сада боде очи.

У san andreas исто на неким мјестима зна да зариба и нарочито када се оде у онај планински предио и гледа се у крошње дрвета па се ротира камера тако, примјети се трзање. То је био случај и на ps2 само драстично грђе.

Још један случај сличан са ps2 само гори је MoH: Frontline, који такође на Xbox има нека мјеста гдје мало зариба и када се камера ротира он запиње. На Двојци је то било толико изражено да нисам могао играти. За Xbox се причаЛо да иде на 60 fps, међутим овде дефинитивно пада на доста мјеста испод.

NFS: Underground, на неким мјестима игра малкице успори. Опет ништа драстично али се примјети. Мислио сам да су тркачке игре изузете од тога али то је субјективно предубјеђење.

PoP: Sands of Time, кога управо играм, за сада током 2 борбе са више непријатеља долази до израженог успоравања. Ресетовао сам игру у једном случају и онда тога није било, као неко гомилање у меморији, нисам сигуран. Ако је дионица захтјевна, онда би требало да се деси сваки пут, а не понекад. Овај случај ме нарочито интересује, ако се неко сјећа перформанси у тој игри?

Splinter Cell 1 има захтјевније дионице али то некако природније изгледа, видиш да је пад фрејма некако природан.

Ништа од тога није да доведе до неигривости, али ми смета јбг. Конзола је важила за premium платформу у своје вријеме. Односно више се бринем да није до начина на који је модована моја конзола.

Овде имам hdd од 1 tb sata накрцан са 200 xbox игара, 2 coinopsa, и метричком тоном емулатора и ромова. Dashboard је xbox4gamers. Је ли то не може да утиче на перформансе у играма? Када се стисне црно дугме, за опције, ПРВИ пут само, треба му неких 5-6 секунди да се појави (после тога сваки пут одмах, до ресета дешборда), за разлику од друге конзоле гдје је ata диск али много мањи, без ромова и коинопса и гдје се то дешава тренутно.

Мислио сам да када се игра покрене, он избацује све из меморије осим детекције команде за ресет у дешборд, IGR.

Конзола је важила за premium платформу у своје вријеме.
Diskutabilno. PS2 je recimo imao tzv. field rendering mogućnost što je omogućavalo da konzola ima daleko više (stable) 60fps naslova u odnosu na konkurenciju. Uglavnom nikad nije bila konzola sa rock-solid framerate-om, pogotovo u straight portovima sa drugih konzola. 128MB mod sa patch-ovanim xbe fajlovima za popularne igre dosta popravlja situaciju. Iz iskustva ogromni hdd u Xbox-u nije baš sjajno iskustvo. Ako sumnjaš na mod, snimi igru na DVD i vidi kako se ponaša, ako se trzanje dešava samo prilikom igranja sa diska imaš odgovor.

То Омега, хвала, хвала! То ми је требало, то ми годи. 🤣 Без зеза, одличне информације. Мени је један лик говорио како се на PS2 све вукло, док је Xbox био конзола за стабилан фрејмрејт и на примјер gta:sa и moh:frontline иду томе у прилог донекле из мог искуства али са друге стране видио сам Јутјуб видее неколико игара у поређењу (Hitman: Blood Money, нпр.) гдје дефинитивно Двојкина верзија иде течније.
Iz iskustva ogromni hdd u Xbox-u nije baš sjajno iskustvo.
Зашто тебрексе? Ово ме јако интересује. Такође, је ли и са CERBIOS-ом тако или је поправио ствари?

Када је у питању gta 3 кога сам помињао, овде на снимку се дефинитивно види тај проблем. Не знам да ли ћете ви видјети, потребно је пажљиво пратити али на истим мјестима гдје сам и ја примјетио се појављује. Гомила ситног трзања. На почетку игре, када се вози са моста па на првој одмах раскрсници се скрене лијево, у тој улици се најлакше примјети (не толико овде на снимку јер он дрка меније доста).

Back
Top Bottom