• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Ne može. Od pre par meseci, zabode na tom koraku i ne dozvoljava da se odabere "I don't have an internet connection". Ali, metodom koju postavih u svom prethodnom postu, to se zaobilazi.

Mislim da radi i Rufus metoda i dalje, ali nisam probao.

Olakšava im obeležavanje sakuljenog materijala sa tvog kompa plus im povećava brojku kojom se hvale deoničarima...

E, da, i rufus modifikacije rade kao san.

Last edited:
Kad instalirate neku igru, pa imate onu opciju da igra ne kreira uninstaler i da ne pise bilo kakav sistem info, vec da svi fajlovi koje igra kreira ostanu u tom folderu u kom je instalirana i kad zavrsite sa igrom, samo obrisete taj folder i to je to.

Jel neko probao dal zaista tako radi ili ipak ostavlja fajlove van tog foldera i u registriju?
Ja koristim Revo Unistaler, koji skenira sve foldere i registri i brise sve sto igra ostavi, ali nema potrebe da ga koristim, ako radi ova opcija koju sam pomenuo, pa ako je neko upoznat sa time da kaze koju rec, da vidim dal da se preshaltujem na takvo koriscenje.

nećeš time dobiti ni jedan frejm više u igrama, čemu cimanje i paranoja...

Ma kakav frejm i paranoja, pitam da bi se manje cimao i da bih bio siguran da sam sve obrisao, ne zato sto paranoisem, vec ovaj win mi traje vec nekih 4 godina, i zeleo bih da potraje sto duze, zato gledam da sve bude lepo ocisceno...

Za ostacima kopaj po C:\Users\username.

Zapocni sa

C:\Users\username\AppData\Local

i

C:\Users\username\Saved Games

Da, znam to, LocalLow, Local i Roaming, cistim povremeno, kad se nakupi

Ma kakav frejm i paranoja, pitam da bi se manje cimao i da bih bio siguran da sam sve obrisao, ne zato sto paranoisem, vec ovaj win mi traje vec nekih 4 godina, i zeleo bih da potraje sto duze, zato gledam da sve bude lepo ocisceno...
dok ti ti repovi naprave značajan impact na operativni sistem, računar će ti postati obsolete govno koje tek nema poente sterilisati

Moj savet ti je da batališ taj Revo i periodično čišćenje registry-a njim, CCleanerom ili sličnim programima. To što ti ostane u User folderu zauzima malo i uključuje podešavanja i save fajlove. Kada opet instaliraš igru onda će sve biti kao pre brisanja a ako ti baš smeta možeš ručno da obrišeš. Registry ne zauzima zapravo ništa i danas koliko kod unosa da ti tamo ostane neće u sledećih 100 godina da koristiš taj kompjuter da utiče na performanse zbog današnjih brzina procesora i SDD-ova.

Nikako da shvatite da ti programi odavno nemaju nikakvog smisla, imali su donekle kada smo imali premale i prespore hard diskove a to vreme je prošlo još pre 20 godina. I još mogu da zeznu nešto ozbiljno u sistemu kada obrišu nešto što ima slično ime u user folderu a nema veze sa tim što brišeš, ili, još veća verovatnoća, pogrešan a važan unos u Registry.

Ja otkad ne koristim te programe nikada nisam imao potrebu da reinstaliram Windows osim kada prelazim na veću verziju (10 na 11 npr.) a dok sam koristio reinstalirao sam Windows bar 1x godišnje zbog problema i bugova koji su se posle određenog vremena javljali, ispostavilo se baš zbog toga što sam bio opterećen svakodnevnim čišćenjem "đubreta" sa CCleanerom i Revo Unnistaller-om.

Desni klik refresh i brisanje registra od programa koje uninstalliram je do glave coveka, bar kod mene XD
Ja isto Revo koristim...
Pre neki dan sam vec hteo nov Win da instaliram, skinuo iso od Robocapa nastavka i nece pa nece da ga mountuje preko file explorera, zapucava ceo komp, i tek posle ne znam 20x uspe da ga mountuje i da instaliram igru. Sta god radio,koliko god cuvao Win, mislim da mu je nekih 2god plafon da lepo radi

Isto kao Bojan. Meni ostala navika da reinstaliram jednom u godinu dana sa apdejtovanim iso-om, mada prvenstveno jer odvajkada drzim ugasen ubogi Windows Update.

Isto kao Apex, novi win samo kada se menja hardver i to neka veca promena, kada menjam gpu samo ddu, a win ostaje, nikad problema nisam imao.

Nekada sam koristio cc i ostale, al sam batalio posto apsolutno nista ne rade. Koristim integrisan windows disk cleanup tool povremeno i to je to, works great.

Ja otkad je izašao Win 7 ni jednom nisam reinstalirao Windows kao "održavanje". Samo ako menjam komp.

U vreme XP-a sam reinstalirao svaka 3 meseca otprilike.
Isto, evo trenutni Windows sam instalirao u septembru 2019. nemam nameru da ga menjam. Ranije sam se cimao oko raznih cleanera i slichno, samo sam batalio tu prichu. Ja ne primetim razliku u radu i performansama.
Plus je Nezaborav rekao da je CCleaner sada spyware/bloat, pa je pao uninstall.

Back
Top Bottom