• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

60Hz na CRT-u izaziva nelagodu kod većine ljudi, nije to neko senzacionalno otkriće. Ko god je imalo duže gledao u 85Hz i više odmah će skontati razliku.

60Hz na CRT-u izaziva nelagodu kod većine ljudi, nije to neko senzacionalno otkriće. Ko god je imalo duže gledao u 85Hz i više odmah će skontati razliku.
Ja sam jedini to primjetio od ovih ljudi u Baru. Nisu primjetili ni čovjek koji je IT-ovac i držao je servis i igraonicu kao ni jedan momak koji sada radi kao programer za jednu firmu koja je poznata u svijetu. Nije primjetio ni moj drug koji je sada takođe programer i ima IQ za Mensu. Upoznali smo se kada smo išli na takmičenja iz matematike.

Kažeš da otkriće nije senzancionalno. Apsolutno se slažem. A ako ljudi nisu u stanju da primjete ovakav problem, šta misliš, šta je sa onim problemima koji su, da kažem, suptilniji?

EDIT: Da dodam i ovo. Ljudi koji ovo nisu primjetili a smatram ih pametnim, imaju i više nego dovoljno kapaciteta da ovaj problem uoče i riješe. Mislim da je problem taj što njih ne interesuje da rješavaju ovakve probleme. Gledaju na to kao na nekakvo smaranje, dosadu i smatraju da od toga ne treba praviti "nauku".

Mislim da je problem taj što njih ne interesuje da rješavaju ovakve probleme.
A nedostatak interesovanja za rješavanje (nepostojećih) problema je problem sam po sebi? Ili je zapravo problem što oni prvenstveno ne prepoznaju da imaju problem? Problematično je po meni da si se okružio ljudima koji nemaju ljubav i entuzijazam prema identifikaciji i rješavanju problema, jer je svakome u svakom trenutku potreban neki problem na čijem će rješavanju raditi. To je neko moje skromno mišljenje.

A nedostatak interesovanja za rješavanje (nepostojećih) problema je problem sam po sebi? Ili je zapravo problem što oni prvenstveno ne prepoznaju da imaju problem? Problematično je po meni da si se okružio ljudima koji nemaju ljubav i entuzijazam prema identifikaciji i rješavanju problema, jer je svakome u svakom trenutku potreban neki problem na čijem će rješavanju raditi. To je neko moje skromno mišljenje.
Mislim da ljudi ne prepoznaju nekad da je nešto problem. Evo vidiš kako nisu prepoznali nešto što bi trebalo da je uočljivo. A zamisli da je nešto što je manje uočljivije. To mogu npr biti problemi sa telemetrijom i bloatwareom.

Da li me osuđuješ što sam se okružio takvim ljudima? Ono što sam primjetio je da ljudi iz većih gradova (Beograd) nemaju predstavu kakvi su ljudi iz manjih sredina. Treba takođe uzeti u obzir u kakvoj zemlji živimo.Takođe ljudi iz većih gradova nemaju predstavu kako te sredine utiče na ljude koji u njima žive. Te sredine mogu demotivisati ljude da se bave ovakvim problemima.

I kažeš onda: okružio si se takvim ljudima. To je bio period 56k interneta i oni su bili u mom gradu među rijetkima sa kojima sam imao neka zajednička interesovanja u vezi računara i igara. Naše zatucane male sredine znaju da osuđuju hobije koji spadaju u nestandardne. I sada ću se vratiti na tvoju prvu rečenicu. To što sredine osuđuju ljude koji imaju nestandardne hobije utiče na povećanje nedostatka interesovanja za rješavanje problema. Izvini ali malo mi je čudno što psihologu ovo moram da crtam. To su bile dvijehiljadite godine a sada se na drugi način gleda na to jer se zna da programeri dobro zarađuju lol.

Mmm da, veliki je to problem što ljudi izbjegavaju probleme i rješavanje problema, žele samo lagodan i život bez stresa.

