• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Ja koristim Vivaldi i full Ublock Origin, nema problema za sada.

radije menjam browser koji uvodi restrikcije radi profita...

Ahahaha. Onda se vrati na Mosaic jer su svi zasnovani na Geckou ili Chromiumu a i Google i Mozilla samo muljaju da uzmu pare. Ostaje ti samo ubogi WebKit koji je ubogi sa razlogom a Apple je gori od obe prethodno navedene fondacije/kompanije.

U svakom sli;aju imate Brave i Librewolf u zavisnosti od toga da li preferirate Chromium ili Gecko.

Google Chrome je stvarno najgori browser jer mu je glavna funkcija skupljanje podataka za Google, zato jede ubedljivo najviše RAM-a eksponencijalnom progresijom dok se koristi, ima najmanje korisnih opcija za korisnike, sada blokira najbolji adblocker... ali nažalost zbog dve decenije reklamiranja na svakoj stranici u vlasništvu Googla (pre svega google.com, Gmail i Youtube) je najpopularniji, zbog čega je nažalost najbolji browser sa develepore web stranica i web aplikacija jer je glavni cilj svakog developera da mu sajt/aplikacija radi kod što više korisnika pa ponekad neki sajtovi i aplikacije jedino dobro rade na Chrome-u... začarani krug zbog koga taj debilni browser i dalje biti ubedljivo najpopularniji 😞

Last edited:
Ahahaha. Onda se vrati na Mosaic jer su svi zasnovani na Geckou ili Chromiumu a i Google i Mozilla samo muljaju da uzmu pare. Ostaje ti samo ubogi WebKit koji je ubogi sa razlogom a Apple je gori od obe prethodno navedene fondacije/kompanije.

U svakom sli;aju imate Brave i Librewolf u zavisnosti od toga da li preferirate Chromium ili Gecko.
ostali nisu ugasili ublock, nebitno je koji je engine u bekendu.

God dammit i always online za win 11 lol
Krenem da instaliram win i ne konta mi lan, a ne mozes da instaliras bez neta. Pre je radila fora da ubijes is task managera jedan exe koji proverava da li si online, al ne radi vise :D

Sva sreca sto sam imao onu krntiju od pca jos uvek kuci da skinem lan drajver i nabacim na usb. Evo nastavljam sa instalacijom.

But still fu m$ :D

God dammit i always online za win 11 lol
Krenem da instaliram win i ne konta mi lan, a ne mozes da instaliras bez neta. Pre je radila fora da ubijes is task managera jedan exe koji proverava da li si online, al ne radi vise :D

Sva sreca sto sam imao onu krntiju od pca jos uvek kuci da skinem lan drajver i nabacim na usb. Evo nastavljam sa instalacijom.

But still fu m$ :D
Mislim da imas u rufusu da otkacis opciju da ti iskulira taj online u toku instalacije.

Ova druga opcija (screenshot sa neta random pa je poslednje zaokruzeno)
1750455264513.webp

Isključiš sve u Rufus-u i staviš u root autounattend.xml

Ili pri instalaciji isključiš oba. Čisto ako ti zatreba

Prvo, komp ne sme da bude na mreži. RJ45 mora da bude na podu.
Kada te pita za jezik SHIFT+F10 da otvori command prompt

za bitlocker

taskmgr
new task
Create this task with administrative priviledges - regedit
HKeyLocalMachine\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\BitLocker
new DWORD (32bit) "PreventDeviceEncryption"
value = 1

za Microsoft Account

OOBE\bypassnro
ovo izazove restart instalacije ali sada će se pojaviti opcija "I dont have internet" i posle toga "accept limited experience"

znam da kažu da ovo više ne radi ali ja korisnim najnoviji zvanični M$ imidž za win11 24H2 i mogu da potvrdim da radi. Vidite do sada mi nije palo na pamet da rufusom napravim novi instalacioni fleš pa da ga zdudam nazad u iso za multiboot fleš. Ponekad stvarno treba neko da ti lupi čušku da vidiš nešto potpuno očigledno.

Jel može ovaj alat da pravi lokalni nalog automatski kao što Rufus dozvoljava? Ne vidim u opisu da su naveli tako nešto

U principu može, samo treba editovati ručno xml fajl prije pravljenja novog iso-a.

Tokom instalacije, kada zatraži internet konekciju:

Shift+F10

start ms-cxh:localonly

Enter

I pravite lokalni nalog.

Cek cek cekajte, kako ne moze dobra stara - izvaditi LAN kabl iz kompa pre pocetka instalacije?

Back
Top Bottom