• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Зато што остане најчешће доста фајлова који се не уклањају. Бољка Виндоуза откако постоји. Додуше, јесте да он свакако успорава са временом од инсталације, без обзира да ли чистили те фајлове или не али макар да не стоје на харду.

Ставио сам Revo, за почетак EULA много цивилизованија од конкуренције које сам помињао. Нема наведеног здиписања података са кредитних картица(!) и адресе. Остало да не помињемо. Avast граби баш све што може од информација.

Mislim da su vam nepotrebne te stvari. Možda su ti cleaner-i nešto značili na prastarim mašinama do pre 15 godina i starim Windowsima, ali sada je veća šansa da vam nešto zeznu na sistemu nego da vam ubrzaju sistem.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ne shvatam ove komentare, pogotovo šta Omega i ovi koji mu lajkuju komentar glume. Znam samo iz iskustva da od kada sam prestao da koristim razne najpoznatije cleanere i uninstallere, Windows, koliko god svaku novu verziju posle Windows 7 zbog drugih stvari mrzeo, je postao mnogo stabilniji, i maltene se više i ne sećam da kada sam poslednji put imao problem da nešto instaliram ili uninstalliram, a ranije dok sam te gluposti koristio, sam često imao. CCleaner mi je jedino služio dobro kada sam imao prastari komp na kome sam imao max 8-9GB slobodnog prostora za instaliranje igara pa za neku veću igru je u dva klika uklanjao sav keš koji je zauzimao dosta mesta na tom prastarom kompu. Takođe svi moji poznanici i mušterije kojima sam sređivao kompove, od kada sam im savetivao da više svaki čas ne koriste CCleaner i slične programe da brišu keš i registry i da obrišu te programe, mnogo manje problema imaju sa svojim kompjuterima.

Na današnjim ultra brzim procesorima, SSD-ovima, gomilom RAM-a... koliki god da vam je registry velik, fragmentiran i prepun unosa obrisanih programa u potpunosti zanemarljivo utiče na brzinu kompjutera. Bolje više obratite pažnju koja ste sve sranja instalirali na komp i šta vam se sve od toga pali sa Windowsom.

Za sve one koje bez obzira šta da napišem uvek nerviram jer sam im povredio osećanja zbog pljuvanja Marvela, prequela GoT-a i LOTR-a i sličnih poluproizvoda, evo i par zanimljivih tekstova na temu koje sam sada brzinski izgooglao:

Za sve one koje bez obzira šta da napišem uvek nerviram jer sam im povredio osećanja zbog pljuvanja Marvela, prequela GoT-a i LOTR-a i sličnih poluproizvoda, evo i par zanimljivih tekstova na temu koje sam sada brzinski izgooglao:
E ovo me ubedljivo najvise nervira na forumima, kad das svoje iskreno misljenje o necemu, iznerviras neke ljude i onda te oni jure po forumu i hejtuju te sta god napisao, drugim recima - ponasaju se ko mala deca.
Uvek treba imati svoj stav, ignorisi decu, nisu vredna nerviranja.

CCleaner je bio đubre i prije gotovo 20 godina i bazirati iskustvo na tom komadu softvera u kombinaciji sa starim Windowsima je ono baš bezveze.
Evo meni je iz iskustva Revo riješio problem sa (re)instalacijom Teams-a, iTunes-a, i gomilom bloatware-a koji dolazi sa laptopima.

Da, Revo nekada može da pomogne da se neki program kome je pukao default uninstaller uninstallira, pomogao je i meni par puta pre mnogo godina, ali opet moja je teorija da je, pored starijih Windowsa koji jesu za te stvari bili problematičniji od novijih, upravo i Revo Uninstaller kriv jer sam ga pre toga jedno vreme dugo koristio za svaku uninstalaciju, mislim da je zeznuo registry kada sam preko njega uninstalirao druge programe, pa sam neke programe posle toga morao nasilno da brišem uz pomoć njega (desni klik na folder programa).

Kao što sam napisao gore, iskustvo mi je pokazalo da kada sam krenuo da koristim samo default uninstaller iz Control Panela/Windows Settingsa i da ne čistim registry najhvaljenijim programima za to (prvo sam koristio naravno kao i svi CCleaner, ali sam posle koristio i Revo, Advanced Uninstaller Pro, Your Uninstaller i neki mnogo hvaljeni program za defragmentaciju hard diska i registry-ja), više nijedan problem nisam imao, od kada imam SSD već godinama nisam primetio da mi je Windows usporio, Windows 10 sam od 2017 samo jednom reinstalirao jer mi je jedan feature update uništio Windows Store i sve aplikacije koje su išle preko njega nisu htele da se pokrenu a nijedno rešenje na netu za to nije pomoglo.

Naravno glavna stvar je da instaliram samo programe koje mi zaista trebaju, za to što mi treba posle mnogo istraživanja instaliram stvarno najbolji program, možda je pomoglo i što izbegavam pitateriju gotovo u potpunosti, ali najviše je najverovatnije pomoglo što u start up-u imam baš mali broj programe koji zaista treba da se dižu sa sistemom.

Last edited:
Koji je najbolji način da provjerim kakav NAT imam? Mislim da postoje strict, moderate i open. Neke igre imaju opciju za provjeravanje.

Back
Top Bottom