Znao sam da ova aplikacija postoji za Linux al nisam znao da postoji i verzija za Linux.

Alternativa CCLeaneru:

Sa Daz aktivirane sedmice radi trajno, dok sam izgubio licencu kad sam uradio upgrade sa piratskog Win10 na 11.

Користим BS Player за гледање филмова и серија, одговара ми јако програм али има један иритантан проблем. Након што доста пута премотам уназад на стрелицу, 5 секунди, ако то радим кроз филм, забаговаће и errorovati и онда морам да га утрнем на таск и поново покренем. Ово се дешава увијек када га пуно дрндам тако. Дешавало се на Пенџеру 7 и сада на Пенџеру 10. Знате ли о чему се ради, јесте ли имали тај проб?

Користим BS Player за гледање филмова и серија, одговара ми јако програм али има један иритантан проблем. Након што доста пута премотам уназад на стрелицу, 5 секунди, ако то радим кроз филм, забаговаће и errorovati и онда морам да га утрнем на таск и поново покренем. Ово се дешава увијек када га пуно дрндам тако. Дешавало се на Пенџеру 7 и сада на Пенџеру 10. Знате ли о чему се ради, јесте ли имали тај проб?
Kolko se sjećam BS player koristi kodeke koji su instalirani u Windowsu. Ako nisi, probaj da skineš najnoviju verziju kodeka. Probaj i sa nekom drugom verzijom BS playera.

Takođe ni ja ne korisitm BS player. Koristim Media Player Classic, PotPlayer ili VLC player.

Нисте први који се чуде мојој употреби БиЕс Плејера. Између њега и VLC-а, он је мени давао боље резултате, како у квалитети слике, тако и што се тиче аутоматског прибављања превода. У VLC сам имао и нека чудна пуцкетања и кочења када паузирам, онако мало зариба и stutter-ује. Мада је могуће да је до овог мог компа, који је јако стар, типа 15 година и то канцеларијски. vlc ми боље резултате даје у Линуксу мада мораћу тестирати како ради на 10, чини ми се да више нема оног зарибавања, не сјећам се. VLC сам користио углавном за аниме.
Волио бих да користим и даље БиЕс Плејер, супер ми лежи.
@Ace Јесам раније, слаби резултати. Можда ћу покушати са PotPlayer, искрено нисам ни чуо за њега.
@Necro Не знам шта тачно користи, знам да поскида аутоматски све што му треба од кодека на крају инсталације.

Разумио! :D Хоћу, скидам га чим се пребацим на Пенџер, јер видим да нема за Луникс верзије. Надам се да има аутоматско скидање превода, вјерујем да да.

• Like
Reactions: Ace
Нисте први који се чуде мојој употреби БиЕс Плејера. Између њега и VLC-а, он је мени давао боље резултате, како у квалитети слике, тако и што се тиче аутоматског прибављања превода. У VLC сам имао и нека чудна пуцкетања и кочења када паузирам, онако мало зариба и stutter-ује. Мада је могуће да је до овог мог компа, који је јако стар, типа 15 година и то канцеларијски. vlc ми боље резултате даје у Линуксу мада мораћу тестирати како ради на 10, чини ми се да више нема оног зарибавања, не сјећам се. VLC сам користио углавном за аниме.
Волио бих да користим и даље БиЕс Плејер, супер ми лежи.
@Ace Јесам раније, слаби резултати. Можда ћу покушати са PotPlayer, искрено нисам ни чуо за њега.
@Necro Не знам шта тачно користи, знам да поскида аутоматски све што му треба од кодека на крају инсталације.
Pogledaj njihov forum http://forum.bsplayer.com/bug-reports-codecs/12317-crash-after-about-1h.html#post88385

A onda i ovo: "I uninstalled latest version and installed 2.5.6 1403 version I found on oldversion.com and so far watched 3 movies without problems. It's obviously something added in 2.5.7 version that causes this problem."

Back
Top Bottom